bobiczek 31.03.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Wybudowałem dom z porothermu 44. Jestem zadowolony. Zima ciepły latem chłodny.Nieporównywalna "atmosfera" w tym domu wstosunku do domów termosów opakowanych w styropian. To sie dopiero odczuwa jak sie mieszka. prawie jak moje? Śmieszne? Głupie? PRAWDZIWE!!!! Budujcie, klejcie styropian. Niemcy uciekają, ale 25 lat kombinowali tak jak im zalecano. Jak Niemki w 65 z tabletką antykoncepcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 31.03.2008 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A oświecona "góra olimpu" to ma wybudowane z czego jeśli można spytać?Bo ja tu naprawdę czytałem niby śmieszne - ale one tak naprawdę to wynikały z niewiedzy, z rozterek i były mało śmieszne - bardziej do porady.Mój Porotherm 44PW + zaprawa ciepła i gazu płaciłem co 2 miesiąc lekko ponad 300 zeta. Mój kumpel, który w starych mieszka pyta jak to możliwe bo on ma ponad tysiąc. Śmieszne niby?Niech jest - ja mówię że tak jest dobrze - i basta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 31.03.2008 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Nie gniewaj sie Barbossa, nie wiem czy już mieszkasz, ale jak pomieszkasz to może czasami Ci sie zmieni.Mnie po zamieszkaniu duuuuuuuuuużo sie zmieniło czasami.Ale pozdrawiam ciepło - jakby co i nie szukam zwady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.04.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 widzę rozterki - to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 01.04.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nie gniewaj sie Barbossa, nie wiem czy już mieszkasz, ale jak pomieszkasz to może czasami Ci sie zmieni. Mnie po zamieszkaniu duuuuuuuuuużo sie zmieniło czasami. Ale pozdrawiam ciepło - jakby co i nie szukam zwady Wiedziałem że zaraz się znajdzie taki co nie odróżnia aronii od ironii i zacznie zachwalać swoje zafajdane bloczki czy inne wynalazki w dyskusji o całkiem innym temacie. Za mało piany panowie, więcej piany!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.04.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 chcesz się bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Gdyby to bylo " j a k jest zbudowany Barbossa" to mazna byloby sie poboksowac a tak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 07.04.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A oświecona "góra olimpu" to ma wybudowane z czego jeśli można spytać? Bo ja tu naprawdę czytałem niby śmieszne - ale one tak naprawdę to wynikały z niewiedzy, z rozterek i były mało śmieszne - bardziej do porady. Mój Porotherm 44PW + zaprawa ciepła i gazu płaciłem co 2 miesiąc lekko ponad 300 zeta. Mój kumpel, który w starych mieszka pyta jak to możliwe bo on ma ponad tysiąc. Śmieszne niby? Niech jest - ja mówię że tak jest dobrze - i basta Więcej piany? Prosze uprzejmie: Ojej! PTH 44 cm w jednej warstwie. Jaka porazka.... No ale niektórzy nie zhańbią się przeczytaniem jakiejś informacji technicznej czy porównianiem parametrów ścian. czerwone znaczy dobre. A sciana musi oddychać. A jak jest na niej styropian to jest termos. A w termosie to mieszkać może herbata. Czasem kawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 17.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Rozmawiam z ludźmi mieszkającymi od 10 lat w styropianie i nie bulgoczą pod nose, nie mają wypustek na czole, nie oddychają pod wodą, nie są porośnięci mchem, nie pokrywa ich łuska. Po domu nie chodzą z koszykiem zbierając glony , grzyby i algi. Dorastającym dzieciom nie pojawiają się dodatkowe kończyny. Pod styropianem nie czai się Godzilla ani Teletubisie, można było się o tym przekonać po montażu kominka i wykonywaniu otworu w ścianie. Można też wierzyć w wełnę, ojca R. i to,że przyczyną 90% wypadków lotniczych jest zabawa w kalambury przed odlotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 18.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Święta prawda - miło posłuchać mądrego. Szacunek dla ciebie Aedifico. Od tych wszystkich mądrości na muratorze można ocipieć a słuchając wszystkiego to wartość domu z założonej sie potraja. No ale za to potem jak sie mieszka i oddycha łojojojoj. Tylko po co oddychać jak na kolejne 30 lat nie pozostanie grosz na inne jak oddychanie rozkosze. Za rok, może dwa wszyscy muratorowi guru będą pisać, że porotherm 44 nie ma sensu - nie mniej niż 60. Albo 25 styropian lub inne bajki. Tak samo jak z więżbami- każdy robi zapas bezpieczeństwa do zapasu i co roku na dachach są coraz grubsze i cięższe więźby. Niegługo będzie trzeba ruszyć najstarsze dęby bo braknie takich drzew coby objętością starczyły. No ale ja prosty człowiek zbutowałem dom z siporexu, ociepliłem styropianem i siedze teraz w ostatniej oślej ławce bo to straszna tandeta, bleeee. Tak mi z tym żle (((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.04.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 a bo na Olimpie traci sie kontakt z rzeczywistoscia ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.04.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 a bo na Olimpie traci sie kontakt z rzeczywistoscia ........... znowu Dziecino nie wiesz nawet o czym piszesz i na jaki temat, pisz te bzdury tam, gdzie powinnaś, nie miotaj się tak, bo globusa dostaniesz, ja Cię bardzo proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 nie miotaj się tak, bo globusa dostaniesz, ja Cię bardzo proszę... hm... a nie "z globusa" ? ...kurcze...to już by pod groźbę ... podpadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 18.04.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 18.04.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. najpierw Barbossa do moich. Mów głośno, ojciec ma aparat w uchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. najpierw Barbossa do moich. Mów głośno, ojciec ma aparat w uchu Coś oszczedzałes na ojcu . Gdyby aparat był dobry słyszał by szept Ps. Może to nie globus, może, zwyczajnie łeb nap........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 19.04.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 No i dlatego najlepsi instruktorzy i najlepsze druzyny odeszly z ZHP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.04.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Globusa.........dziekuje panu bardzo panie Dyrektorze. Jestem zaszczycona. Zapomnial Pan zadzwonic do moich rodzicow ze skarga. najpierw Barbossa do moich. Mów głośno, ojciec ma aparat w uchu Coś oszczedzałes na ojcu . Gdyby aparat był dobry słyszał by szept Ps. Może to nie globus, może, zwyczajnie łeb nap........ jak boli głowa-pulsacyjnie, to ból głowy jak nap...-parę dni, to właśnie globus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 19.04.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jak zadzwoni do moich rodzicow ze skarga i oni mnie nap......... to dostane globusa. No. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 19.04.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jak zadzwoni do moich rodzicow ze skarga i oni mnie nap......... to dostane globusa. No. widzę, że nie cierpisz żużla na Pradze czasami trzeba posłuchać płyt...chodnikowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts