Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opinie na temat rekuperatora Brink - Renovent HR

Recommended Posts

Jasne, tylko co mają zrobić klienci, którzy kupili sprzęt za naście tysięcy i teraz bujają się z awariami wynikającymi z tego co napisałeś wyżej?

Sam jestem w takiej sytuacji: drugi raz taka sama awaria zakończona wymianą dwóch wentylatorów. Przy cenie rekuperatora ok. 6-7tys zł, koszt wymiany to ok. 3tys. Fajnie?

Więc proszę nie pisz, że jest to wiedza z tych bardziej tajemnych...

Możesz napisać co to za jednostka?

• Odpowiedzi 994
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cena jednego wentylatora 1200PLN. Nie napisałem, że zapłaciłem tylko że koszt tyle wyniósł, ale gdy minie gwarancja to za naprawę tyle będę płacił, jeśli sytuacja się powtórzy.

AERIS 350vv

A co to ma do Brinka?Ludzie!!! Czy nie można pisać o tym co w tytule? Dwie strony się kłócicie załóżcie nowy wątek i sobie piszcie.Kolejny wątek trzeba wyrzucać z obserwowanych bo jak spam zaśmiecacie pocxtę

U mnie jeszcze na gwarancji jest zrobiony rowek ze spadkiem w kierunku odpływu syfonu, a przez rant jest otwór.

Serwisant zrobił to nieodpłatnie, przy wymianie filtrów, podczas pierwszej i ostatniej wizycie.

Zrobił to lutownicą gazową z końcówką(ostatnią z foto) i wkrętarką całość zajęła mu ok 30 minut z testami-lał wodę szklanką i dopracowywał spadki w kierunku odpływu.

Mam rekuperator bez Bay pasu i sam również udzielił mi info jak go zrobić sobie samemu.

Reku działa już 5 lat, obsługa to wymiana wkładów filtracyjnych w kasetach stałych(również zrobionych samodzielnie), i dwa razy wyjęcie wymiennika i włożenie kasety zastępczej Bay pasu. Brink sprawuje się świetnie i polecam.

Dzięki kolego za odpowiedź, o podobnym sposobie właśnie myślałem, tylko przy użyciu lutownicy transformatorowej. Ostatnio takie rowki wycinałem nią w styropianie żeby ominąć rurki od odkurzacza centralnego.

Rozumiem, że jest to rowek z odpowiednim spadkiem wzdłuż filtra powietrza i otwór zrobiony do tego istniejącego odpływu?

Wiem, że do zrobienia zdjęcia musiałbyś odkręcić przednią część obudowy, ale byłoby to bardzo pomocne ;)

A serwisant, który musi dorabiać na pomocy na forum internetowym, to marny serwisant. W życiu nie zleciłbym żadnej pracy jego firmie.

Dzięki kolego za odpowiedź, o podobnym sposobie właśnie myślałem, tylko przy użyciu lutownicy transformatorowej. Ostatnio takie rowki wycinałem nią w styropianie żeby ominąć rurki od odkurzacza centralnego.

Rozumiem, że jest to rowek z odpowiednim spadkiem wzdłuż filtra powietrza i otwór zrobiony do tego istniejącego odpływu?

Wiem, że do zrobienia zdjęcia musiałbyś odkręcić przednią część obudowy, ale byłoby to bardzo pomocne ;)

A serwisant, który musi dorabiać na pomocy na forum internetowym, to marny serwisant. W życiu nie zleciłbym żadnej pracy jego firmie.

Tak, dokładnie jak piszesz.Pamiętam jak mówił że to błąd ale i tak ta woda sama odparuje, zrobił to i już.

U mnie rower ma ok 8-10CM i przebiega pod wymiennikiem , łącząc dwie komory po obu stronach wymiennika.

W moim przypadku to Brink HR medium jest oklejony styrodurem na nieogrzewanym strychu więc demontaż przedniej ściany przed wiosną mija się z celem.

Jeśli chodzi o spływ to do niego nachylony jest powstały rowek, jednak reku wisi z nachyleniem w kierunku przód.Wody teraz jak jest + jest ok 10l po 24h w osadniku gwc sucho. Jak było ok -20'C ok 1L ale w osadniku było z 5L.

Takie spostrzeżenia bo sprawdzałem czy pompka od VW działa i pompuje wodę.Zapewne było jej więcej dużo wsiąka do gruntu.

Zresztą wszystko jak wiesz zależy od ilości powietrza wwiewanego i wilgotności.

Znalazłem w wolnej chwili troszkę czasu, aby przeczytać kilka Twoich postów.

W ŻADNYM Twoim poście NIGDY NIKOMU nie pomogłeś - wymagasz tylko odpowiedzi..

Czytasz forum tylko po to, aby znaleźć odpowiedzi na swoje pytania?

A nie uważasz, że czasami powinieneś także się troszkę udzielić i pomóc innym?

Twój tryb roszczeniowy podobny jest do zachowań osób co pobierają różnego rodzaju zasiłki wspomagające: Caritas, dopłaty do mieszkań, jedzenia itp. (mój wpis tyczy się tylko osób, którym nie chce się pracować, a nie do tych osób, które mają kłopoty przejściowe np. związany z utratą pracy) - ONI UWAŻAJĄ, ŻE SYSTEM MA IM ZAPEWNIĆ BYT I WSZYSTKO SIĘ IM NALEŻY !!

U Ciebie jest podobnie:

- zadajesz pytanie i oczekujesz odpowiedzi - choć sam NIGDY NIKOMU takiej nie udzieliłeś !!

ŻAŁOSNE !!

Dajcie spokój @kerado28!

Przecież to najprawdopodobniej (jak podaje) instalator, który obsługuje swoich klientów, to nie jest importer. Żądacie naprawy czegoś, za co on nie odpowiada. Zwróćcie się z problemem do swojego sprzedawcy, ewentualnie do importera. To oni odpowiadają za Wasze problemy.

Ja również borykam się z cieknącym Brinkiem, ale nie przyszło mi do głowy, oskarżać Bogu ducha winnego człowieka.

Ale nikt nikogo nie oskarża. Kolega napisał, że wie, ale za darmo nie powie.

Sądziłem, że forum skupia ludzi, którzy wzajemnie sobie pomagają, zupełnie bezinteresownie. Jeden wie więcej, więc ma więcej postów, drugi ma dwie lewe ręce więc nie udziela tylu rad. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, nie chce to nie pisze. Dojdziemy do rozwiązania sami, prędzej czy później.

Importer ma klientów głęboko w d... i jedynie wejście na drogę sądową może pomóc.

Ale nikt nikogo nie oskarża. Kolega napisał, że wie, ale za darmo nie powie.

Sądziłem, że forum skupia ludzi, którzy wzajemnie sobie pomagają, zupełnie bezinteresownie. Jeden wie więcej, więc ma więcej postów, drugi ma dwie lewe ręce więc nie udziela tylu rad. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, nie chce to nie pisze. Dojdziemy do rozwiązania sami, prędzej czy później.

Importer ma klientów głęboko w d... i jedynie wejście na drogę sądową może pomóc.

To może poprosić montażystę o wycenę i ewentualną zgodę na publikację rozwiązania. Skończą się fochy, reku będzie naprawiony, montażysta nie będzie robił za darmo i przy okazji będzie można laurkę do importera :p

• 9 months później...
  • 5 months później...