CityMatic 05.02.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Kontroler nie podaje napiecia na przewodzie odpowiadajacym za III bieg. Przy braku napiecia, reku wchodzi na I bieg przy fabrycznych ustawieniach a po zmianie ktora zrobiles zwyczajnie sie wylacza. W moim systemie mam podobny problem i teraz czekam na wymiane kontrolera. No to ładnie - on właśnie wrócił z Olkusza w piątek Mam nowe oprogramowanie, wymieniono wtyczkę RJ bardzo miły Pan z obsługi i serwisu wszystko zrobił gratis - w ramach gwarancji jednak....nadal nie działa. Sprawdzę jeszcze czy wszystkie sygnały wychodzą z elementu przekaźnikowego(być może to połączenie kablowe)ale wątpię mam jeden (długi w tynku) i (bezpośredni krótki) do prób przy urządzeniu i oba działają tak samo:( Napisz czy ten który otrzymałeś po naprawie działa prawidłowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 05.02.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Panowie jak w brinku i sterowniku ibtron ustawić żeby można było wyłączać bo z poziomu sterownika. Nie chce mi się włazić na strych żeby go wyłączyć i później włączyć. W te mrozy mam wilgotność 30-32% i jest tragedia, centrala chodzi na minimum czyli 60m3 powierzchnia 100m2. ja sie tylko zastanawiam jak wy to kurna byscie chcieli zrobic zeby wentylowac dom, ogrzewac powietrze rekuperatorem, dogrzewac piecem i miec wyzsza wilgotnosc niz powietrze zasysane z zewnatrz ... kurna u nas dzis na zewnatrz jest ledwie 38% wilgotnosci !! toz moje 24% w domu jest suuuuper u gory idzie nawilzacz wiec pod 30 podchodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolikos 06.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 mea, wyczytałem że masz Excellenta, ja się właśnie zastanawiam czy kupić Exc. czy HR, różnica w zasadzie polega na tym że Exc. ma zainstalowaną nagrzewnice, i jest droższy od HR o ok 350zł, masz GWC czy kupiłaś Exc właśnie dlatego że ma nagrzewnicę? a jeśli tak to jak się obecnie to rozwiązanie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 nagrzewnica jak dotad sie nie wlaczyla bo gwc podaje 4 st a na 0 jest ustawiona nagrzewnica !! jak kupowalismy reku to oba modele byly w podobnej cenie wiec wzielismy lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 08.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Mam pytanie do posiadaczy Brinka HR. W rurce od skroplin mam cały czas podciśnienie, powietrze jest lekko zasysane, czy to narmalne, albo mam nieszczelność na wymienniku. Rekuperator jest nowy dopiero co uruchomiony.PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 08.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Zalej syfon wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 08.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kupiłem sobie dzisiaj kasety metalowe wraz z 3-ma kompletami włóknin filtracyjnych do mojego Brinka w ASK w Brzeźnicy. Koszt niecałe 150 zł. Bardzo miła obsługa, tylko trochę trudno do nich trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 10.02.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) adiqq, czytałem wcześniej, że zdjąłeś siatkę na czerpni. kerado28 też tak radzi. Mam problem z osadzaniem się na niej szadzi po nocy. Nie ma problemów po zdjęciu siatki? Dlaczego jest montowana fabrycznie - co producent czerpni ma na myśli? EDIT z 11.02.2012:Właśnie wyrwałem siatkę z czerpni, bo miałem problemy z jej szronieniem po nocy i dużo większym w związku z tym oporem nawiewu. Zobaczymy jakie będą efekty. Edytowane 11 Lutego 2012 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 12.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Powiedzcie mi proszę czy istnieje możliwość ustawienia nadciśnienia w renovencie.Jest to bardzo dobre gdy ma się kominek, wtedy przy otwarciu nie leci dym do środka. Teraz przy mrozach moje palenie w kominku wygląda tak że ładuję kominek na full i nie otwieram go do momentu aż nie zgaśnie. Jak otworzę to wszystko mam w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 12.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Powiedzcie mi proszę czy istnieje możliwość ustawienia nadciśnienia w renovencie. Jest to bardzo dobre gdy ma się kominek, wtedy przy otwarciu nie leci dym do środka. Teraz przy mrozach moje palenie w kominku wygląda tak że ładuję kominek na full i nie otwieram go do momentu aż nie zgaśnie. Jak otworzę to wszystko mam w pokoju. za instrukcją: "I 1. Stała dysproporcja. Funkcja ta może być wykorzystana do utrzymywania wyższego (+) lub niższego (-) ciśnienia niż ciśnienie atmosferyczne. Dodatnia dysproporcja (+): wentylator wywiewny ma wydajność [m3/h] mniejszą niż wentylator nawiewny. Ujemna dysproporcja (-): wentylator nawiewny ma wydajność [m3/h] mniejszą niż wentylator wywiewny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 13.02.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 mam instukcje w murzyńskim języku i nie mogłem tego znaleźć, ale teraz już jest.Przy kubaturze 350 m3 jaką ilość naddatku przyjąć? czy 2m3 starczą czy to za mała roznica?zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 13.02.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mój Brink wraca do życia przy temperaturze ok. -8 st.C. tP. 2.u0.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 14.02.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 WitamCo do dysproporcji aby było podciśnienie ta daje się na +nadciśnienie na -u siebie zależało mi aby zrobić sam wywiew i czytając z instrukcji dawałem na - ale jest dokładnie odwrotnie.Mam pytanie do osób posiadajacych sterownik IB-Tron 3100FAN-BL-12V, jak jest z zasilaniem tego sterownika - czy prosto z centrali, na schemacie z Brinka jest pokazane, że sterowanie biegami odbywa się przez 0, jak to jest właściwie?PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 14.02.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 mam pytanie do wszystkich użytkowników Brinka, czy sprzęt ten jest warty zakupu, jak się sprawuje i czy w ogóle psuje sięzastanawiam się nad kupnem Large 400 dla domu o pow.150m2 (ok 400 m3), czy warto kupować 400-tke czy wystarczy 300-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.02.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A ja bardzo się zastanawiam nad sprzedażą rekuperatorów BROOKVENT... Bardzo ciekawe wykonanie i super parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 14.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 znajomy ma berlufa to to co on potrafi to Brink narazie nie może o tym śnić.Ja choć mam krótko to jestem średnio zadowolony.może mi się zmieni jak więcej potestuję.zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 14.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 znajomy ma berlufa to to co on potrafi to Brink narazie nie może o tym śnić. cena też inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 cena też inna No ale berlufa to lubią wszystkie firmy opluwać. Ja mam z doświadczeń jedno stwierdzenie ceny do jakości berluf nie ma sobie równych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 15.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam Mam pytanie dotyczące podłączenia do Renoventa sterownika IB TRON wersja 12V.Czy ten sterownik wymaga osobnego zasilania, jak to jest u Pana, rozumiem że jest on podłączony skrętką. Z opisu sterownika wynika że powinien być zasilany napięciem 12V a w reku jest na płytce 24V (tak wynika z schematy), biegi są sterowany 0.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 15.02.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 znajomy ma berlufa to to co on potrafi to Brink narazie nie może o tym śnić.... Zastanawiam sie o co chodzi z tymi mozliwosciami poszczegolnych central. Przeciez to marketing juz jest. Ja wlaczylem wentylacje mechaniczna ponad dwa lata temu i nie wylaczylem jej do tej pory - co tu kombinowac jeszcze? I bieg zima ustawilem na 50m3/h i leci tak caly sezon a latem zwiekszam I bieg na 100m3/h i wszystko, czasem zalaczam II lub III bieg gdy chce przewietrzyc lub lekko schlodzic dom z GWC. Nie mam pojecia co tutaj mozna wymyslec jeszcze zeby to mialo sens uzytkowy a nie handlowy Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts