kala.m1 05.10.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witaj Mort przeczytałam opinie o creatonie i bardzo mnie zasmuciły pytaliśmy w hurtowni i pani powiedziała że faktycznie jakiś czas temu takie rzeczy miały miejsce a dachówka którą mają na składzie jest ok. wycenili nasz dach 45tys. dachówka cre.klassik ang brąz wkręty uchwyty okna velux rynny raut itd. zobaczymy jeszcze na inne jeśli chodzi o robocizne naszej o2 to jeszcze szukamy pisałeś o że masz namiary na ceramike niemiecką jak można prosić to prosze prześlij dla przypomnienia odpisałeś mi w komętarzach wodza nie chcialam się rozpisywać w jego dzienniku dlatego piszę na tu pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 05.10.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witaj Mort przeczytałam opinie o creatonie i bardzo mnie zasmuciły pytaliśmy w hurtowni i pani powiedziała że faktycznie jakiś czas temu takie rzeczy miały miejsce a dachówka którą mają na składzie jest ok. wycenili nasz dach 45tys. dachówka cre.klassik ang brąz wkręty uchwyty okna velux rynny raut itd. zobaczymy jeszcze na inne jeśli chodzi o robocizne naszej o2 to jeszcze szukamy pisałeś o że masz namiary na ceramike niemiecką jak można prosić to prosze prześlij dla przypomnienia odpisałeś mi w komętarzach wodza nie chcialam się rozpisywać w jego dzienniku dlatego piszę na tu pozdrawiam [email protected] Witaj, W sobotę widziałem jak po sąsiedzku dekarze układali dachówkę - wyglądała całkiem przyzwoicie. Zapytałem, co układają i okazało się, że creaton optima z tym, że przeleżała w garażu ostatnie 4 lata. Obecny model wygląda nieco inaczej. Na maila przesyłam kontakty na ceramikę i kilka innych. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala.m1 11.10.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Cześć Mort dzieki za namiary niestety mieszkam w Wałbrzychu to jest 60km. od Wrocławia a cena 50 tys za robocizne jest nie realna rozmawiamy co drugi dzień z wykonawcami a najlepsza cena jaka padła to 70 tys za sso jednak to chyba już nie aktualne bo facet sobie pogrywa umawia sie z nami aby pokazac prace potem wysyła smsa że nie może i tak chyba ze 4 razy więc daliśmy sobie z nim spokój bo jeśli teraz nie odbiera telefonów to co będzie potem okazuje się że nasz dach jest bardzo pracochłonny no i cena to 120 zł za metr kładziemym karpiówke dachu mamy jakieś 350m więc cenna nie mała widzieliśmy ich prace super mąż nalega aby fachowcy zrobili ten dach a do mórarki znajdziemy innych tylko za ile pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 11.10.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Jak tam mort kiedy więźba ?? a może już jest, bo dawno nie uaktualniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 12.10.2009 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Jak tam mort kiedy więźba ?? a może już jest, bo dawno nie uaktualniane Witaj MarioZZ! Przerwa na budowie była dość długa, ale na budowie faktycznie od kilku dni coś się dzieje: wycinanie, struganie, impregnowanie, malowanie. Część efektów pracy jest już w dzienniku. Kolejne pewnie po montażu. To ktoś tu jednak zagląda:) Kala.m1, 42tys za dach - moim zdaniem to bardzo dużo, ale faktycznie być może ze względu na skomplikowanie cena jest taka wysoka. Pozostaje jeszcze 28tys na murarkę, a to jestem pewien, że można zrobić równie dobrze za mniejsze pieniądze. Może poszukać ekipy z okolic Kłodzka albo Jeleniej Góry - na tyle daleko od Wrocławia, żeby był poza jej zasięgiem... Powodzenia w poszukiwaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 12.10.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 To ktoś tu jednak zagląda:) Tak to Ja "twoja motywacja" hehe Ciekawe będziesz miał te wykończenia, takie regionalne. a pogoda to wręcz "wymarzona" do montowania więźby. Leje jak z cebra - tylko współczuć hmm.... ale trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No proszę jak ładnie. Najważniejsze, że prace posuwają się do przodu. A jakie macie plany na ten rok jeszcze?Zamierzacie czymś pokryć dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 17.11.2009 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 No proszę jak ładnie. Najważniejsze, że prace posuwają się do przodu. A jakie macie plany na ten rok jeszcze? Zamierzacie czymś pokryć dach ? Witaj! Plany na ten rok - a w zasadzie miesiąc to sso (w tym pokryty dach jak na sso przystało). Rozglądamy się za oknami - niezobowiązująco póki co. Po Waszych perypetiach, skóra mi cierpnie na samą myśl. Oknoplast, o którym miałem wcześniej bardzo dobre zdanie, zupełnie stracił moje zaufanie. Wygląda na to, że przez to, jak Was potraktowano stracą więcej, niż mogłoby im się wydawać... Plany na ten rok - prąd, woda, ogrodzenie i znalezienie dobrych instalatorów na wiosnę. A jak Wasza budowa? Zerkam czasami po drodze na Wasz domek, ale z zewnątrz niestety nic nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.11.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Zbieram się żeby w końcu cos napisać, ale oczywście jak w końcu chęci już są to... brakuje czasu. Jeżeli chodzi o budowę, to pewnie się zdziwisz, ale od wczoraj właśnie widać zmianę na zewnątrz, mianowicie doszły nam 2 okna dachowe koło kafra. A jakieś 2 tygodnie temu zmieniło nam się okno w kafrze. Mamy teraz takie bez poziomej podziałki. Kurcze muszę znaleźć troszkę czasu i zgrać zdjęcia i coś naskrobac w dzienniku. Pod koniec tygodnia dojdzie jeszcze jedno okienko dachowe po drugiej stronie kafra. A w środku, tynki się kończą. Jutro zmieniaja nam ostatnią ramę okienną-suwankę. I teraz pozostaje nam walczyć o szyby;). I jutro chodzą Panowie od wentylacji mechanicznej, więc zaczyna się coś dziać. Pozdrawiam i życzę przychylnych wiatrów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.12.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, co się Tobie podublowało w dzienniku i już nie wiem ile brakuje Tobie dachówek A poza tym gratuluje postępów. Domek fajnie wygląda. Cieszę się również, że będziecie mieli wodę! Bez kanalizy da się żyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 11.12.2009 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, co się Tobie podublowało w dzienniku i już nie wiem ile brakuje Tobie dachówek A poza tym gratuluje postępów. Domek fajnie wygląda. Cieszę się również, że będziecie mieli wodę! Bez kanalizy da się żyć Pozdrawiam Witaj! FM coś poszalało i zamiast zmienić post dodało go kilkakrotnie. Dziennik już doprowadzony do ładu: duble usunięte, ilość brakujących dachówek uaktualniona:) Dzięki za miłe słowa. Dach zajął nam dużo czasu, ale ekipa miała przykazane, aby się nie spieszyć i robić dokładnie. A co nowego u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, co się Tobie podublowało w dzienniku i już nie wiem ile brakuje Tobie dachówek A poza tym gratuluje postępów. Domek fajnie wygląda. Cieszę się również, że będziecie mieli wodę! Bez kanalizy da się żyć Pozdrawiam Witaj! FM coś poszalało i zamiast zmienić post dodało go kilkakrotnie. Dziennik już doprowadzony do ładu: duble usunięte, ilość brakujących dachówek uaktualniona:) Dzięki za miłe słowa. Dach zajął nam dużo czasu, ale ekipa miała przykazane, aby się nie spieszyć i robić dokładnie. A co nowego u Ciebie? Jesteśmy po tynkach! Szykujemy się do posadzek, więc sprzątamy w domu, zamiatamy, odkurzamy, później będziemy kłaść styropian, wujek od instalacji będzie robił podłogówkę i dalej wkracza ekipa posadzkarzy, jak będą sprzyjające warunki atmosferyczne(w połowie stycznia??). A następnie wykończeniówka.... A u Was jakie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 11.12.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Hej, co się Tobie podublowało w dzienniku i już nie wiem ile brakuje Tobie dachówek A poza tym gratuluje postępów. Domek fajnie wygląda. Cieszę się również, że będziecie mieli wodę! Bez kanalizy da się żyć Pozdrawiam Witaj! FM coś poszalało i zamiast zmienić post dodało go kilkakrotnie. Dziennik już doprowadzony do ładu: duble usunięte, ilość brakujących dachówek uaktualniona:) Dzięki za miłe słowa. Dach zajął nam dużo czasu, ale ekipa miała przykazane, aby się nie spieszyć i robić dokładnie. A co nowego u Ciebie? Jesteśmy po tynkach! Szykujemy się do posadzek, więc sprzątamy w domu, zamiatamy, odkurzamy, później będziemy kłaść styropian, wujek od instalacji będzie robił podłogówkę i dalej wkracza ekipa posadzkarzy, jak będą sprzyjające warunki atmosferyczne(w połowie stycznia??). A następnie wykończeniówka.... A u Was jakie plany? Gratuluje! U nas w tym roku jeszcze schody, działówki i tarasy jeśli pogoda na to pozwoli. Dalsze prace najprawdopodobniej wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 21.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://i48.tinypic.com/33n83nb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 22.01.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Witam,przeglądając dziennik zobaczyłem,że buduje Twój dom ta sama ekipa co mój,jest mi miło,że chwalisz chłopaków za dobrą robotę.Widziałem taki porządek na budowie jak u mnie.Ja z ich pracy jestem bardzo zadowolony.Domek masz śliczny,teraz wiem który to jest,często tam jadę samochodem i spoglądam na ten dom.Pozdrawiam i życze sprawnego ukończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 23.01.2010 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witam, przeglądając dziennik zobaczyłem,że buduje Twój dom ta sama ekipa co mój,jest mi miło,że chwalisz chłopaków za dobrą robotę.Widziałem taki porządek na budowie jak u mnie.Ja z ich pracy jestem bardzo zadowolony. Domek masz śliczny,teraz wiem który to jest,często tam jadę samochodem i spoglądam na ten dom. Pozdrawiam i życze sprawnego ukończenia budowy. Witaj Postihalu! Dziękuję za miłe słowo. Z ekipy faktycznie jesteśmy bardzo zadowoleni i to Tobie możemy podziękować za jej polecenie:) Czy możesz nam polecić instalatorów, ekipę od tynków albo wylewek? Jak się u Ciebie sprawdzili? No i jeszcze Twoja piękna kuchnia! Żonie bardzo się podoba. Czy mógłbyś nam napisać kto ją zrobił? Czy dużo sobie za nią policzył? Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witaj mort,dzięki za miłe słowa,mogę polecić bardzo dobrą ekipę od wylewek i wykonawca tynków cementowo-wapiennych też jest sprawdzony.Jeśli chodzi o kuchnię to mój wykonawca, po moim poleceniu zrobił następne dwie kuchnie u znajomych.Ceny są bardzo przystępne.Zapraszam na kawkę do nas,to podam namiary i ceny jakie płaciłem.Nasze domy dzieli dokładnie 6 km.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 23.01.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Witaj mort, dzięki za miłe słowa,mogę polecić bardzo dobrą ekipę od wylewek i wykonawca tynków cementowo-wapiennych też jest sprawdzony.Jeśli chodzi o kuchnię to mój wykonawca, po moim poleceniu zrobił następne dwie kuchnie u znajomych.Ceny są bardzo przystępne. Zapraszam na kawkę do nas,to podam namiary i ceny jakie płaciłem.Nasze domy dzieli dokładnie 6 km. Pozdrawiam Dziękuję za zaproszenie! Jutro mam zamiar pojawić się na budowie, więc jeśli to nie będzie kłopot - postaram się przed południem wpaść na kawkę.. Czy na pewno taki termin Tobie odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 23.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 to jesteśmy umówieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.03.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 To ja się przybiegam przywitać, bo jak się okazuje znalazłam budowniczych z mojej szamotulskiej okolicy... co mnie bardzo cieszy. Co prawda sąsiad jak widzę rok do przodu (w odniesieniu do moich planów0, ale mam nadzieję, że dzięki temu mogę liczyć w razie potrzeby na jakies porady? Powodzenia w dalszych pracach na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts