aadamuss24 27.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hej. Zamówiłem dziś rekuperator Brink Renovent. Zobaczymy jak będzie się sprawował. Ciężko było coś wybrać, padło na Brinka bo popularny i jakoś nikt za bardzo nie narzeka. Każdy chwali swoje i trudno wybrać. Pozdrawiam użytkowników adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 28.07.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hej Gdzie zamówiłeś i ile dałeś? Ja mam ofertę na Brinka za niecałe 5tyś, to dobra cena czy może być lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.07.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 6900 brutto z 7 % vat więc Twoja oferta lepsza brink 400m3/h-ajb-klima czy jakoś tak pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 29.07.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Brink Renovent HR 300 4632zł netto, mój chyba o te 100metrów3 mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 04.08.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Bardzo tanio.Chyba, że bez bypassu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emol7 16.10.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Buduję parterówkę z poddaszem nieużytkowym. Wszyscy radzą by rekuperator umieścić na nieogrzewanym poddaszu. Moje pytanie - czy gdyby był umieszczony np. w pomieszczeniu gospodarczym na parterze domu to miałoby to ogromne wady? - chodzi mi o jego głośność i ewentualnie jakieś inne minusy. Jak to widzicie? Czy warto o takiej lokalizacji myśleć czy nie? Byłoby to korzystne ze względu na brak problemu z ewentualnymi bardzo niskimi temperaturami na poddaszu w okresie zimowym. Też buduję parterówkę.Nie słuchaj głupoli, reku powinien stać w dodatnich temperaturach .Wtedy ma też najlepszą sprawność.Ja np.reku daję do garażu a rury poprowadzę między stropem a podwieszanym sufitem z płyt gipsowych,wygospodarowałem 20 cm na ten cel na etapie projektowania wysokości pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota21 05.11.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Szukam sprzedawcy Brinków w okolicach Warszawy najchetniej z montażem rekuperatora. Proszę o pomoc i jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychow85 07.11.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Szukam sprzedawcy Brinków w okolicach Warszawy najchetniej z montażem rekuperatora. Proszę o pomoc i jakieś namiary. POdalem namiary na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 08.11.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Szukam sprzedawcy Brinków w okolicach Warszawy najchetniej z montażem rekuperatora. Proszę o pomoc i jakieś namiary. Ja kupowalem w ASK pod Krakowem i z montazem, nie bylo problemu z lokalizacja centrali. Wykonawca byla akurat firma z Radomia, ale to nie mialo wiekszego znaczenia bo wykonali wszystko porzadnie i wentylacja dziala poprawnie. W ASK wykonali mi projekt i kosztorys calej instalacji, trzeba tylko wyslac jakies dane etc. e-mailem no ale to juz nalezy sie dowiedziec co konkretnie bo nie pamietam, montaz mialem 1,5 roku temu Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 11.11.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Już jako użytkownik mogę polecić Brink Renovent. Cichy, prosty i działa pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.11.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Po dołączeniu do grona posiadaczy tego sprzętu mam pytanka : - cały czas u was chodzi reku ? Czy są przerwy kiedy dajecie "odpocząć" ? - co ile czasu wymieniacie filtry w reku ? - macie zwykły sterownik ( pokrętło z 3 poziomami ) czy ten elektroniczny sterownik tygodniowy ? dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 15.11.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Czesc, ja mam non-stop wlaczona wentylacje na I biegu razem z GWC i czasem zmieniam na wyzsze.Filtry powinienes wymianiac gdy sa brudne, wychodzi co 1x3 miesiace.Mam zwykly w pom.gospodarczym i ten tygodniowy w hallu. BTW. od 11 miesiecy zuzylem lacznie 220kwh na wentylacje, ile "oszczedzilem" zima nie mam pojecia ale latem schladzalo dom...Centrala pracowala glownie na I biegu, czasem na II a rzadziej na III biegu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.11.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Super, dzięki za odpowiedź Dodatkowe pytanko jak mogę : czy docieplałeś sam może kanały od reku ? Bo ja mam na struchu nieogrzewanym i musze to zrobić tylko szukam wszelkich informacji jak sie do tego dobrze zabrać ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 16.11.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 W tej kwestii to Ci nie pomoge.Nie docieplalem zadnego kanalu dodatkowo, mam takie jak zrobil mi instalator i wg mnie jest OK.Kanaly biegna w warstwie ocieplenia poddasza lub przez ogrzewane pomieszczenia ale zasloniete GK, z tego co pamietam byly dosyc przyzwoicie owiniete izolacja i folia.Rury nie tworza w warstwie w ktorej sie znajduja mostka termicznego poniewaz temp. powietrza jest w wywiewach taka jak w pomieszczeniach a w nawiewach ok. 16-17*C -wiec tragedii tez nie ma.Proponuje zrobic im "kolderke" , rury powinny byc owiniete folia np. stretch'owa zeby nie skraplala sie wilgoc w Twoim dodatkowym ociepleniu Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.11.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Jeszcze jedno pytanko, macie jakiś link gdzie można kupić taki elektroniczny sterownik do Brinka ? dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.11.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Jeszcze jedno pytanko, macie jakiś link gdzie można kupić taki elektroniczny sterownik do Brinka ? Proszę bardzo : IB-Tron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.11.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 HenoK - dzięki Podłączałeś już taki sterownik ? Czy tylko smao przepięcie wtyczki od iestniejącego 3-pozycyjnego wystarcza, czy coś jeszcze ? Rozumiem, że musze do Renoventa HR zamówić tą wersje 12V ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.11.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 HenoK - dzięki Podłączałeś już taki sterownik ? Czy tylko smao przepięcie wtyczki od iestniejącego 3-pozycyjnego wystarcza, czy coś jeszcze ? Rozumiem, że musze do Renoventa HR zamówić tą wersje 12V ? Będę podłączał w najbliższym czasie. Tak chodzi o wersję 12V. Podłącza się kablem z wtyczkami RJ-12 do centrali wentylacyjnej i sterownika. Jest też możliwość dodatkowej rozbudowy sterowania z wykorzystaniem funkcji przewietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.11.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Super, dzięki za info. Ale brnijmy dalej Rozumiem, że sterownik elektroniczny nie daje możliwości całkowitego wyłączenia centrali ? Bo sobie tak "gdybam" że chyba nie cały czas w domu musi chodzić reku, nawet na 1 stopniu ... ? Podobno jest taka opcja, tylko w PL instrukcji tego nie ma ... Zastanawiałeś się nad taką kwestią w ogóle ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 19.11.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Wydaje mi sie ze w tej centrali nie ma takiej mozliwosci -wylaczenia.Sprawdz tez czy oby napewno wystarczy przepiac kabelki, cos obilo mi sie o uszy ze z Renoventa nie wychodzi samo zasilanie na zewnatrz. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts