lukep3 08.08.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 albo wypiął się przy reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 08.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 kolego ja też mam na spiro - było głośnawo - zrobiłem własnoręcznie tłumik - koszt - ok 300 zł - i jest rewelacja - daj znać to Ci powiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Czy taką tkaninę mogę zastosować po obszyciu na ramki jako filtry do reku ?http://allegro.pl/gdansk-tkanina-filtracyjna-filtr-odkurzacz-okap-i1740946173.htmlBrałem do tej pory do swojego Brinka "oryginały" ale kontakt się urwał do człowieka co zawsze kupowałem i poszukuję "zamiennika". Z góry dzięki za info, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 08.08.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Czy taką tkaninę mogę zastosować po obszyciu na ramki jako filtry do reku ? http://allegro.pl/gdansk-tkanina-filtracyjna-filtr-odkurzacz-okap-i1740946173.html Brałem do tej pory do swojego Brinka "oryginały" ale kontakt się urwał do człowieka co zawsze kupowałem i poszukuję "zamiennika". Z góry dzięki za info, pozdrawiam, majki Nada się .Może nawet lepszy niż oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Miałby ochotę ktoś się jeszcze wypowiedzieć ? Dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Miałby ochotę ktoś się jeszcze wypowiedzieć ? Dzięki, pozdrawiam, majki Oczywiście że tkanina się nadaje - oryginał kosztuje 27 ,- a za tą cenę będziesz miał kilka http://www.wioldar.com/sklep/168-482-large/renovent-brink-filtr-powietrza.jpg za adresem - oryginalny filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Czyli potwierdzacie moje spostrzeżenia. Dzięki Tylko ramki sobie porobię z drutu na zamianę i zamawiam metr tkaniny. Jak przyjdzie podzielę sie opiną pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 09.08.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Są tez specjalne kasety,mniej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 09.08.2011 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Przeglądnijcie sobie czasem kratki na czerpni - u nas ostatnio reku zaczął buczeć jak na 3 biegu, mimo czystych filtrów. Instalator podpowiedział, żeby zerknąć na czerpnię i zgroza normalnie. Tak zafajdane kurzem, muchami i innym dziadostwem, że biedak nie miał jak ciągnąć powietrza Teraz znów chodzi cichuteńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 10.08.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 zrobiłem własnoręcznie tłumik - koszt - ok 300 zł - i jest rewelacja - daj znać to Ci powiem co i jak Możesz napisać jak zrobiłeś tłumik? U mnie też słychać niestety i też się zastanawiam nad tłumikiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stoklos 10.08.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dzięki za odzew ale nie chodzi mi o hałas ale o to że coś słabo "wdmuchuje" i wyciąga powietrze (jeżeli można to tak ująć) na początku było super świeże powietrze a ostatnio "coś czuć". Czy kanały mogły się pozapychać do tego stopnia że nie dają rady wyciągnąć zapachu nieświeżego powietrza? Czerpnie mam czyste instalator jak mi mierzył anemometrem też było OK, ale dla mnie jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 10.08.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Miałby ochotę ktoś się jeszcze wypowiedzieć ? Dzięki, pozdrawiam, majki Po co obszywać ramki. Lepiej zainwestować w kasetę. Tutaj jest to opisane: http://www.mojeboje.pl/2011/wymiana-filtra-w-rekuperatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.08.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 kolego ja też mam na spiro - było głośnawo - zrobiłem własnoręcznie tłumik - koszt - ok 300 zł - i jest rewelacja - daj znać to Ci powiem co i jak no to się pochwal jak to zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Po co obszywać ramki. Lepiej zainwestować w kasetę. Tutaj jest to opisane: http://www.mojeboje.pl/2011/wymiana-filtra-w-rekuperatorze Super ! Tylko ja "oryginalnie" miałem ramki z powiedzmy "drutu" obszyte tym materiałem. Nie miałem kaset ... Więc musiałbym jeszcze zakupić takie kasety. Zamówiłem już materiał pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 12.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Mam pytanie też zakupiłem IB-Trona jakis czas temu po podłaczeniu zgodnie z instrukcja z Insbudu, sterownik nadal jest martwy, nie moge go w ogóle właczyć, czy ktos miał takie problemy z tym sterownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 12.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Też to przerabialiśmy u mnie tydzień temu Kolejność podłaczenia żył między reku a sterownikiem: jaką masz? Bo ja miałem jak na rysunku (rysowanie w excelu!) i zmieniłem na odwrotną. Zbadaj gdzie masz napięcie 24V i porównaj ze schematem na module pośrednim, który wkładasz do puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.08.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) A słyszeliście coś o nowym - od sierpnia - renovencie ?? Renovent Excellent.Ma wbudowaną na stałe nagrzewnicę wstępną i jest mniej prądożerny. Ktoś coś wie ?? Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 24.08.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mam dom o kubaturze 400m3 i przymierzałem się do kupna brinka 400 hr large, ale czytając wasze posty chyba zmienię zdanie i kupię 300 hr large. 1000 pln na krzakach nie rośnie. Większość z forumowiczów mających podobną lub nawet większą kubaturę przeważnie wentyluje na 100m3/h, rzadko na 200m3/h a najwyższy bieg jest włączany raz na kilkanaścia dni przez 30 minut. W domu będą mieszkać na razie tylko 2 osoby i pies, wiec ilość zużywanego powietrza będzie niewielka w porównaniu z rodzinami 4- lub 5-osobowymi. Jak rodzina się powiększy i dzieciaki dorosną na tyle, że trzeba będzie zwiększyć wydatki wentylatorów, to częsciej będę wentylował na 3 biegu (ok.200m3/h). A i tak za 10 lub 12 lat trzeba będzie wymienic rekuperator lub przynajmniej wentylatory, bo się zużyją. Nie wiem czy dobrze kombinuję, dlatego proszę o opinie i sugestie.Narka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 31.08.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 W jednej z firm sprzedających brinka dowiadywałem się o cyfrowy sterownik do rekuperatora renovent HR Large i powiedziano mi, że jedynym dedykowanym sterownikiem jest ten "brzydki" 4-pozycyjny. Mogę oczywiście zakupić inny np. ib tron i wszystko będzie działać, ale po zamontowaniu innego sterownika tracę gwarancję. Czy faktycznie w karcie gwarancyjnej jest taki zapis?Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 31.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 To raczej bajki. Przecież sporo firm sprzedaje Brinka łącznie z IB-Tronem. Montaż sterownika opiera się na podpięciu go pod kabelek od reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts