Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek - Natalka-Dziennik aki-aki

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 2 weeks później...

Witaj aki-aki :lol:

Gratulacje, my jesteśmy na etapie ścian parteru, ale nasza ekipa tak szybko leci do góry, że do stycznia (jak pogoda pozwoli) będzie SSO. Jestem właśnie na etapie wyceny okienn. Jeśli to nie tajemnica to jakiej firmy wybraliście okna i jaki był ich koszt, bo rozpiętośc cenowa u nas jest masakryczna.

Pozdrawiam Magda

• 4 weeks później...

Witaj aki-aki postanowienia noworoczne super :D

Widzę że plany mamy bardzo podobne, ja nistety ostanio troszkę swój dziennik zaniedbałam - porządki przedświateczne i takie tam sprawy :D . ale postaram sie jeszcze przed Świętami go uzupełnić.

Nasze plany wprowadzkoweto to padźziernik z poślizgiem do grudnia 2010 :p :p :p a jak będzie to zobaczymy

Pozdrawiam Magda

• 1 month później...

Aki-aki zerknij sobie tutaj i zobacz kuchnie SEBA32http://forum.muratordom.pl/szukam-ludzikow-budujacych-dom-melodia,t63985-1680.htm

Z tego co widze macie bardzo zblizony uklad wiec moze cos podpatrzysz.Na dodatek fajnie wymyslil sobie z ta scianka na wysoka zabudowe wiec jezeli Ci na niej bedzie bardzo zalezec to widac ze sie da zwlaszcza ze Melodia to jakby blizniaczka Natalki :wink: [/b]

Ciezko doradzac bo kazdy ma swoje priorytety.Ja nie chcialam miec calkowicie odslonietej kuchni na salon ale rowniez nie chcialam aby byla ona zamknieta wiec wymyslilam scianke kominkowa posrodku :)

Nie rozumiem czemu lekkie zasloniecie kuchni odgrodzi Ci tez jadalnie?Czy szerokosc kuchni jest na tyle mala ze ta scianka "wejsdzie" w jadalnie?

Teraz zauwazylam ze w kuchni nie masz okna wiec moze faktycznie lepiej nie stawia tej scianki aby nie zrobilo sie w tym kacie zbyt ciemno?

Ja nie umiem utrzymac idealnego pozadku (zwlaszcza w kuchni) wiec dla mnie lekkie przysloniecie bylo jak zbawienie :lol:

A jak tam prace na budowie?Wstawialas gdzies fotki swojej Natalki?Z checia zobacze jak sie prezentuje z oknami :) My czekamy na montaz ktory mial byc po koniec lutego ale w taka pogode chyba bedziemy musieli przelozyc go na marzec.Patrzac na cene Twoich okien to chyba lekko poszlismy po bandzie bo nas okna kosztowaly drugie tyle (27 tys) i nie wiem czy faktycznie mam az dwa razy wiecej przeszklen czy Jezierski jest z tych drozszych :wink:

Jezierski to tez plastiki :) Ja jestem za leniwa na malowanie drewienka :wink:

Szkoda ze nie ma fotek-ja wklejam z moich obrazow w kompie bez zakladania fotosika.

U mnie jeszcze bardziej huleje bez okien a elektryk juz dwa razy pytal czy sie na niego zdecydowalismy :) Cos czuje ze sporo nas wycenil dlatego tak mu zalezy.Musze zrobic jeszcze jakas druga wycene dla porownania.Za sam prad wyszlo prawie 10 tys ale do tego dochodzi alarm ,odgromowka,wyprowadzenia na zewnatrz oswietlenia ,brama wjazdowa itd i suma sumarum zrobilo sie 18 tys.

Witam aki-aki ,

Wraz z żoną miesiąc temu natknelismy sie Natalie i jak dotąd spełniła praktycznie wszystkie nasze wymogi ( jako jedyny projekt :) spośród tysięcy ) , lecz pragnelibyśmy zobaczyć natalke na żywo przed zakupem projektu , chcemy być pewni na 100% że to ten dom chcemy budować , i teraz pytanko czy są szanse ogładnięcia twojej natalki ??? widze ze ty jestes najblizej odemnie . ja mieszkam kolo rzeszowa. Prosze o odpowiedz.

Mateunciu :)

prosiemy, prosiemy.

Oczywiście zapraszam na oględziny Natalki.

Ja też tak kiedyś oglądałam i teraz zamierzam się odwdzięczać wszystkim potrzebującym upewnienia.

Tak jak można powyżej poczytać u mnie dopiero SSZ, ale to już daje pewnien pogląd na wielkość domku.

Na priw wysyłam mój nr. tel.

Musimy się wcześnej umówić, bo dzieciaczki muszę teściowej podrzucić.

Ubierzcie się ciepło, zwłaszcza buty, bo ciągnie jak strasznie:)

Bardzo dziekuje za zaproszenie aki-aki.

czy moglibyśmy sie do was wybrać za dwa tygodnie tj 27-28luty oczywiście jesli nie macie nic zaplanowanego . w sobote lub niedziele jak wam lepiej pasuje my sie dostosujemy. zadzwonie pare dni wczesniej to sie ugadamy dokładnie. Jeszcze raz bardzo dziekuje za tą możliwość . pa