laura27 02.04.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 WitamByć może gdzieś już o tym było ale nie mogę się dogrzebać. Ile to jest 30% inwestycji , ile procent stanowi działka i stan surowy otwarty. Będę wdzięczna za odpowiedz Znalazłam coś takiego:KOSZTY POSZCZEGÓLNYCH ETAPÓW BUDOWY Stan zerowy (tj. roboty ziemne, fundamenty, ściany podziemia oraz stropy nad podziemiem i schody, izolacje przeciwwilgociowe) - 12% Stan surowy otwarty nadziemia (tj. ściany nadziemia, stropy, schody i podesty, ścianki działowe, konstrukcja dachu oraz jego podłoże i pokrycie, izolacje) - 30% Stan surowy zamknięty (stolarka okienna i drzwiowa) - 23% Roboty wykończeniowe (instalacje, tynki, podłogi, posadzki, wykładziny itp.) - 35% Jak jednak wygląda sytuacja od strony banku gdy i działka wchodzi w sklad inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.04.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ile procent stanowi dzialka, to nikt nie powie, poniewaz to indywidualne uwarunkowanie .... czasem dzialka moze miec wieksza wartosc niz sam dom chocby i wykonczony .... w doniesieniu do budynku, 30% zaawansowania (kosztow), to pewnie gdzies w okolicy stanu surowego otwartego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 02.04.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 jacek dzięki, tak też myslalamdzialka warta 50 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 jesli dzialka to dzisiaj 50 tys. a wartosc inwestycji po jej zakonczeniu wg wyceny na dzisiaj to powiedzmy 500 tys. to udzial dzialki szacuje sie na 10%, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.04.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 może warto by się zorientować w swoim banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.04.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 widziałem działki budowlane pod jeden dom za 2mln zł, wtedy udział działki w stosunku do całego domu jest ogromny.nigdy w zestawieniach nie ma ceny działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.04.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 nigdy w zestawieniach nie ma ceny działki oczywiscie ze jest, bank wycenia wartosc nieruchomosci, a nie domu, a - jak sam piszesz - dzialka czasem ma na to znaczacy wplyw, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 03.04.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 chodziło mi o zestawienia typu:stan surowy / stan do wejścia. o tych o których mówisz to oczywiście, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 07.04.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam nadzieję, że 30% to do stropu włącznie. Domek parterowy z poddaszem użytkowym. Dużo pracy własnej (bardzo dużo), gont bitumiczny na dachu, no i generalnie... żadnych wodotrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts