r-32 06.04.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 kalkulacja = koszty materiałów + robocizna / wynik końcowy = DECYZJA INWESTORA. Tyle ! (jeden woli piwo drugi żyto) A podciągi 15 cm + strop 12cm i dzięki temu jak się dorobię ML-a to mi się zmieści do garażu bo mam 230 cm wys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 06.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Po co podciągi? Teriva ma belki do 7 metrów. Dajesz dwa żebra i po sprawie. Chyba po to: Przy terrivie koszty -tragedia. Oczywiście, że są Terivy do 7m. Ale skoro rozwiązanie monolityczne wyszło mu taniej ... Nie rozumiem sensu tych podciągów po co miałby je robić? 6 ,5 metra to nie aż taka tragedia.[/quote Ściana działowa piętro wyżej (po pierwsze). szkody górnicze - Przyjacielu !(po drugie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leming 06.04.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Przyjacielu co do szkód górniczych to sie nie wypowiem ale jak złączysz dwa zebra terivy to masz podciąg w stropie pod ściankę działową. Możesz je rozsunąć i dać dodatkowe zbrojenie. I jeszcze zapytam o jakim podciągu mówimy o 27 cm żeberku? Tak z ciekawości drążę Przyjacielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 06.04.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Leming - zgadzam się z Tobą odnośnie tych dwóch żeber terivy (brałem to pod uwage w kalkulacji) Jak wyżej wspomniałem - przeliczyłem koszty i wyszło mi ,że monolit wyjdzie mnie duuuużo taniej.Przy stropie 110m2 to naprawdę ładnych parę tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 06.04.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 "Jak nie wiadomo o co chodzi , to na pewno chodzi o kasę" . Dedykuję -ZŁOTEJ RYBCE. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts