Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy Za Rogiem

mort

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam dalszych sąsiadów:)

Widzę że już tupiecie nogami, aby zacząć się budować :) Trzymam kciuki i wypatruje newsów z budowy.

Tupiemy, tupiemy i to z całej siły. Niech to się już wszystko zacznie! A sąsiedzi przepraszam skąd? Nie znalazłem takiej informacji w dzienniku... Widzę, że metoda na fundamenty taka, jaką stosuje wybrana przez nas ekipa:)

Pozdrawiam i życzę powodzenia!!

• 4 weeks później...
W końcu!!!

Cat na działce, zaczyna się dziać!!!

Ojjj ale chwasty macie też niezłe. My ledwo co możemy dojść do kibelka :-?

Chyba będę musiała się uśmiechnąc do jakiegoś rolnika :roll:

W zasadzie to mieliśmy:) Wszystko zostało wyczyszczone.. Oby tylko ponownie nie dopuścić do takiego stanu. Przyroda na działce trochę oberwała, więc mam nadzieję, że szybko się nie pozbiera 8) Pozostały tylko dwa drzewka morelowe.. Dostały szansę...

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Jestem pod wrażeniem tempa prac. U nas ławy i ściany fundamentowe powstawały przez miesiąc, ale niestety pogoda nas nie rozpieszczała. Teraz już będzie, powinno być, tylko lepiej.

Pochwały należą się ekipie. W dniu dzisiejszym skończyliśmy stan "0"!

Ale ekipe KTOŚ wybrał :wink: Jeszcze raz gratuluje, jednak beton dojechał.

Rzeczywiście ekipa tempo ma do pozazdroszczenia.

U mnie jakoś zawsze coś wypadnie. A koparce koła zblokowało, wczoraj to linia zabudowy się nie zgadzała do wytyczenia .... ech....

Super u was idzie. Idziesz dalej w tym roku, czy zostajesz na zerze?

Lecimy dalej! Ekipa od dziś muruje ściany! Zaraz musimy zamawiać materiały na strop:)

U nas też nie zawsze jest tak, jak to sobie zaplanujemy. Poniżej lista wpadek:

- przesunięty termin startu,

- w sobotę miał być zasyp, ale ciężarowe samochody w weekendy są zablokowane,

- poniedziałkowy zasyp znów odsunął się w czasie - przebita opona w CATcie [udało się następnego dnia od rana]

- brak prądu w betoniarni przez cały dzień i szukanie nowego betonu [znalazł się i to jeszcze tańszy!],

• 3 weeks później...
Witaj,

Widzę, że idziecie jak burza :D

Bardzo podoba mi się Twój domek - zgrabny, prosta bryła i funkcjonalny. Czy po zmianach o których pisałeś w dzienniku do dolnej łazienki będzie się wchodziło przez wiatrołap?

Witaj kar_ma!

Koncepcja zagospodarowania parteru zmieniła się od tamtego czasu. Ostatecznie przejście do garażu i łazienka są w miejscach w których zostały oryginalnie zaprojektowane. Oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy - ze względów praktycznych postanowiliśmy, że nie będziemy robić wyjścia z garażu prawie bezpośrednio do salonu.