BUDYŃ1719508858 04.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A czy ktoś o tej hurtowni w obrębie poznania coś wie. Szukałem w necie i kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 04.01.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Z życia wzięte... Wakacje 2011Klient przyjeżdża do biura z awanturą o 8.02, że alarm włączył mu się w sterowniku o 3 w nocy, wszyscy się pobudzili...Po krótkiej rozmowie przypomniało mu się, że od pół roku nie wymieniał filtrów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 04.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Z życia wzięte... Wakacje 2011 Klient przyjeżdża do biura z awanturą o 8.02, że alarm włączył mu się w sterowniku o 3 w nocy, wszyscy się pobudzili... Po krótkiej rozmowie przypomniało mu się, że od pół roku nie wymieniał filtrów.... No po co mial wymieniac - przeciez od tego jest chyba ta dioda i pikacz zeby poinformowac uzytkownika ze czas wymienic filtry nie ?? Bo jak nie, to po co jest? Jak to takie glosne to duzy blad - powinno cicho pikac co pare/nascie/ nawet i dziesiat sekund. To nie alarm - nikt sie nagle nie udusi przeciez.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 04.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No po co mial wymieniac - przeciez od tego jest chyba ta dioda i pikacz zeby poinformowac uzytkownika ze czas wymienic filtry nie ?? Bo jak nie, to po co jest? Jak to takie glosne to duzy blad - powinno cicho pikac co pare/nascie/ nawet i dziesiat sekund. To nie alarm - nikt sie nagle nie udusi przeciez.. No wlasnie, moze ktos gdzies doszukal czy sie jego glosnosc da regulowac ?? W srodku domu robi wiecej halasu niz wyjec od alarmu na zewnatrz domu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 04.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Fakt, jak mi się włączył, to pod dużym stresem szukałem w instrukcji jak go wyczyścić. Dobrze, że akurat byłem w domu. Będzie gorzej jak się włączy, a ja będę gdzieś na delegacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.01.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 po co ci sterownik gdy jest suuuper? bo jak mi w domu siedzialo 18 osob to reku nie wyrabial !! a bez sterownika nei da sie przelaczyc na kolejny bieg !! Z życia wzięte... Wakacje 2011 Klient przyjeżdża do biura z awanturą o 8.02, że alarm włączył mu się w sterowniku o 3 w nocy, wszyscy się pobudzili... Po krótkiej rozmowie przypomniało mu się, że od pół roku nie wymieniał filtrów.... ja po miesiacu mialam czarne filtry !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 05.01.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 bo jak mi w domu siedzialo 18 osob to reku nie wyrabial !! a bez sterownika nei da sie przelaczyc na kolejny bieg !! ja po miesiacu mialam czarne filtry !!! Ja na ten przyklad w Krakowie filtr mialem czarny po tygodniu Czyli to wszystko wlatuje do domu jak sie otworzy okno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.01.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 bo jak mi w domu siedzialo 18 osob to reku nie wyrabial !! a bez sterownika nei da sie przelaczyc na kolejny bieg !! Da sie da, tylko sterowanie wymyslal jakis kompletny idiota Trzeba wlezc w ustawienia instalatora i tam sie da ustawic bieg ktory jest wlaczony bez obecnosci sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 mariusz w tym grzebal i si enie dogrzebal, bedziemy wiedziec na przyszlosc !!swoja droga znowu musze sie wentylatorkom przypomniec niech przyjada i robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 09.01.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam, czy jest na forum użytkownik Brink'a z okolic Gliwic?? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 09.01.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witam, czy jest na forum użytkownik Brink'a z okolic Gliwic?? Pozdrawiam Andrzej Jeszcze jedna sprawa - kupując rekuperator jaką macie datę - year of construction?? Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 09.01.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 rybnik w duzej ilosci - sztuk dwa ... adiqq ma HRa a ja excellenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 tak na szybko podaje zuzycie energii dla mojego excellenta na roznych predkosciach 80m3/h - 30W100 - 35W160 - 52W200 - 75W250 - 120W300 - 180W330 - 220W no i wlasnie tu pojawia sie pytanie dlaczego jak dalam mu 400m3/h to nie dal rady tyle wyciagnac ?? max co mu sie udalo to 333m3/h ... przy przelaczeniu czerpni pokazal na chwile wiecej i znowu potem szedl na max 333m3/h ... czy to znaczy ze mam za duze opory na instalacji ?? moze mi to ktos wyoslic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 no i wlasnie tu pojawia sie pytanie dlaczego jak dalam mu 400m3/h to nie dal rady tyle wyciagnac ?? max co mu sie udalo to 333m3/h ... przy przelaczeniu czerpni pokazal na chwile wiecej i znowu potem szedl na max 333m3/h ... czy to znaczy ze mam za duze opory na instalacji ?? moze mi to ktos wyoslic ?? Tak. Moj Hr 400 tez wyciaga 330-350m3 w zaleznosci od stanu filtrow - po czyszczeniu zrob kalibracje (w "starym" robi sie to przytrzymujac na ok 10 sekund przycisk OK) i zobacz ile wtedy da sie ustawic maksimum - powinno byc minimalnie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a juz myslalam ze my cos mamy spierniczone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 17.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a juz myslalam ze my cos mamy spierniczone ... Z tego co czytalem wsrod innych uzytkownikow to jest normalne - ot wycisnac maksimum to moze sie da w jakiejs parterowce z maksymalnie krotkimi kanalami Na poczatku tez sie wkurzylem ale po jakims czasie uswiadomilem sobie ze mi te 400 na diabla potrzebne! Caly czas chodzi na 120m3/h i jest jak najbardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 my na 1 biegu mamy ustawione 80 m3/h a na 3 jest 250 /wlaczane na zyczenie w kibelkach i kuchni/ 2 jest ustawiony na 160 no i od wczoraj mamy sterowniczek jeszcze kombinuje jak go ustawic bo skurczybyk sam wskakuje na wyzsze biegi bo tak ma zaprogramowane a my chcemy sami decydowac co i jak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 18.01.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja mam HR300 Medium i moje pobory energii to:90m3/h - 22W150m3/h - 50W225m3/h - 82WW sumie to na więcej go nie puszczałem. Ciekawe czy dojdzie do 300...Pracuje prawie bez przerwy na 1 biegu, między 13-15 na drugim (gotowanie).W nocy między 24 a 6 rano - jest zatrzymany. Realizowane sterownikiem oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 18.01.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 W nocy między 24 a 6 rano - jest zatrzymany. Śpisz poza domem? Przecież w nocy, dla dobrego snu i odpoczynku, potrzebny jest tlen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 18.01.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 swistak81, a w jakim celu zatrzymujesz? Przecież prąd do Twojego Renoventa, jak liczyłem tu kiedyś, kosztuje Cię ok. 170 zł/rok. Zgadzam się z przedmówcą - nie wyobrażam sobie snu bez działającej wentylacji. Śmiem nawet stwierdzić, że jest ona wtedy bardziej potrzebna niż w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts