rzepik74 04.04.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Proszę o pomoc ile może kosztować stan surowy zamknięty dokladniej robocizna" Domu w Rododendronach 5" projekt http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m434b8c4a91497 zmiany to:sciany z betonu komórkowego,jednowarstwowe,pokrycie dachówką cementową. Budowa w okolicach Olkusza -Małopolska. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 05.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 U nas 165 tys - 2007 r., bez drzwi wejściowych i bramy garażowej, po zwrocie 13 tys vatu z us. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzepik74 06.04.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Mam rozumieć że sama robocizna tyle wyniosła? troche dużo i ten vat myślalam ze tylko od materiałow sie go odlicza ale moja wiedza jest marna narazie w tym temacie.W jakim rejonie kraju Państwo budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 06.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 oj gdyby robocizna tak dużo wyszla to strasznie dużo wg mnie 170, 180 tys zł. to wyniesie stan surowy zamknięty (robocizna z materiałami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek69 06.04.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Mam rozumieć że sama robocizna tyle wyniosła? troche dużo i ten vat myślalam ze tylko od materiałow sie go odlicza ale moja wiedza jest marna narazie w tym temacie.W jakim rejonie kraju Państwo budujecie? Sorki że się wtrącam, ale VAT nalicza się tylko do materiałów. Chyba że budujesz z firmą która wystawia ci rachunki za materiały i robociznę (wtedy vat 7%). Normalnie tzn "sytemem gospoadarczym" kupujesz materiały z 22% vatem, a potem idziesz z fakturami do US i z częci materiałów część vatu odzyskujesz tak jaj Yamnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 07.04.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Oczywiście że budujemy systemem gospodarczym. Robocizna i materiały - z oknami - 165 tys. zł. Vat odzyskany - 13 tys - za niektóre materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts