MONIKA PóLKOWSKA 10.03.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Byłam dziś u siebie w urzędzie i powiedziano mi że nadanie numeru dopiero po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 10.03.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Numer miałem zanim zacząłem budowę. Nadany.Można się było zameldować nie mając zgłoszone budynku do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.03.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Znam osobę, która mieszka 8 lat w budynku bez odbioru i nikt jej nie zmusi do zgłoszenia odbioru. Nr domu i ulicę posiada. Takie jest prawo w naszym kraju. Płaci za grunt, budynki, prąd wodę i kanalizację, telefon i wywóz śmieci. Ja kilkanaście dni byłem bezdomny. W gminie bez problemu nadano nr domu (nazwa ulicy już była), dowód osobisty dostałem w 14dni.Mój wątek z końca 2008 roku: http://forum.muratordom.pl/meldunek-w-trakcie-budowy-domu,t146260.htm?highlight=meldunek Jeden i drugi przypadek gminy woj. dolnośląskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 10.03.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Jeżeli ulica ma nadaną nazwę i działce jest przypisany numer, to gminy nic nie obchodzi, czy masz odbiór czy też nie. I można się zameldować nawet jak na tej działce nic nie jest wybudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.03.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 daszaA o jakim przypisanym numerze działki piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 10.03.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Witam, Chciałbym się dowiedzieć na jakim etapie budowy można się ubiegać o nadanie numeru domu oraz kiedy można się w nim zameldować? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, kolecik u mnie w urzędnik przy meldowaniu wymagał informacji o nadaniu nr nieruchomości. Inny urzędnik (ten który wydawal pismo o nadaniu nr posesji) wymagał informacji o odbiorze budynku przez starostwo i mapki z inwent. Z tego by wynikało że potrzebny byłby odbiór budynku. Zaznaczam ze niby jedna RP ale u mnie tak przepisy w mieście interpretują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 10.03.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 w 2009 zdałem budynek do zamieszkania a juz w 2007 miałem nadany nr posesji w gminie nikt nie wołał odbioru budynku był wypełniony wniosek ,do wglądu akt własnosci i panie wszystko wykonały same a gmina to KOBYLANKA -ZACHODNIOPOMORSKIE -NAJBOGATSZA w R.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowator 02.07.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam. Mam pytanie dla forumowiczów. Mam taki oto przypadek - dom który wybudowaliśmy znajduje się w środku wsi X przy drodze wiodącej przez tą wieś. Grunty naszej działki na której znajduje się ten dom należą administracyjnie do wsi innej Y ( znajduje się ona około 0,6 km dalej w lini prostej przez pola). Czy istnieje możliwość nadania numeru posesji we wsi X? Ułatwiło by to normalne życie, bo zawsze każdemu kurierowi czy listonoszowi trzeba przez telefon tłumaczyć gdzie ma jechać. W gminie powiedziano mi że nie ma takiej możliwości, ale wiadomo że tam idą po najmniejszej lini oporu. Dodam , że sąsiedzi dłużej mieszkający są zameldowani we wsi X , natomiast ci "nowi" są meldowani we wsi Y. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 20.08.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jaki wydział w gminie obsługuje wnioski o nadanie numeru posesji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jaki wydział w gminie obsługuje wnioski o nadanie numeru posesji? Pani Gienia w 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.08.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Po co ci taka informacja?Masz wszystkie formalności dopełnione idziesz do gminy i prosisz o nr.Sympatyczny pan.pani robi to w mgnieniu oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.08.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jaki wydział w gminie obsługuje wnioski o nadanie numeru posesji? Takie pytanie skieruj do sprzataczki w urzędzie swojej gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 21.08.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Pani Gienia w 102 Awansowali ją????? Co to znaczy że mam formalności dopełnione. Otóż nie mam. Chcę zameldowania przed odbiorem domu bo budowa się przeciąga a córkę chcieliśmy posłać do nowej szkoły w pobliżu. Do meldunku potrzebny jest nr posesji. Standardowo otrzymuje się go po odbiorze i w gminie wszyscy tak standardowo myślą i pokazują mi standardową scieżkę załatwiania przez nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 to jeszcze jest "meldunek" przecież chyba go zniesiono przez te 4 lata od ostatnich wyborów, przecież zniesienie meldunku było jednym z sztandarowych haseł zwycięzców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 21.08.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Panie prezesie melduję że zadanie nie zostało wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 21.08.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Jaki wydział w gminie obsługuje wnioski o nadanie numeru posesji? U mnie to był referat ochrony środowiska i gospodarki nieruchomościami. Na stronie gminy powinny być podane referaty/działy i info czym się zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 21.08.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Zapomniałem dodać że buduję się w mieście więc właściwym byłby urząd miasta. Znalazłem wydział nieruchomości gdzie nadają numerację porządkową nieruchomościom. To chyba to Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez QBELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.08.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Awansowali ją????? Co to znaczy że mam formalności dopełnione. Otóż nie mam. Chcę zameldowania przed odbiorem domu bo budowa się przeciąga a córkę chcieliśmy posłać do nowej szkoły w pobliżu. Do meldunku potrzebny jest nr posesji. Standardowo otrzymuje się go po odbiorze i w gminie wszyscy tak standardowo myślą i pokazują mi standardową scieżkę załatwiania przez nadzór budowlany. W mojej gminie ten numer nie przejdzie.Wytłumacz proszę jak zamierzasz oszukać urzędnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 22.08.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ponieważ urzędnicy to nie są zaspecjalni ludzie odpowiedź napiszę po skonsultowaniu się z moim adwokatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ponieważ urzędnicy to nie są zaspecjalni ludzie odpowiedź napiszę po skonsultowaniu się z moim adwokatem Tak też myślałem.Głupota jaka się kierujesz doprowadzi cie do sadu.Adwokat ci wszystko wytłuści na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts