leszal 21.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Rury są cienkie to fakt , ale można poprowadzić po 2 szt. to każdego nawiewu. No i producent się chwali że nie trzeba ocieplać - widać to za zdjęciach. I kolejna sprawa - rury rozwijane ze szpuli - brak łączeń. Tylko ile to kosztuje ? Ile jest droższe od standardowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 21.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ja też poproszę o namiary na hurtownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni_veron 21.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Sprawa z tym rekuperatorem wyszła całkowicie przypadkiem przy rozmowie o PC bo nigdzie na stronie nie ma, że sprzedają także rekuperatory ... Mam jeszcze dużo czasu do Pompy ciepła jak i do reku więc czas mnie nie goni... Ale ceny mam już na wszystko sprawdzone i zapisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 29.04.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 moni_veron prosze o namiar na hurtownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montemax 06.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 moni_veron prosze o namiar na hurtownie Ja też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysM 07.05.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Zastanawiam się nad wcześniejszym zakupem rekuperatora (budowa w przyszłym roku) - czy jest sens kupić sam sprzęt ?? (złotówka ostatnio mocno się osłabia więc może kupić rekuperator i niech sobie stoi i czeka na instalację).Co wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonii 07.05.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Moni veron z nieba mi spadłeś właśnie dzisiaj rozmawiałam z wykonawcą wentylacji o tym rekuperatorze polecał go proszę o namiary hurtowni dzięki z góry Bonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emb78 10.05.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) Witam.Jak to w końcu jest z tym Brinkiem HR Large? Wszędzie widzę że ma wydajność 400m3/h przy 150Pa, a w specyfikacji jest wyraźnie napisane że na 3 biegu daje 300m3/h. W projekcie mam przewidziany rekuperator Provent Mistral 400Duo i chciałbym się dowiedzieć czy HR Large "da radę". I jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć jak oba te rekuperatory mają się do siebie to byłoby super. Kubatura pomieszczeń w okolicach 550m3, powierzchnia użytkowa 160m2. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 10 Maja 2010 przez emb78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomik2874 12.05.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Hej. Jestem na etapie negocjacji na zrobienie instalacji na Renovencie. Najbardziej zaawansowane ustalenia mam z firmą Test-Pol z Pilchowic (współpracują z ASK). A Ty masz namiary na jakiegoś zaufanego wykonawce? Pzdr Krzyk 123 Test Pol robil u mnie instalacje reku miesiac temu. Fachowo, czysto i z mysleniem podczas roboty. Moge smialo polecic. Pozdro Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozio 12.05.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Witam. Jak to w końcu jest z tym Brinkiem HR Large? Wszędzie widzę że ma wydajność 400m3/h przy 150Pa, a w specyfikacji jest wyraźnie napisane że na 3 biegu daje 300m3/h Large ma maksymalna wydajnosc 400m3/h ale fabrycznie na najwyzszym 3 biegu ma ustawione 300. Mozna zmienic w ustawieniach wydajnosc na poszczegolnych biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepix 16.06.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Panowie jak zmienić prędkość wentylatorów bez tego sterownika manualnego?Umiem zaprogramować poszczególne biegi ale nie wiem jak je przełączać.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepix 17.06.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 nikt nie wie? a może nie da rady przełączać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 18.06.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nie widzialem takiej mozliwosci bez sterownika zewnetrznego.Na wyswietlaczu mozna ustawiac parametry ale czy dokonywac przelaczania biegow?Nie wiem czy nie musialbyc po prostu zmieniac predkosci na biegu na ktorym masz ustawione -jako instalator chyba Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepix 18.06.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ok dzięki tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 witam, 1. zastanawiam sie nad rekuperatorem Renovent HR Large a NedAir FlexiLine 300 (http://www.ned-air.pl/pro_FlexiLine.asp) - oba zaproponowal instalator i mam dylemat ktory wybrac. 2. w jakich lokalizacjach/pokojach najlepiej rozmiescic sterowanie nawiewem? 3. czy sterowanie nawiewem zrobic na zasadzie prostego przelacznika (3 tryby) czy zaawandowanego panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sepix 27.06.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Do renoventa elektroniczny sterownik jest do kupienia za 150 zł różnica między nim a trzystopniowym przełącznikiem jest taka że w cyfrowym można sobie zaprogramować pory dnia i tygodnia w których centrala ma zwiększać i zmniejszać wydajność z trzech zaprogramowanych prędkości.Nie da rady zaprogramować żeby centrala się włączała i wyłączała o danej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Namtar 14.07.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jak z poziomem szumow w kanalach, czy slychac cos np na 1 biegu dla Renoventa 300 w nocy przy anemostacie nawiewnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 15.07.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Kopiuję pytanie z innego wątku.Witam. W jaki sposób podzielić doprowadzenie powietrza do rekuperatora - z czerpni zewnętrznej i gwc ? czy to ma być jakiś trójnik z klapą i siłownikiem ? czy jeśli Brink renovent ma jakiś by-pass to czy on jest wewnątrz ? czy może jest możliwość obslużenia klapy zamykającej jakimś siłownikiem ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 25.07.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 (edytowane) s Edytowane 25 Lipca 2010 przez aadamuss24 dwa razy to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 27.07.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Namtar - szumami na biegu pierwszym nie musisz się kompletnie przejmować Serwis24 - wszystko zależy jakie masz GWC, jeśli glikolowe to powietrze czerpiesz poprzez wymiennik, jeśli przeponowy to musisz zastosować przepustnice trójdrożną, może być ręczna lub z siłownikiem, lecz wtedy musisz do tego dorobić sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts