mea 03.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 hmm u nas z gwc idzie teraz 8,5 st ... z gornej czerpni ok 15 ... mysle ze wynik jest niezly staramy sie na noc przelanczac na gorna czerpnie /recznie/ bo nie chcemy za szybko zagrzac gwc ... kazdego dnia jest troche wyzsza temperatura ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 07.05.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ja w majowy "weekend" mialem ponad 30*C (dwa dni pokazywalo mi 34*C i 32*C) a z GWC zwirowcem lecialo 17,7*C do centralki. Z domu wyciagalo maksymalna temp. 24,5*C.Odczyty z termometrow zamocowanych zaraz za kroccami na centrali. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 15.05.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ostatnio dopiero zauwazylem ze z czerpni od rekuperatora mam slady po splywajacej wodzie, slady te sa w kolorze rdzawym, wydaje mi sie ze podczas zimy lalo mi sie pieknie z tej rury. Wyczytalem gdzies ze czerpnia powinna byc nachylona pod katam tak aby kondensat splywal do reku, czy wy tez tak macie? Jak bede mial chwilke to musze rozebrac to ustrojstwo i zobaczyc co sie tam podzialo. Acha, rura jest ocieplona 7 cm welny mineralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 15.05.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 W tym momencie mam 4 reku od 250m3/h do 520m3/h z ofert BROOKVENT-u Uważasz że brookvent jest lepszy od brinka? czy możesz napisać coś na temat tych modeli w wątku, który kiedyś rozpocząłeś o Brookvent'ach? Ja rozważam właśnie Brookventa dlatego jestem bardzo zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 22.05.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witam mam domek 160m2 z poddaszem uzytkowym i mam problem Chcaiałem zakupic centrale brinka medium za ok 5500 brutto ale dostałem propozycje selen 500 za 5700 brutto - czy warto kupic selen.jest duzo wiekszy, ale podobno duzo lepszy , jakie macie zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 23.05.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 witam mam domek 160m2 z poddaszem uzytkowym i mam problem Chcaiałem zakupic centrale brinka medium za ok 5500 brutto ale dostałem propozycje selen 500 za 5700 brutto - czy warto kupic selen. jest duzo wiekszy, ale podobno duzo lepszy , jakie macie zdanie na ten temat? Witam. Ja tez zastanawiałam się nad zakupem centrali brink, ale ostatecznie zdecydowałem się na selen 500. Centrala nie jest może popularna bo jej koszt jest większy od brinka. Ja jestem na etapie montażu, ale selen wg mnie ma lepszy sterownik do tego dotykowy panel. Decyzja należy do Ciebie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_ludwin 28.05.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ciekawą propozycją centrali podwieszanej jest ONYX - http://frapol.com.pl/367.html?ln=plma też panel dotykowy ale przede wszystkim doskonałej jakości wentylatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 01.06.2012 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Również słyszałem dobre opinie o Frapolu, niemniej jednak nie mam pojęcia czy są warte zainteresowania czy jednak np Brink czy JanGaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.06.2012 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A może jakieś konkrety? Cena, sprawność,zużycie energii przy określonym sprężu ? Tak prościej jest porównywać różne rekuperatory. A wentylatory "doskonałej jakości" ma każdy producent ( nie spotkałem żadnego opisu w którym producent stwierdza że jego komponenty są przeciętne lub kiepskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 01.06.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 na stronie jest trochę informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.06.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Również słyszałem dobre opinie o Frapolu, niemniej jednak nie mam pojęcia czy są warte zainteresowania czy jednak np Brink czy JanGaz ? Jakoś dziwnie podobne do dospel-a te frapole. Ale z tego co mi się o uszy obiło to jedne i drugie zaprojektowała ta sama osoba... Frapol bardziej podrasowała swoją centralkę wizualnie i lepiej ją wykonał. Co do sterowania to zwykły chiński sterownik który można w sklepach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 01.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 W takim razie porównując wspomnianego Frapola Dream do Renovent Excellent który byście Panowie wybrali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 To raczej bardzo oczywiste BRINK - Renovent Excellent Bardzo fajne i solidnie wykonane urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.06.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 miki po ile chodzą J.E. StorkAir Comfo350 Luxe albo RENOVENT HR 300 BY-PASS+AUT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krbaton 15.09.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam wszystkich. Może wiecie jak uruchomić inicjalizację w Brink - Renovent HR Large, oczywiście postępuje zgodnie z instrukcja i dalej nic !! Może przez sterownik IB-Tron. Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 16.09.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 O jaką inicjalizację Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 12.10.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 zapewne chodzi o inicjalizację startową kiedy centralka się kalibruje.. nie robiłem tego jeszcze, ale wkrótce mnie to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 13.10.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 (edytowane) Spytam się inaczej - nie zrozumiałeś..Po co Ci to?Czemu ma to służyć? Edytowane 13 Października 2012 przez kerado28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 18.10.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Spytam się inaczej - nie zrozumiałeś.. Po co Ci to? Czemu ma to służyć? zgodnie z instrukcją należy przeprowadzić inicjalizację. Załącza się ją przez kombinację przycisków F i + na pulpicie.U mnie też nie mogę jej wywołać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 19.10.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Inicjalizacja jest po to, by reku poznał jakie opory ma instalacja z aktualnymi (czyli nowymi lub właśnie wyczyszczonymi) filtrami.Później ma odniesienie i wie, kiedy wzrosły opory, czyli kiedy należy wyczyścić/wymienić filtry.Ja długo bujałem się z tą kwestią. Z instrukcji - ma się uruchomić sama do 24h. Ale nic. Serwis też dawał sposoby - ale nic się nie działo.Kiedyś przypadkiem sam to uruchomiłem. Przytrzymuje się 3s przycisk "OK".Ale ponieważ ja mam 300tkę, a wy pytanie o Exellenta - to podpowiem tylko, że tym przyciskiem (jak raz przycisnę) "resetuję" filtr po jego czyszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts