Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

Co do koloru powiem tak - ciekawy, jeszcze nie jestem pewien czy w moim guście, bo efekt będzie przy całości (okna, podmurówka, okiennice??) Na pewno będzie niezły kontrast kolorystyczny - fajne są takie żywe domy.

Ładnie wam wychodzi sufit, my chyba jednak przekombinowaliśmy z tymi tapetami, ale nie żebym narzekał.

Kurczą, a my nie umyliśmy chatynki...

Faktycznie, efekt będzie widoczny na końcu :roll:

Ale weź pod uwagę, że jasne da się przemalować na ciemno, a w drugą stronę już ciężej... :wink:

Okiennice u nas odpadają :cry: Nie otworzą się całkowicie aż 4 okna przez zbyt małą ilość miejsca lub wystające węgły. Trzeba było myśleć o tym wcześniej, a sie zapomniało :wink: A Ty robisz??

Sufit to mi się Twój strasznie podoba :lol: Juz kombinuję, czym by przemalować deski na biało... Olejowoski sa białe do wewnątrz...

My idziemy po najprostszej linii oporu :wink:

Na mycie bali uparł się mąż. Do końca próbowałam mu to wyperswadować, że nie ma potrzeby, bo i tak się zamaluje ten kurz, ale nosiło go z braku możliwości robienia czegoś innego w domku. Czymś się musiał zająć :lol:

W tym tygodniu okna i drzwi zaplanowane. Wstawiać ekipa p. Staszka, a nie montażyści U. Wiem, że Tobie też wymontowywali każde okno i wstawiali już z opaskami ponownie. Nie było zastrzeżeń z Twojej strony mam nadzieję?? 8)

A pogoda pod psem :x

U nas śnieżyca na zmianę z ulewą i ostrym słońcem :o

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie siano :lol:

Jeździliście za działką w weekenda??

Kup mu płynny jedwab do włosów :lol:

Jeździlismy tochę, ale wiesz jaka była pogoda-prawie utopiliśmy się w błocie :x

ziąb i deszcz non stop u nas.

No i mam dylemat teraz bo fajną znaleźliśmy działkę, na cywilizowanej wsi (szkoła podstawowa, gimnazjum, przychodnia, sklepy i bary), poza tym cisza, piękno przyrody, brak ciekawskich oczu i tanio, ale....25 km od Radomska. I wszysko było by pięknie, gdyby nie pytanie co z pracą? Już teraz dojeżdżam 15 km do pracy, z tamtąd bym miała jakieś 40-45km :(

Babydream

Jeździliśmy trochę, ale wiesz jaka była pogoda-prawie utopiliśmy się w błocie :x

ziąb i deszcz non stop u nas.

No i mam dylemat teraz bo fajną znaleźliśmy działkę, na cywilizowanej wsi (szkoła podstawowa, gimnazjum, przychodnia, sklepy i bary), poza tym cisza, piękno przyrody, brak ciekawskich oczu i tanio, ale....25 km od Radomska. I wszystko było by pięknie, gdyby nie pytanie co z pracą? Już teraz dojeżdżam 15 km do pracy, stamtąd bym miała jakieś 40-45km :(

Zaś problem... Prawie godzina w jedną stronę do pracy i pracy... Też miałbym zagwozdkę......

agagaj, rzadko wpisuje sie poza glownym watkiem o domach z bali, ale tym razem nie moglem sie powstrzymac:-) Podoba mi sie planowany przez Was jasny kolor bali. Bedziecie mieli ciekawy domek. Przy kolorze "drewnopodobnym" scian dach stalby sie bez wyrazu. A tak braz dachowki ociepli calosc i odetnie sie od bali. Osobiscie nie podobaja mi sie ciemne dachy, strzechy, itp, - u Was calosc bedzie super:-)

:lol: :lol: :lol:

Malujem, malujem i jeszcze raz...

Dzisiaj przyjechały okna i drzwi, ale brak odpowiednich śrub i montaż przesunięty na jutro...

Padniętą jestem 8)

Ale zajebista wiosenna pogoda, wokoło sąsiedzi starują z budowami, normalnie aż tyrać jak wół się chce :wink:

Mamy do załatwienia milion spraw niezwiązanych z budową, ale dyplomatycznie odwlekamy każdą w nieskończoność (trochę mnie to martwi). Ale jak siedzę działce na naszej czerwonej ławeczce (dostaliśmy w spadku od znajomych prowadzących przedszkole) i wygrzewam się w słonku myśląc co i jak zrobić w domku... Mmmm...

Ale zajebista wiosenna pogoda, wokoło sąsiedzi starują z budowami, normalnie aż tyrać jak wół się chce :wink:

a żebyś wiedziała :) i jak przyjemnie później usiąść na tarasie po pracy, w środku nocy, czyste niebo, w oddali słychać rechot żab... i trzeba wracać do domu, starego domu :-? :) Jeszcze trochę :)

Wrzuć fotkę z malowania, bardzo Cię proszę :)