dziuba 18.03.2002 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Bardzo chcę sobie cosik zasadzić na balkonie ale: - jest to patelnia Południowo-Zachdnia nawet w styczniu mam 35 stopni - musi być zielone, a nie jakieś kwiatki, na które czeka się 3/4 roku i zakwitną na 2 tygodnie, a potem zostaje badyl. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Bardzo dziękuję za rady i porady. Pozdrawiam Dziuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 19.03.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Na patelni, tudzież dłoni najlepiej rosną kaktusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 19.03.2002 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 gorzej jak spadnie z balkonu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 19.03.2002 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 a może bukszpan - jak sama nazwa mówi - to bukowy szpan a tak powaznie to: 1. masz cały rok piękne ciemnozielone liście 2. przycinasz na kształt jaki chcesz - możesz wyciąć z krzaczka kota i żaden gołąb ani wróbel nie obrobi Ci balkonu 3. Na wielkanoc masz drzewko do ozdoby koszyczka 4. nie ma szczególnych wymagań - trudno jest go zaniedbać i co ty na to dziuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 19.03.2002 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Własnie oglądałam tego szpana w sobotę i mi się podoba. Jest gęsty - to duży plus bo ostatnio dowiedziałam się o podglądaczu A z ptakami to juz mam na pieńku!!!! Miałam biały samochód - nic. Teraz mam czarny - poki jest brudny jest ok, ale jak go tylko umyje to wyglądem przypomina dalmatyńczyka... Dlatego mam brudny samochód! Jest mi z tym dobrze i myć go nie BĘDĘ!!! (to było do wróbli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 19.03.2002 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 I co sadzisz? Mój wujek ma na działce przyciętego szpana jak miniaturowe drzewko z kulistą koroną - wygląda naprade piknie. ja w przyszłym tygodniu posadzę bukszpan na swojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 19.03.2002 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Naprawdę wygląda super!!! I nawet nie jest to drogie. Tylko będę miała dylemat z kształtem Może zorganizujemy pokaz naszej weny twórczej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.03.2002 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Niestety nawet szpan trzeba podlewać. Nam piękny okaz na balkonie się wkurzył jak o niego mało dbaliśmy /wyjechaliśmy na tydzień/ i się wyprowadził. Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Majka - są automatyczne podlewaczki. Nie mówię o tych normalnie automatycznych, tylko o "automatycznych". Pływa coś tam sobie w naczyniu z wodą i podciąga ją do doniczki. Kiedyś widziałem taki pomysł w jakimś czasopiśmie. Może ktoś na Forum wie o co chodzi i zrobił sobie coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 20.03.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 a to ciekawe!!!! Szpan cza podlewać, ale chodziło mi o to, że nawet jak zaponisz to nic mu nie będzie (no chyba, że zapomnisz na dłużej ) A co do pokazów weny jestem za, ale za jakiś czas - najpierw muszę wychodowac takiego szpana, żeby było co ciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Agniecha - skoro woda daje się podciągać murom wbrew naszej woli, to można ją też zmusić do podlewania kwiatków zgodnie z naszą wolą, ale tak jak pisałem szczegóły już "zabyłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 20.03.2002 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 a to dobre - faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 20.03.2002 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Ale będę miała szpanerski balkon!!!Muszę w weekend zrobić skok na sklep ogrodniczy - nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.03.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 No to osobny wątek na podlewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Miałam szpana na balkonie, ale coś mu nie pasowało, liście żółkły i nie rósł, podejrzewam, że za zimno mu było w "nóżki" zimą. Gdy go przesadziłam na działkę pięknie się zazielenił. Może potrzebuje ocieplanej donicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 20.03.2002 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Ciekawe jak przetrzyma +35 w dzień i -10 w nocy???Chyba będę musiła kołderkę mu uszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 20.03.2002 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Nie będzie problemu - mój stoi na oknie (mam mały w donniczce) i nic mu nie jest http://www.muller-godschalk.com/msnimages/-S.gif moze ten zżółknięty był chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.03.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 No właśnie, że nie był, jak przesadziłam go na działkę, to wybuchnął zielenią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 20.03.2002 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 jak mi zżółknie to z braku działki zasadzę przed blokiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 23.04.2002 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Nabyłam skrzyneczki i powsadzałam małe bukszpanki, cyprysiki i tuje!!!! Zobaczymy, które będzie miało największą wolę przetrwania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts