kerado28 04.12.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Źle mnie zrozumieliście.Przestawiamy parametry na sterowniku, a nie na rekuperatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a ja chce nasz sterownik !!!! a sie spierniczyl i pojechal na gwarancje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.12.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 a ja chce nasz sterownik !!!! a sie spierniczyl i pojechal na gwarancje!! Ło - ten z insbudu sie spierniczyl ? Jakie mial objawy ? Mam ich termostat do grzania bufora pompa ciepla - ale to jest praktycznie dokladnie ten sam sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 04.12.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Źle mnie zrozumieliście. Przestawiamy parametry na sterowniku, a nie na rekuperatorze. Przestawienie wydajności na reku - sprawdziłem. Minimum to 50m3/h, rzeczywista wydajność jest wówczas 69m3/h. Przestawienie IBtrona; Parametr CFG z 1 na 3. Nic nie zmienia. Mogę wówczas na sterowniku wybrać bieg 1, bieg 2, bieg 3 i stop. Ale reku przy wybraniu STOP i biegu 1 na sterowniku - pracuje z wydajnością biegu 1 ustawionego na reku. Więc oba pomysły zawiodły. Pozostanie chyba tylko wyłącznik czasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ło - ten z insbudu sie spierniczyl ? Jakie mial objawy ? Mam ich termostat do grzania bufora pompa ciepla - ale to jest praktycznie dokladnie ten sam sprzet po prostu sie nie wlaczyl!! kabelek jest ok bo sprawdzony a sterownik nie wystartowal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.12.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 po prostu sie nie wlaczyl!! kabelek jest ok bo sprawdzony a sterownik nie wystartowal ... Ale uzywalas go wczesniej czy dopiero pierwszy raz uruchamialas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.12.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ale uzywalas go wczesniej czy dopiero pierwszy raz uruchamialas ? to bylo przy pierwszym uruchomieniu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Przestawienie wydajności na reku - sprawdziłem. Minimum to 50m3/h, rzeczywista wydajność jest wówczas 69m3/h. Przestawienie IBtrona; Parametr CFG z 1 na 3. Nic nie zmienia. Mogę wówczas na sterowniku wybrać bieg 1, bieg 2, bieg 3 i stop. Ale reku przy wybraniu STOP i biegu 1 na sterowniku - pracuje z wydajnością biegu 1 ustawionego na reku. Więc oba pomysły zawiodły. Pozostanie chyba tylko wyłącznik czasowy. Przestaw parametr I2 czyli krok bezkontaktowy na 0.Powinno pomóc. Da się też zmienić ustawienie od I4-I7 przypisując każdy bieg do innego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 04.12.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Przestawienie wydajności na reku - sprawdziłem. Minimum to 50m3/h, rzeczywista wydajność jest wówczas 69m3/h. Przestawienie IBtrona; Parametr CFG z 1 na 3. Nic nie zmienia. Mogę wówczas na sterowniku wybrać bieg 1, bieg 2, bieg 3 i stop. Ale reku przy wybraniu STOP i biegu 1 na sterowniku - pracuje z wydajnością biegu 1 ustawionego na reku. Więc oba pomysły zawiodły. Pozostanie chyba tylko wyłącznik czasowy. Jeśli dobrze przestawiłeś sterownik, to musi być 1 bieg, 2, 3 i stop. Chyba, że wgrałeś inny soft... Jeśli w tym tygodniu nasi instalatorzy będą montowali jakiś reku brinka to poproszę aby Ci nagrali jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 04.12.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Przestaw parametr I2 czyli krok bezkontaktowy na 0.Powinno pomóc. Da się też zmienić ustawienie od I4-I7 przypisując każdy bieg do innego ustawienia. I to pomogło! Czyli czynności jakie są potrzebne, to zmiana parametru CFG w IBtronie na 4 oraz w Brinku zmiana par. I2 na 0. Działa. Świetnie. Ogromne dziękuję do Was panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 12.12.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) I kolejny problem. Ten automatyczny cykl w Ibtronie jest jakiś chory (albo to ja jestem) . Ustawia się tam godzinę dla każdego z 4 przedziałów. Ta godzina to co to jest? Włączenia tego okresu? Czy zakończenia tego okresu? W każdym razie nijak się to ma do tego co ja ustawiłem. Powiedzmy 4 okres ustawiam na 20.00 (czyli jakby od 20tej ten bieg obowiązywał) na 1 bieg. Jest godz. 20.30 - reku zatrzymany. A jak przyjąłem, że 20ta to zakończenie okresu na danym biegu - ok, o 20tej I bieg hula, ale rano już jest odwrotnie!!! Pierwszy okres znów jest nieprawidłowy. Ręce mi opadają... Już znalazłem co było nie tak. Ostatni okres nie może się zaczynać w następny dzień, czyli po północy. Czyli "4" może się zaczynać najpóźniej o 23.59 i wówczas trwa aż do "1" dnia następnego. Edytowane 22 Grudnia 2011 przez swistak81 Rozwiązane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 23.12.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Trzeci mój post . Nikt tu nie zagląda? Powiedzcie mi jeżeli znacie odpowiedź. Co oznacza parametr "C"? Widziałem "C 6" i "C 0". Innych wartości nie. Jest to pierwszy parametr. Pokazuje się gdy wciśniemy "+" będąc w trybie operacyjnym bodajże (widać bieg i prędkość). W instrukcji nic nie znalazłem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 23.12.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 (edytowane) TU masz moje śledztwo w tych kwestiach. Dołączam też fragmenty szerszych instrukcji. Masz pewnie ustawione I7 na 1 - czyli możliwa nierównowaga i dlatego informacyjnie reku pokazuje Ci to w parametrze 'C'. Ja wyłączyłem to I7 na 0, bo reku tworzył mi przy mrozie i nie działającym jeszcze GWC podciśnienie, co spowodowało oberwanie folii paroizolacyjnej. Teraz mam zawsze taki sam wydatek na nawiewie jak i wywiewie. Edytowane 23 Grudnia 2011 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 23.12.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Ale gdy miałem C6, inny parametr mówiący o "rozjechaniu" był poprawny (c0.0).Co do "C" - nie piszą kiedy się to aktywuje i dlaczego?Temp powietrze atmosferycznego miałem 6-7st. Stabilne (po GWC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 24.12.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 (edytowane) Masz rację, to I7 nie ma związku.C3 i C6 to jakieś tryby stałego ciśnienia wentylatorów. Mi jakiś miesiąc temu pokazało C3 - po tym włączyłem I10 na 1 i teraz mam zawsze C0, czyli brak jakiegokolwiek komunikatu. Edytowane 24 Grudnia 2011 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.12.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Instalator do mojego domu zaproponowal mi Renoventa HR Large 400... Kubatura domu to okolo 700M^3, po podlodze 150... Nie mam GWC. Nie zalezy mi tak bardzo jednak na sprawnosci rekuperatora co na jego kosztach eksploatacji... Zastanawiam sie wiec czy nie da sie kupic czegos tanszego, o sprawnosci okolo 80%, ale o podobnym poborze mocy co renovent, no i zastanawiam sie czy taki reku wystarczy na taka chalupe? Moze cos o wiekszym sprezu niz Brink? Jakies sugestie? Zadam pytanie inaczej: Szukam rekuperatora ktory sie najszybciej zwroci? Podłoga x wysokość pomieszczeń - ja mam Brink-a Renovent HR Large 300 i przy tej powierzchni sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUDYŃ1719508858 03.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam Ja również wybrałem large 400 ale zastanawiam się nad excellend. Czy ta nagrzewnica to zbędny wydatek?? A i czy ktoś mi poleci jakąś dobra hurtownie z materiałami do wentylacji (spiro. kształtki.reku)w okolicy Gniezna czy Poznania?? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.01.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 ja mam excellenta i jest suuuper ... ale niech mi nareszcie zainstaluja ten pieprzony sterownik !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 04.01.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 po co ci sterownik gdy jest suuuper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 04.01.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 po co ci sterownik gdy jest suuuper? Wiesz, ten wyswietlacz niebieski robi roznice Ale szczerze od czasu jak taki mam czuje, ze mam porzadna centralke Ostatnio wlaczyl sie alarm filtra i sie przerazilem jego glosnoscia, jak mi kiedys zawije w nocy to spadne z wyra na bank Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts