Lataren 03.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witajcie mam zamiar zrobić kawałek sufitu podwieszanego tzn o szerokości ok 1 m a pod nim szafę pod sam sufit. Pytanie moje brzmi z doświadczenia jakie sa najlepsze wymiary szafy głównie głebokości i jak daleko wysunąc od szafy oświetlnie w postaci halogenów myślałemżeby wysunąć o ok 15 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 03.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witajcie mam zamiar zrobić kawałek sufitu podwieszanego tzn o szerokości ok 1 m a pod nim szafę pod sam sufit. Pytanie moje brzmi z doświadczenia jakie sa najlepsze wymiary szafy głównie głebokości i jak daleko wysunąc od szafy oświetlnie w postaci halogenów myślałemżeby wysunąć o ok 15 cm? Jak był mierzyć fachura u mnie to wspominał ze głębokość na 65cm (liczone już z drzwiami i prowadnicami) to takie minimalne optimum, ale i 60 też będzie dobrze (w ostateczności), poniżej już coraz trudniej sensownie zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 03.04.2008 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja tak się zastanawiałem żeby dać głębokość ok 70 - 80 cm i chciałbym się kogoś poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 03.04.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja tak się zastanawiałem żeby dać głębokość ok 70 - 80 cm i chciałbym się kogoś poradzić Po doświadczeniach w poprzednim mieszkaniu w domu właśnie taką zrobiłam - z prowadnicami ma prawie 80 cm. Nareszcie marynarki mojego męża nie przycinają się w drzwiach, koszule nie gniotą, wierzchnie okrycia ciężkie typu kożuchy, puchowe kurtki łatwo znikają za drzwiami bez upychania. A półki są też głębsze i mieszczą mi się ciuchy w dwóch stosach. Ponieważ są na prowadnicach nie ma kłopotów z dotarciem do głębszej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 03.04.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Te 60 cm głębokości jako minimum to bez prowadnic. Na prowadnice należy odjąć 10 cm. My przyjeliśmy 70 cm mierząc kurtki zimowe z lekkim zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.04.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Te 60 cm głębokości jako minimum to bez prowadnic. Na prowadnice należy odjąć 10 cm. My przyjeliśmy 70 cm mierząc kurtki zimowe z lekkim zapasem. Tak jest, ale jeżeli zastosuje sie drzwi na pojedynczej prowadnicy, które się otwierają i przesuwają jak harmonijka wystarczy do tych 60 dodać 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts