agagaj 13.03.2009 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.03.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 hej, czy naprawdę lenistwo trwa? czy praca wre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 13.03.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Lenistwo króluje nadal. Malujemy codziennie po kawałku ściany, dopóki nie zrobi się ciemno na dworze... Pakujemy do auta naszą kłótliwą gromadkę i tak codziennie (gdy nie pada). A że od wczoraj przyśnieżyło tak sobie jeszcze pomalujemy tygodniami. Okien i drzwi nie ma po co wstawiać przed murowaniem działówek, chyba tylko po to, żeby się podniszczyły. Miło słyszeć Annnja, że chociaż u Ciebie słoneczko i przeprowadzka na horyzoncie Chętnie porobiłabym jakieś wizualki, ale mi się nie chce Gdybym chociaż miała pewność, gdzie będą ścianki działowe A z czego u Was działówki na parterze?? Aaaa, i bym zapomniała.... Na części jednej z zagruntowanych Valti Base ścian, wypróbowaliśmy nasz jasny kolorek. No mówię Wam - O-HY-DA Próbnik czy kawałek pomalowanej deski to nie to samo, co pół ściany. Łudzimy się jeszcze, że tak kiepsko kolor wygląda w zestawieniu z naturalnym kolorem bali. Może jak pomaluje się cały dom włącznie z nadbitką tym jasnym kolorem jakoś to będzie znośniej wyglądało... Całe szczęście, że testowaliśmy wcześniej ciemny orzechowy kolor i bardzo ładnie kryje ten przez nas wybrany jasny. Nie zamknęliśmy za sobą furtki Jasny potraktujemy jako podkład i za kilka miesięcy pomaluje się innym kolorem. No chyba, że przywykniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 pracowite z Was leniuszki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 17.03.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No nieźle Nie zaglądałam tu jakiś czas a tu stoi dom!!! Super, że spełniają się Wasze marzenia. Gratuluję wyboru (ostatecznie ) koloru ścian. Biedne te dzieci budących rodziców Nasze też ciągaliśmy na budowę jak to tylko było możliwe Powodzenia w dalszym budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAW 18.03.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czytam z ogromną uwagą wszelkie dzienniki dotyczące domów z bali, gdyż jesteśmy zdecydowani na 100% na dom w takiej technologii. Czytam i zastanawiam się, kiedy my będziemy na takim etapie? Domek macie piękny, kolor dachówki rewelacyjny! Czekam na dalszy ciąg wydarzeń...POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 18.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 ANNAW ani się obejrzysz..... Ja miałem podobne myśli jakiś rok, półtora temu.... Rok temu (minie w kwietniu !!!!!! ) zaledwie sfinalizowaliśmy kuno działki.... A dziś ..... ??? AGA się nam nieco opuszczasz w samym dzienniku. Wklej jakieś zdjęcia, chociażby prób z impregnatem.... Wiesz, że ja to bym tylko zdjęcia oglądał..... Na pewno masz jakieś rozterki.... przemyślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 18.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 No tak ... albo oglądam z zazdroscią gotowe chatki i poczynania ich właścicieli ( nawet już wiem jaki będę miała kominek ... kruszon ) albo ujawnia się kolejny zapaleniec ze 100-u procentową pewnością. A ja siedze jak ten mongoł i przyglądam się mojemu PnB, projektowi i głupawej minie w lustrze.Kryzys chyba podcina mi skrzydła. A może ktoś zrobi dobry uczynek i kopnie mnie w d... - to taki energetyczny kopniak będzie co? Aga pożyczyć Ci aparat ? Bo coś fotek nie robisz - pomyślałam że "popsiuty". Pozdrawiają nie do końca wybudzone Jeżyki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 19.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No tak ... albo oglądam z zazdroscią gotowe chatki i poczynania ich właścicieli ( nawet już wiem jaki będę miała kominek ... kruszon ) albo ujawnia się kolejny zapaleniec ze 100-u procentową pewnością. A ja siedze jak ten mongoł i przyglądam się mojemu PnB, projektowi i głupawej minie w lustrze. Kryzys chyba podcina mi skrzydła. A może ktoś zrobi dobry uczynek i kopnie mnie w d... - to taki energetyczny kopniak będzie co? Aga pożyczyć Ci aparat ? Bo coś fotek nie robisz - pomyślałam że "popsiuty". Pozdrawiają nie do końca wybudzone Jeżyki ... Czuję coraz większą presję Jak teraz pierdyknę jakieś meble do kuchni (jesteśmy na etapie poszukiwania i wyboru...), albo płytki, szczególnie do łazienki na dole (też ostatnio szukamy i szukamy...), i nie daj boże nie spodobają się Wam..... Dopiero będzie obciach, nawet kominek nie pomoże..... A może po prostu zrobić jak Aga i nie wklejać więcej zdjęć........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 19.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No Aga, dobrze gadajom Leniwiec pospolity Cię dopadł, ale to już wiemy. Teraz pora za robotę się brać, bo wiosna idzie. Pochwal się wreszcie tym kolorkiem bali. Czekamy z niecierpliwością. AgaJeżyk pewnie każdy z udujących ma momenty kryzysowe. Masz już działkę i PnB i projekt. To już jest coś. Proszę o ładny jeżowy uśmiech i do przodu. Ja tak uśmiecham się do Ciebie A z bali budować będziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 19.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czuję coraz większą presję Jak teraz pierdyknę jakieś meble do kuchni (jesteśmy na etapie poszukiwania i wyboru...), albo płytki, szczególnie do łazienki na dole (też ostatnio szukamy i szukamy...), i nie daj boże nie spodobają się Wam..... Dopiero będzie obciach, nawet kominek nie pomoże..... A może po prostu zrobić jak Aga i nie wklejać więcej zdjęć........ E tam... Dobry gust masz. A zdjęcia wklejać, wklejać i wklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No nieźle Nie zaglądałam tu jakiś czas a tu stoi dom!!! Super, że spełniają się Wasze marzenia. Gratuluję wyboru (ostatecznie ) koloru ścian. Biedne te dzieci budących rodziców Nasze też ciągaliśmy na budowę jak to tylko było możliwe Powodzenia w dalszym budowaniu. Iwuś, no co Ty? Dom powstał przez 3 grudniowe tygodnie, zadaszony był w styczniu. Oj, bardzo dawno nie zaglądałaś Dzięki piękne za miłe słowa Dzieciaczki budowlane faktycznie biedne - ciągle skłócone i wiecznie osmarkane Ale póki co, mam wrażenie, że w bloku gorzej im się powodzi niż na syfiastej budowie Czasami wracając z budowy, jestem wściekła, że tak je wleczemy za każdym razem ze sobą. Zmęczone, ubłocone po pompony czapek... Ale jak wracamy do domu, wrzucimy do wanny - odżywają i o spaniu nie ma mowy Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czytam z ogromną uwagą wszelkie dzienniki dotyczące domów z bali, gdyż jesteśmy zdecydowani na 100% na dom w takiej technologii. Czytam i zastanawiam się, kiedy my będziemy na takim etapie? Domek macie piękny, kolor dachówki rewelacyjny! Czekam na dalszy ciąg wydarzeń...POWODZENIA! Dzięki za dachówkę (w słońcu mieni się różnymi odcieniami brązów, co mi się też podoba) i domek Kurczę, jeszcze niedawno myślałam tak jak Ty - kiedy to będzie?? Ciężko to sobie wyobrazić, ale uwierz mi na słowo - jak się zacznie to się nie połapiesz My szybko zdecydowaliśmy się na taką technologię, bo: - podobała się nam najbardziej ze wszystkich, - bale impregnowane ciśnieniowo i suszone komorowo, - osiadanie domu i dociskanie wełnianki pomiędzy balami gwarantuje jako taką szczelność, Mój wykonawca to człowiek w 100 % do polecenia, jakbyś pytała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 AGA się nam nieco opuszczasz w samym dzienniku. Wklej jakieś zdjęcia, chociażby prób z impregnatem.... Wiesz, że ja to bym tylko zdjęcia oglądał..... Na pewno masz jakieś rozterki.... przemyślenia... Dobra, już dobra Nie mam nic na swoją obronę Rozterki jakieś powiadasz... SAME rozterki. Choćby te ścianki działowe dalej na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No tak ... albo oglądam z zazdroscią gotowe chatki i poczynania ich właścicieli ( nawet już wiem jaki będę miała kominek ... kruszon ) albo ujawnia się kolejny zapaleniec ze 100-u procentową pewnością. A ja siedze jak ten mongoł i przyglądam się mojemu PnB, projektowi i głupawej minie w lustrze. Kryzys chyba podcina mi skrzydła. A może ktoś zrobi dobry uczynek i kopnie mnie w d... - to taki energetyczny kopniak będzie co? Aga pożyczyć Ci aparat ? Bo coś fotek nie robisz - pomyślałam że "popsiuty". Pozdrawiają nie do końca wybudzone Jeżyki ... Gajdeczki geny po niedźwiedziach mają chyba, bo zmulone jak Jeże Aguś, jak znajdziesz chętnego na wykonanie kopniaka energetycznego, przyślij go proszę też do mnie - zapłacę każda sumę (i to bez targowania) Nic to, czekamy do kalendarzowej wiosny i DO RO-BO-TY!!! OK?? A że to już jutro, to sprawę trzeba będzie odłożyć do poniedziałku, bo przez weckenda niewiele się zdziała No i sami widzicie, że tak od paru miesięcy można wszystko przekładać, bo zawsze znajdzie się jakiś powód... Buziaczki Jeżyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czuję coraz większą presję Jak teraz pierdyknę jakieś meble do kuchni (jesteśmy na etapie poszukiwania i wyboru...), albo płytki, szczególnie do łazienki na dole (też ostatnio szukamy i szukamy...), i nie daj boże nie spodobają się Wam..... Dopiero będzie obciach, nawet kominek nie pomoże..... Heheh No dramat Na Twoje życzenie, bo nikt nie kazał Ci takiej zaje.ej chatki stawiać. A tym kominkiem dolałeś tylko oliwy do ognia Nawet sobie nie wyobrażam, że coś u Ciebie mogłoby się komuś nie podobać. Za dużą klasę pokazaliście do tej pory z żonką A może po prostu zrobić jak Aga i nie wklejać więcej zdjęć........ Tu powinna byś emotikona o wdzięcznej nazwie "Foch", ale nie chce mi się szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No Aga, dobrze gadajom Leniwiec pospolity Cię dopadł, ale to już wiemy. Teraz pora za robotę się brać, bo wiosna idzie. Pochwal się wreszcie tym kolorkiem bali. Czekamy z niecierpliwością. A dobrze, dobrze... Jak widać dzisiaj jakiś mniej leniwy dzień, bo odpisuję Zaraz coś powklejam do dziennika. Będziecie mogli powiedzieć, że za jasne, że lepiej naturalne drewno Szczerze, to wolałabym domu nie malować niczym, bo i mniej roboty a i efekt milszy oku. Ale szkoda mi tych bali bez konserwacji zostawić Dobra, biorę się do klikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 grzeczna dziewczynka do roboty sie bierze tylko się śpiesz bo jak lukniesz za okno to gotowa jesteś sie jeszcze rozmyślić ja właśnie straciam motywację i nie jade do castoramy śnieg prószy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 19.03.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 grzeczna dziewczynka do roboty sie bierze tylko się śpiesz bo jak lukniesz za okno to gotowa jesteś sie jeszcze rozmyślić ja właśnie straciam motywację i nie jade do castoramy śnieg prószy Faktycznie prószy Ale mi dzisiaj nic nie jest w stanie zepsuć humoru, bo dentystka odwołała moją wizytę A po co chciałaś Kasiu do Casto zaglądnąć?? A w ogóle to wyceniałaś materiały u pana Rafaela, na którego podałam Ci namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 19.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Jakieś ogólnokrajowe to "paprószenie" ...bo u mnie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts