Gość 24.04.2002 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 chcciałabym porozmawiać o roslinach ,ktore mogłabym zasadzic na balkonie 9spory) a potem przenisc na dzialke. czy powinnam zalozyc osobny watek, jak myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 24.04.2002 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Polecam rojniki i rozchodniki, zimują spokojnie w małej ilości ziemi, można je trzymać nawet w podstawkach pod doniczki (mają płytkie korzenie), trzeba tylko sadzić niezbyt gęsto, bo szybko się rozrastają. Nawet jeden mi zakwitł, ale byłam w szoku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.04.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Bukszpan wydziela charakterystyczny zapach.Dziuba, czy czujesz go ?A podlewanie "automatyczne" kiedyś ćwiczyłem. Są chyba jeszcze w ogrodniczych takie zestawy składające się z rurki plastikowej (fi ok. 5mm) i końcówki ceramicznej w kształcie uciętego cygara. Tę końcówkę wsadza się w doniczkę i ona (przez to, że jest ceramiczna [jak mur]) zasysa wodę przez rurkę, której drugi koniec umieszczony jest w dużym zbiorniku wodnym (im większy zbornik tym dłużej roślinka żyje bez podlewania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 24.04.2002 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 To są malutkie bukszpanki, ale czuć je. Skrzynki mam "podobne" do ceramicznych więc automatyczne podlewanie raczej odpada. Ile pajęczaków wylazło z tych roślinek.... brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts