Babydream 06.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Kochani, nie uwierzycie - rozliczam PITa. A właściwie uzupełniam księgowość za zeszły rok Jak tylko skończę powklejam foteczki, a troszkę się tego uzbierało Pozdrawiam wszystkich No skończyłaś już? Jestem ciekawa jak tam wyszykowaliśćie chatkę To co, święta w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Aga rozumienu dozujesz napięcie... będzie lepszy efekt też mam 2 PIT do rozliczenia i od giełdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 To co, święta w domu? Jasne Bożonarodzeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Aga rozumienu dozujesz napięcie... będzie lepszy efekt też mam 2 PIT do rozliczenia i od giełdy To Wy w takim napięciu czekacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Nelli ja Ci najpiękniej jak potrafię za kwiatuszki dziękuję Potraktowałam je jako w części urodzinowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 No to pewnie malowanie ma się ku końcowi ? I na jaki efekt wizualny się zdecydowaliście ? Same białe bale ????? Nie kpij Kruszonku, nie kpij Została nam jeszcze do pomalowania część węgłów... Mężuś kategorycznie zakazał malować, bo się namyślał od dwóch tygodni, czy w ogóle je malować. Moje miauczenie, że koniecznie musi być pomalowane (tu tupnięcie nogą) niczego nie wnosiło. Pytam go dzisiaj, czy może ma ochotę na jakiś inny kolor?? On nie wie Sprawa otwarta Ale wczoraj, po raz kolejny złożył nam wizytę na budowie pan, który zaczyna swoją chatkę z bali. Popatrzył z daleka i pyta: "Kiedy malujecie??". Jak mu powiedziałam, ze już po imprezie, był w siódmym niebie, że takie jaśniutkie bale i podobno ma zamiar malować tym samym odcieniem Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 jesteś zgubo ty nasza już chcieliśmy poszukiwania rozpocząć , czy pisałaś coś wczoraj o nowych fotkach bo ja nic nie widzę fakt u okulisty nie byłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Zaraz się biorę za foteczki, pani prezes kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ale wszystko ok? tylko roboty dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wrzuć fotkę z malowania, bardzo Cię proszę Tomku, nie mogę Wam np. pokazać, jak została pomalowana podbitka... Wszelkie zasady BHP zostały bestialsko pogwałcone. Najciekawsze jest to, że mężuś, który tam malował, ma dyplom z BHP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ale wszystko ok? tylko roboty dużo Wszystko tak ok, że lepiej być nie może Chciałabym wszystko robić dwa razy szybciej, żeby się wyrabiać na wszystkich frontach A u Ciebie kroi się coś konkretnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.04.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 dopadliśmy sąsiadów w/s ogrodzenia i wiesz tej powierzchni działki, teraz kazdy chce inne i wiszę na telefonie ceny od 30-80 za plot z siatki ludzie to mają fantazję Kurcze masz okna i drzwi i nic się nie chwalisz no szczęka mi opadła PIĘKNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.04.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Dobrze, że w ogóle chcą na spółę Jakoś się dogadacie. A ceny faktycznie kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 08.04.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Nooo Gajka jestem pod wrażeniem...... Jak sama widzisz i słyszysz kolor bali robi furorę :lol: Jak to miło, kiedy widać pracę na budowie... Opaski do tych okien będziecie montować ? Okiennice ? Zwróciłem uwagę, że drzwi wejściowe macie kapitalnie dobrane.... Te okrągłe okienka do okrągłych balochów W czasie świąt pewnie pierwsze grillowanie w nowym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.04.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Opaski do tych okien będziecie montować ? Okiennice ? Na okiennice nie ma miejsca (i kasy), bo przy większości okien za blisko są stężenia/węgły. Zrobimy opaski z blachy miedzianej. Jednocześnie będą wykańczały i zapobiegały dostawaniu się wody pod opaski. Dlatego nie inwestowaliśmy w deski na skrzynki szerokości bali, aby potem po ludzku zamontować opaski, a pocięliśmy o 2 cm za wąskie dechy podłogowe na pióro-wpust. I tak wykończy blacha, więc nie było sensu płacić za dechy na wymiar u stolarza. Wewnątrz domu będą normalne drewniane opaski. Zwróciłem uwagę, że drzwi wejściowe macie kapitalnie dobrane.... Te okrągłe okienka do okrągłych balochów No i mąż ma te swoje "bulaje", które za nim łażą już latami, a nie było ich jak wcielić w życie Grillowy sezon został już otwarty następnego dnia po wstawieniu okien:P Tak się złożyło, że miałam wtedy urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 08.04.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No to wszego najlepszego z okazji 18-tych urodzin...... W dorosłość z balami.... No i mąż ma te swoje "bulaje", które za nim łażą już latami, a nie było ich jak wcielić w życie marynarz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.04.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dzieki Mąż bardziej żeglarz niż marynarz. Marzy też o własnej żaglówce i jak się wyrobimy z kasą to z pewnością spełni to swoje marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 08.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Coś bali zostało na pewno z budowy, więc trochę wyobraźni, dłutko, młotecek i trocha kleju..... i jacht jak się patrzy :P:P:P Aga, masz jakieś zdjęcia ze środka, ale nie takie ze skrzynką Tyskiego na pierwszym planie ?? Jak reszta domu, poddasze wygląda.... Straszniem ciekaw..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.04.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Coś bali zostało na pewno z budowy, więc trochę wyobraźni, dłutko, młotecek i trocha kleju..... i jacht jak się patrzy :P:P:P Aga, masz jakieś zdjęcia ze środka, ale nie takie ze skrzynką Tyskiego na pierwszym planie ?? Jak reszta domu, poddasze wygląda.... Straszniem ciekaw..... Bali nie zostało wcale niestety - trzeba będzie proffesional żagiel zakupić Na pierwszym planie jest stół i ławeczki, ale widać głodnemu na mysli.... Tyskie Na poddaszu tylko słupy i łaty z membraną. A nie ma jeszcze roboczej podłogi (nie licząc niekompletnej deski podbitkowej) i ja tam więcej nie wlezę po belkach stropowych żeby zrobić fotki, bo mam problemy z zejściem Generalnie poddaszem się nie zajmujemy, aż do momentu, gdy nie będzie potrzebne. Na dole są dwa pokoje - w jednym urządzamy swoją sypialnię, w drugim dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 08.04.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No żesz dogadaj się z babą Ja tu tylko skromnie o zdjęciach, a dostaję cały wywód z planami na przyszłość...... Chciałem tylko Wasz dom w środku zobaczyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts