Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć :D

Nic specjalnego - zapapowany cały parter i ZAMÓWIONY MATERIAŁ NA DZIAŁÓWKI 8)

Stanęło na cegle silikatowej, której nie będziemy tynkować.

Specjalnie będzie wymiarów tradycyjnej cegły, nie wielkowymiarowych bloczków, żeby po wymurowaniu na tradycyjnej zaprawie można było machnąć białą farbą i mieć gotową ścianę.

Trochę ciężko będzie w tym schować kabelki i inne ustrojstwa, ale my sobie rady nie damy, my???!!!

A poza tym trochę sobie chorujemy.

A u Wy co porabiacie??

Skur....czybyk jeden...

A nam też ktoś pod blokiem do busa próbował siłą wpełznąć :x

Ale nie łudź się, że mieszkanie w domku aż tak dużo zmieni.

Kiedyś nasz świeżutko ulepiony pod domem bałwan, w ciągu swej pierwszej nocy stracił swoją zieloną kamizelkę odblaskową i okulary przeciwsłoneczne...

Juz nie wiem, co mnie bardziej wkurzyło - to, że ktoś sobie łazi bezkarnie po naszej ziemi, czy takie potraktowanie bezbronnego przecież bałwana :roll:

Pamiętam dobrze to uczucie beznadziei blokowej, zanim zaczęliśmy budowę.

Ale znajdziecie działkę, fundusze i chociaż życie to nie bajka, zły czar pryśnie!

Trzymaj się Baby i broda do góry :wink:

:lol:

Moje na razie na etapie szlifowania warsztatu jazdy na rowerze bez kółek.

Wcześniej na działce słyszeliśmy tylko miauczenie o powrocie do domu, teraz jak nie jedziemy popołudniem na działkę - awantura o rowery wisi na włosku :wink:

Wyjedź, baw się dobrze :D

Można się czasami zdziwić, ile fajnych pomysłów przychodzi do głowy, gdy się przez kilka dni nie myśli o budowie...

Tutaj zgłaszają się nowi szaleńcy, którzy chcą poudawać dudka i zamieszkać sobie w domku z drewna - to my wpadliśmy w okresie urodzinowym z niezapowiedzianą wizytą na działce :)

Przyznam od razu, że nie prześledziłem całego wątku co do joty więc z góry przepraszam za wcięcie się w wątek.

Ogólnie chcieliśmy serdecznie pozdrowić całe Gajdeczkowo oraz wszystkich gości odwiedzających to forum! Mam nadzieję, ze niedługo i my założymy nasze forum i będziemy mieli tylu sympatycznych kibiców :)

Podglądamy tutaj postępy prac i dopingujemy gorąco!

pozdrawiamy

Aga & Marcin

PS. Serdecznie dziękujemy za namiary na rzeczoznawce - już rozpoczęli przygotowanie operatu i tylko z tym kosztorysem jest całe zamieszanie - nikt nie wie jak zrobić żeby było dobrze :/ Ale nie poddajemy się i przemy do przodu! :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

:lol: :lol:

Pojęcie postępu prac jakby nie istniało na naszej budowie :wink:

Wpadamy popołudniami na 3-4 warstwy muru, do tego całe soboty, a czas stoi w miejscu. Mam wrażenie, że do Bożonarodzeniowych świąt to sie jednak wyrobimy :wink:

Mypinki WITAJCIE :p

Co tam u Was słychać?? Czy noga już wydobrzała??

Pozdrawiam Wszystkich

Zdolny to on jest, fakt... Nie spodziewałam się, że tak elegancko mu będzie wychodziło 8) Znaczy nie wierzyłam w jego siły, ale całe szczęście bezpodstawnie :lol:

Uwielbiam ten moment, gdy po otwarciu drzwi wejściowych wchodzi się do domu i głęboko wciąga pachnące drewnem powietrze :p Bardzo to lubię...

Pozdrawiam cieplutko

P.S. Dzieciaki SĄ przyklejone (inaczej nawet nie dałoby się im zdjęcia pstryknąć) 8)

• 2 weeks później...

Małgoś, przeprowadzki nie planujemy na żaden konkretny termin. Osobiście chciałabym spędzić pierwszą noc w domu w rocznicę wbicia pierwszej łopaty (21 sierpnia), ale ciśnienia specjalnego nie mam :wink:

Nie ma jeszcze prądu i wody, a gdyby były to pewnie już byśmy mieszkali na poddaszu i robili parter. I uwierz mi, że bylibyśmy do tego zdolni, bez względu na liczbę potomstwa :lol:

Ty pewnikiem już byś chciała zamieszkać?? :wink:

Na początku ciśnienie chyba największe...