Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to pewnie malowanie ma się ku końcowi ? I na jaki efekt wizualny się zdecydowaliście ? Same białe bale ????? :D :D :D

Nie kpij Kruszonku, nie kpij :lol:

Została nam jeszcze do pomalowania część węgłów...

Mężuś kategorycznie zakazał malować, bo się namyślał od dwóch tygodni, czy w ogóle je malować. Moje miauczenie, że koniecznie musi być pomalowane (tu tupnięcie nogą) niczego nie wnosiło.

Pytam go dzisiaj, czy może ma ochotę na jakiś inny kolor?? On nie wie :lol:

Sprawa otwarta :wink:

Ale wczoraj, po raz kolejny złożył nam wizytę na budowie pan, który zaczyna swoją chatkę z bali.

Popatrzył z daleka i pyta: "Kiedy malujecie??". Jak mu powiedziałam, ze już po imprezie, był w siódmym niebie, że takie jaśniutkie bale i podobno ma zamiar malować tym samym odcieniem :wink:

Pozdr.

Nooo Gajka jestem pod wrażeniem...... Jak sama widzisz i słyszysz kolor bali robi furorę :lol: :lol:

Jak to miło, kiedy widać pracę na budowie... Opaski do tych okien będziecie montować ? Okiennice ?

Zwróciłem uwagę, że drzwi wejściowe macie kapitalnie dobrane....

Te okrągłe okienka do okrągłych balochów :p

W czasie świąt pewnie pierwsze grillowanie w nowym domu ? 8) 8) 8)

Opaski do tych okien będziecie montować ? Okiennice ?

Na okiennice nie ma miejsca (i kasy), bo przy większości okien za blisko są stężenia/węgły.

Zrobimy opaski z blachy miedzianej. Jednocześnie będą wykańczały i zapobiegały dostawaniu się wody pod opaski. Dlatego nie inwestowaliśmy w deski na skrzynki szerokości bali, aby potem po ludzku zamontować opaski, a pocięliśmy o 2 cm za wąskie dechy podłogowe na pióro-wpust. I tak wykończy blacha, więc nie było sensu płacić za dechy na wymiar u stolarza.

Wewnątrz domu będą normalne drewniane opaski.

Zwróciłem uwagę, że drzwi wejściowe macie kapitalnie dobrane....

Te okrągłe okienka do okrągłych balochów :p

No i mąż ma te swoje "bulaje", które za nim łażą już latami, a nie było ich jak wcielić w życie :lol:

Grillowy sezon został już otwarty następnego dnia po wstawieniu okien:P

Tak się złożyło, że miałam wtedy urodziny :wink:

Coś bali zostało na pewno z budowy, więc trochę wyobraźni, dłutko, młotecek i trocha kleju..... i jacht jak się patrzy :p:P:P:P

Aga, masz jakieś zdjęcia ze środka, ale nie takie ze skrzynką Tyskiego na pierwszym planie :lol: :lol: ?? Jak reszta domu, poddasze wygląda.... Straszniem ciekaw.....

Bali nie zostało wcale niestety - trzeba będzie proffesional żagiel zakupić :lol:

Na pierwszym planie jest stół i ławeczki, ale widać głodnemu na mysli.... Tyskie :lol:

Na poddaszu tylko słupy i łaty z membraną. A nie ma jeszcze roboczej podłogi (nie licząc niekompletnej deski podbitkowej) i ja tam więcej nie wlezę po belkach stropowych żeby zrobić fotki, bo mam problemy z zejściem :oops:

Generalnie poddaszem się nie zajmujemy, aż do momentu, gdy nie będzie potrzebne. Na dole są dwa pokoje - w jednym urządzamy swoją sypialnię, w drugim dzieci.