Jacekss 12.03.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 czy dobrze widzę wywiew i nawiew taka samą temp mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 12.03.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jak widac na zalaczonym obrazku.Nalezy wziac pod uwage zapewne niedokladnosci pomiarowe i samych urzadzenWywiew z domu przechodzi do wyrzutni a czerpnia do nawiewu - tak dla scislosci. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 12.03.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kupiłem kasety na włókninę do Renoventa. http://cokupic.pl/i/c_12309779.jpg Mam problem z umieszczeniem tej górnej - haczy o czarny plastik.Dareckyy, udało Ci się umieścić górną kasetę bez problemu? Kto jeszcze może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 12.03.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dzisiejszy pomiar centralki: Pzdr. Ja też tak mam (sprawność dziwnie bliska 100%). Za to dziwi mnie to 30% wilgotności wywiewu. Tyle masz w domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 12.03.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Kupiłem kasety na włókninę do Renoventa. http://cokupic.pl/i/c_12309779.jpg Mam problem z umieszczeniem tej górnej - haczy o czarny plastik. Dareckyy, udało Ci się umieścić górną kasetę bez problemu? Kto jeszcze może pomóc? Mnie tez jedna z kaset wchodzi trudniej ale po wlozeniu jej lekko poruszaj w gore i w dol jednoczesnie wsuwajac do centralki. One musza "ciasno" byc umieszczone zeby byly szczelne. Ja też tak mam (sprawność dziwnie bliska 100%). Za to dziwi mnie to 30% wilgotności wywiewu. Tyle masz w domu??? No tak, w domu mam ok. 30% wilgotnosci -wiem ze to nie za duzo, ale tak jest. Jesli chodzi o temp. to chyba nie ma co szukac dziury w calym, takie sa odczyty wiec tak jest. Przyznam sie ze temp. podawane w samym urzadzeniu sa troszke inne od tych ze zdjecia. Roznica byla ok. +-0,5*C na wywiewie i ok. +-3,5*C z czerpni (centrala pokzaywala mi 5*C a moj termometr pokazywal 8,5 Pzdr. Edytowane 12 Marca 2012 przez piwopijca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 12.03.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A jeszcze podpytam. Mam bardzo podobne termometry. Ale ty masz higrometr i termometr w fajnej małej obudowie.Gdzie i za ile je kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 12.03.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kupilem je juz dawno temu, nie ma juz aukcji u tego goscia -konto zawieszone ma a aukcja od dawna w archiwum.Musisz poszukac na allegro moze znowu ktos takie zacznie sciagac i sprzedawac jesli bedziesz chcial to kupic. Kosztowaly cos ok. 20-25 zl/szt Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 12.03.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Kupiłem kasety na włókninę do Renoventa. http://cokupic.pl/i/c_12309779.jpg Mam problem z umieszczeniem tej górnej - haczy o czarny plastik. Dareckyy, udało Ci się umieścić górną kasetę bez problemu? Kto jeszcze może pomóc? Tez miałem problem z wsunięciem jednej z kaset, są dosyć mocno spasowane ze szczelinami. Delikatnie je "wyginałem" góra-dół, w lewo-w prawo przy w ciskaniu i udało się Edytowane 12 Marca 2012 przez Dareckyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 12.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a gdzie takie ramki kupowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 12.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja tutajhttp://www.rekuperatory-ask.pl/Kontakt2 ramki plus przycięta włóknina chyba 3 albo 4 komplety za niecałe 150 zł przy odbiorze własnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 12.03.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Ja toże w ASK - kontakt przez e-maila, wysyłka pocztowa. Jacekss, zaznacz w mailu by lepiej zapakowali - moje owinięte były tylko folią - w jednym miejscu kaseta się wgięła. Edytowane 12 Marca 2012 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 12.03.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 dzienks, już wysłałem do nich zapytanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.03.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja nie mam ramek tylko szmata na drutach. Jak na razie tylko czyszczę odkurzaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 12.03.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja nie mam ramek tylko szmata na drutach. Jak na razie tylko czyszczę odkurzaczem Jeszcze nie wymieniales wlokniny wogole? Ja po budowie musialem wymienic bo samo odkurzanie niewiele juz pomagalo. Teraz to "luksus", kupuje sama "szmate" i docinam do ramek - pare m2 starcza na pare lat. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.03.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Reku uruchamiałem w zasadzie już przy czystych pracach gdzie nie było kurzu Przymierzam się poważnie do wymiany filtrów Jeśli już w temacie filtrów, to chciałem ostatnio wymienić filtr w odkurzaczu ale okazało się, że się je tylko myje - koszt nowego około 300 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.03.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Mam pytanie Ostatnio przy niskich obrotach pojawia mi się błąd jak nie F1 Wymiana danych z wentylatorem nawiewnym została przerwana. Jeśli nierównowaga jest niedopuszczalna, wtedy nastąpi wyłączenie wentylatora wywiewnego To znów F 4 Wymiana danych z wentylatorem wywiewnym została przerwana Jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyna takiego zachowania i jak to usunąć proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 23.03.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Jeszcze nie wymieniales wlokniny wogole? Ja po budowie musialem wymienic bo samo odkurzanie niewiele juz pomagalo. Teraz to "luksus", kupuje sama "szmate" i docinam do ramek - pare m2 starcza na pare lat. Pzdr. gdzie kupujesz za ile i o jakich parametrach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.03.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mam pytanie Ostatnio przy niskich obrotach pojawia mi się błąd jak nie F1 To znów F 4 Jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyna takiego zachowania i jak to usunąć proszę o pomoc Witam naprawdę nikt nie wie co się mogło popsuć?.....teraz pojawił się dodatkowo F2 wygląda na to że trzeba będzie rozebrać całe sterowanie rekuperatora - może jakieś sprawy stykowe....najśmieszniejsze jest to że po kliknięciu OK wszystko wraca do normy by po cyklu programator auto znów coś takiego się pojawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 26.03.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 gdzie kupujesz za ile i o jakich parametrach ?? Wiesz co, nie pamietam juz gdzie kupowalem te "szmaty", bylo to chyba ze dwa lata temu -kupilem kilka metrow i mam do tej pory. Musisz poszukac w necie, sprawdz sobie w instrukcji jakie parametry (jaki symbol) wlokniny powinien byc i takiego szukaj. Z tego co pamietam to ktores z EU bylo Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosia1 11.04.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam,mam do Was pytanie: czy ktoś zna dobry serwis Renowent HR? Chodzi o gruntowny przegląd i wymianę filtrów, a może jakąś naprawę, bo nie wszystko działa prawidłowo. W zeszłym roku kontaktowałam się z trzema firmami i wszystkie trzy olały temat. Z jednej nawet ktoś przyjechał wycenić elementy do wymiany i więcej sie nie pojawił. Dzwoniłam tam kilkakrotnie i nic. Czy oni po prostu wszyscy tak działają? Ma ktoś jakieś w tym doświadczenie i może mi kogoś polecić?Chodzi o serwis możliwie blisko Skierniewic- Warszawa, Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts