fennel 05.05.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Napiszcie mi prosze co do tego dokladnie potrzeba? Chodzi o cos takiego http://www.blueandfly.pl/sklep.php?product=2011 . To co wystaje ze sciany, to rozumiem, ale w scianie? Tylko taka rzecz potrzeba, czy moze jeszcze cos innego http://www.aquabrand.com/prodlist/21-pumps-and-iboxes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 05.05.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 To ja przy okazji proszę o zerknięcie na link i wyjaśnienie czy ta bateria też potrzebuje jakichś dodatkówhttp://www.blueandfly.pl/sklep.php?product=1194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 05.08.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Bardzo proszę o pilną pomoc- muszę szybko zamówić baterie podtynkowe, ale zupełnie zgłupiałam przy wyborze elementu podtynkowego. Wybrałam baterię termostatyczną Grohe wannową- z przełącznikiem wanna-słuchawka, oraz drugą baterię prysznicową- zwykłą, jednouchwytową. Potrzebuję więc dwóch elementów podtynkowych i wolałabym żeby nie było to Grohe Rapido w kosmicznej cenie... Czy jakieś inne elementy tańsze będą pasować do tych baterii? Jaki musi być element do baterii z przełącznikiem, a jaki do tej zwykłej prysznicowej bez termostatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.08.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeżeli chodzi o Grohe, to ma on w swojej ofercie mieszacze podtynkowe razem elementem podtynkowym, są to modele 33 305 (wannowa) i 33 556 (prysznicowa) z lini Eurosmart oraz 33 637 i 33 635 z lini Eurostyle. Wannowa kosztuje ok. 459 PLN komplet (w jedym ze sklepów internetowych). W/w nie są termostatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 06.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dzięki, ale mi chodzi głównie o termostatyczną baterię z przełącznikiem chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.03.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Czy aby zrobić odpowiednie podejście pod baterię podtynkową, muszę taka baterię wcześniej nabyć? "Fachowiec" mówi, że nigdy takiej nie montował, więc nie wie, co i jak trzeba pod nią przygotować. A może wystarczy zrobić podejście jak pod zwykłą baterię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 11.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 wydaje mi się, że ibox, czyli to co jest wewnątrz ukryte, może być różnej wielkości u różnych producentów. mój hydraulik dzisiaj mi właśnie montował elementy zewnętrzne (to co jest w środku było umieszczane przed kafelkowaniem) i trochę się z tym bawił. mówił, że dobrze że jest instrukcja, bo miałby momentami ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dzięki. W sklepie powiedziano mi, że trzeba mieć wcześniej kupioną baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 16.03.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Musisz wiedzieć jaką chcesz firmę. Ja kupowałam hansgrohe i tutaj ibox jest uniwersalny do każdej baterii nadtynkowej z hansgrohe. Dokupiłam potem element nadtynkowy Talis S2, ale można każdą inną serię z hansgrohe.Miałam upatrzony Kludi Esprit, ale sprzedawca odradzał ,bo tam ibox pasuje już tylko do konkretnego modelu baterii nadtynkowej.Zdecydowanie lepiej jest mieć coś bardziej uniwersalnego i dobrej jakości, aby potem w razie awarii nie kuć ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 16.03.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=ibox+hansgroheto jest ten ibox do hansgrohe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 17.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 też montowałam ten element przy baterii prysznicowejale np. już przy umywalkowej musiałam kupić specjalnie zadedykowany do mojej baterii element, który wygląda tak : http://www.primavvs.dk/images/10303180-t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 17.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja myślałam o prysznicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 17.03.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja myślałam o prysznicu. przy prysznicu montujesz i-box, czyli to: http://www.termico.nazwa.pl/fotki/hgr_ibox.jpg Możesz miec z tego zarówno natrysk jak i deszczownicę, zalezy, jaką kupisz baterię. My mamy taką: http://www.termico.nazwa.pl/fotki/hgr_focus_swpdt.jpg Tym "guzikiem" przełączasz -natrysk lub deszczownica. Ja kupowałam najpierw sam i-box (przed tynkami), a dopiero potem baterię, ale bardziej opłaca się kupic cały komplet naraz (sama deszczownica to koszt ok 1600zł ). Polecam tego sprzedawcę i ten zestaw (ja u niego kupowałam): http://www.allegro.pl/item576953516_hansgrohe_bateria_podtynkowa_focus_s_komplet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 17.03.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 a jeżeli chcę zamontować samą baterię natryskową podtynkową i deszczownicę, to też musi być do tego i-box? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 17.03.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 17.03.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 baterie nadtynkowe są:- wannowo-natryskowe wtedy możesz mieć i deszczownice i dodatkowo zwykłą słuchawkę prysznicową - natryskowe wtedyi masz samą deszczownice Ibox potrzebny do obu typów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 18.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ja wybrałam sobie baterię z termostatem i przełącznikiem wanna/prysznic Grohe. Musiałam kupić element podtynkowy wcześniej- Grohe rapido chyba. Mój hydraulik miał z tym trochę zabawy... Trochę się panowie z tym namęczyli, bo nie ogarniali tego termostatu i przełącznika a woda tryskała po całej łazience, ale już jest ok Oczywiście w zestawie do tego elementu podtynkowego była dokładna instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 18.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ja wybrałam sobie baterię z termostatem i przełącznikiem wanna/prysznic Grohe. Musiałam kupić element podtynkowy wcześniej- Grohe rapido chyba. Mój hydraulik miał z tym trochę zabawy... Trochę się panowie z tym namęczyli, bo nie ogarniali tego termostatu i przełącznika a woda tryskała po całej łazience, ale już jest ok Oczywiście w zestawie do tego elementu podtynkowego była dokładna instrukcja. mam ten sam chyba oj moi też się namęczyli, ale już wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 18.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Mi w zasadzie prawie działa... Działa element podtynkowy, bo woda się leje tam gdzie trzeba, ale odpada mi jedno pokrętło od baterii - nie wiem czy to wina baterii czy da się to wyregulować jeszcze jakoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 19.03.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mi w zasadzie prawie działa... Działa element podtynkowy, bo woda się leje tam gdzie trzeba, ale odpada mi jedno pokrętło od baterii - nie wiem czy to wina baterii czy da się to wyregulować jeszcze jakoś... a jaką masz baterię, w zasadzie element zewnętrzny? ja mam grotherm 2000 bodajże, sprawdzałem i działa zestaw (próba wody), nie wiem jak z użytkowaniem, bo ciepłą wodę będę miał dopiero za jakieś 2 tygodnie, na razie za to dla zdrowia codziennie jestem na basenie, dobrze że mam tylko 5 minut piechotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts