arkadiusz 03.04.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Czy ktos z Was kładł sam tynk mozaikowy? Czy to się trudno kładzie? Czy raczej w miarę spokojnie można robić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 03.04.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 na twoim miejscu spróbowałbym w garażu - jak wyjdzie to fajnie a jak nie to moze da się zamalować .Ja osobiście bym się nie podjął - gównie z powodu mojego zerowego doświadczenia. Ale jak popróbujesz.... kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelppp33 04.04.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja kładłem sam. Podstawowa sprawa to równa ściana i podkład w kolorze tynku. Póżniej tylko paca stalowa jak do gładzi gipsowych i równiutko można położyć. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 na twoim miejscu spróbowałbym ... j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 05.04.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 ja spróbowałem i zrobiłem nie gorzej niż "fachowiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegazik1 16.07.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Mój pierwszy post na forum - mam nadzieję, że nie ostatni A teraz do sedna: Planuję samemu położyć tynk mozaikowy na ścianach (w części pomieszczenia na płycie G/K. Może znacie jakieś strony ze wzorami jak płożyć taki tynk. Szukałem w necie ale jakoś szukajka mnie nie lubi Albo może macie jakies zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 17.07.2008 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mąż zrobił sam - bardzo ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamiga 17.07.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Może jakieś linki, relacje z realizacji, efekt końcowy- foto??Doświadczenia - porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.07.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 - Grunt powinien być w kolorze najciemniejszego kruszywa- dłuższą krawędź packi należy utrzymywać równolegle do kierunku oświetlenia ; w przeciwnym wypadku o ile będzie nierówność w podłożu powstaje krawędź rzucająca cień (mikro, ale niestety widoczny)- naciągać należy zawsze w jednym kierunku (np od dołu do w skos - górę)- w przeciwnym zrywa się powłokę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 18.07.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Wszystko jak wyżej.W miejscu zakończenia tynku na płaskiej powierzchni przed położeniem tynku przyklej taśmę malarską która oderwiesz po wygładzeniu.Nakładaj równomiernie zaczynając od góry ok 2-3 m kw i wygładzaj delkiatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 18.07.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Czy ktos z Was kładł sam tynk mozaikowy? Czy to się trudno kładzie? Czy raczej w miarę spokojnie można robić samemu? IMHO trudno się kładzie. Zwykły baranek akrylowy łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 21.07.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wszystko jak wyżej.W miejscu zakończenia tynku na płaskiej powierzchni przed położeniem tynku przyklej taśmę malarską która oderwiesz po wygładzeniu.Nakładaj równomiernie zaczynając od góry ok 2-3 m kw i wygładzaj delkiatnie Taśmę odrywać przed zaschnięciem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 21.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 No to to chyba oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 21.07.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 pytanie tylko ile tego tynku chcesz sam zrobić?ścianę z pokoju czy z domku ? jest zasadnicza różnica na dużych powierzchniach samemu nie dasz rady , będziesz pokonany w akcji musisz mięć kogoś co będzie naciągał a drugi wykańczał na elewacji najlepiej cztery osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 22.07.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Zdaje się że chodziło mu o tynk mozaikowy na lamperie wewnątrz ewentualnie na cokół elewacji na zewnątrz...to może da rady byle by dużo nie nakładał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts