Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

z czego ma wybudowane Barbossa jeśli można spytać ?

bobiczek

Recommended Posts

Wybudowałem dom z porothermu 44. Jestem zadowolony. Zima ciepły latem chłodny.Nieporównywalna "atmosfera" w tym domu wstosunku do domów termosów opakowanych w styropian. To sie dopiero odczuwa jak sie mieszka.

prawie jak moje?

Śmieszne?

Głupie?

PRAWDZIWE!!!!

Budujcie, klejcie styropian.

Niemcy uciekają, ale 25 lat kombinowali tak jak im zalecano. Jak Niemki w 65 z tabletką antykoncepcyjną :D

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A oświecona "góra olimpu" to ma wybudowane z czego jeśli można spytać?

Bo ja tu naprawdę czytałem niby śmieszne - ale one tak naprawdę to wynikały z niewiedzy, z rozterek i były mało śmieszne - bardziej do porady.

Mój Porotherm 44PW + zaprawa ciepła i gazu płaciłem co 2 miesiąc lekko ponad 300 zeta. Mój kumpel, który w starych mieszka pyta jak to możliwe bo on ma ponad tysiąc. Śmieszne niby?

Niech jest - ja mówię że tak jest dobrze - i basta

Nie gniewaj sie Barbossa, nie wiem czy już mieszkasz, ale jak pomieszkasz to może czasami Ci sie zmieni.

Mnie po zamieszkaniu duuuuuuuuuużo sie zmieniło czasami.

Ale pozdrawiam ciepło - jakby co i nie szukam zwady

Wiedziałem że zaraz się znajdzie taki co nie odróżnia aronii od ironii i zacznie zachwalać swoje zafajdane bloczki czy inne wynalazki w dyskusji o całkiem innym temacie. Za mało piany panowie, więcej piany!!

A oświecona "góra olimpu" to ma wybudowane z czego jeśli można spytać?

Bo ja tu naprawdę czytałem niby śmieszne - ale one tak naprawdę to wynikały z niewiedzy, z rozterek i były mało śmieszne - bardziej do porady.

Mój Porotherm 44PW + zaprawa ciepła i gazu płaciłem co 2 miesiąc lekko ponad 300 zeta. Mój kumpel, który w starych mieszka pyta jak to możliwe bo on ma ponad tysiąc. Śmieszne niby?

Niech jest - ja mówię że tak jest dobrze - i basta

Więcej piany? Prosze uprzejmie:

Ojej! PTH 44 cm w jednej warstwie. Jaka porazka.... No ale niektórzy nie zhańbią się przeczytaniem jakiejś informacji technicznej czy porównianiem parametrów ścian. czerwone znaczy dobre. A sciana musi oddychać. A jak jest na niej styropian to jest termos. A w termosie to mieszkać może herbata. Czasem kawa.

• 2 weeks później...

Rozmawiam z ludźmi mieszkającymi od 10 lat w styropianie i nie bulgoczą pod nose, nie mają wypustek na czole, nie oddychają pod wodą, nie są porośnięci mchem, nie pokrywa ich łuska. Po domu nie chodzą z koszykiem zbierając glony , grzyby i algi. Dorastającym dzieciom nie pojawiają się dodatkowe kończyny. Pod styropianem nie czai się Godzilla ani Teletubisie, można było się o tym przekonać po montażu kominka i wykonywaniu otworu w ścianie.

Można też wierzyć w wełnę, ojca R. i to,że przyczyną 90% wypadków lotniczych jest zabawa w kalambury przed odlotem.

Święta prawda - miło posłuchać mądrego. Szacunek dla ciebie Aedifico. Od tych wszystkich mądrości na muratorze można ocipieć a słuchając wszystkiego to wartość domu z założonej sie potraja. No ale za to potem jak sie mieszka i oddycha łojojojoj. Tylko po co oddychać jak na kolejne 30 lat nie pozostanie grosz na inne jak oddychanie rozkosze. Za rok, może dwa wszyscy muratorowi guru będą pisać, że porotherm 44 nie ma sensu - nie mniej niż 60. Albo 25 styropian lub inne bajki. Tak samo jak z więżbami- każdy robi zapas bezpieczeństwa do zapasu i co roku na dachach są coraz grubsze i cięższe więźby. Niegługo będzie trzeba ruszyć najstarsze dęby bo braknie takich drzew coby objętością starczyły.

No ale ja prosty człowiek zbutowałem dom z siporexu, ociepliłem styropianem i siedze teraz w ostatniej oślej ławce bo to straszna tandeta, bleeee. Tak mi z tym żle :-(((((((

Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. :lol: :lol: :lol:

najpierw Barbossa do moich. Mów głośno, ojciec ma aparat w uchu

Coś oszczedzałes na ojcu :cry: . Gdyby aparat był dobry słyszał by szept :roll:

Ps. Może to nie globus, może, zwyczajnie łeb nap........ 8)

Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. :lol: :lol: :lol:

najpierw Barbossa do moich. Mów głośno, ojciec ma aparat w uchu

Coś oszczedzałes na ojcu :cry: . Gdyby aparat był dobry słyszał by szept :roll:

Ps. Może to nie globus, może, zwyczajnie łeb nap........ 8)

jak boli głowa-pulsacyjnie, to ból głowy

jak nap...-parę dni, to właśnie globus 8)