Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś mi sie wydaje, że za Kalą łażę :lol: :lol:

Ścianka fajna, dzieciaki fajne, mąż pracowity i zaradny, żona z fajnymi pomysłami... no i o co chodzi ? :lol: :lol: :lol: "Spokojowo" :roll: , dziewczyno zrobi się. No, a to był właśnie tekst naszego wykonawcy, który doprowadzał mnie do szału. Agagaj - trzym się, będzie dobrze :D 8)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie kochani :D

Nie myślałam, że kiedykolwiek to powiem, ale nie mam czasu na przeglądanie forum... :wink:

Byliśmy na dłuugich wakacjach po skończeniu ścianek działowych, wróciliśmy i nie wiemy od czego zacząć na tej budowie naszej kochanej.

Trójka dzieci ma wakacje, więc dopiero 1 września będzie można na spokojnie przemyśleć to i owo i pooddychać wolnością (choć do południa) :lol: 8)

Dzisiaj zabieramy się za murowanie ścianki w kuchni, ale już nie będzie z cegły - dokupiliśmy paletę bloczków, bo do grudnia byśmy te cegiełki malutkie wklejali :roll:

Ściana z cegły w dwa tygodnie, a z bloczków w jeden dzionek...

Pozdrawiam Wszystkich!

Aga.

Jak wam idzie regulowanie słupów i "szpil"? Dużo zeszło? Cały czas podkręcacie? I jeszcze jedno - jakie ścianki działowe robicie na górze?

Hmmm... Trochę czasu minęło :lol:

Bonde zeszło z 5 cm na moje oko (mąż mówi, że więcej). Zaznaczyliśmy kreskę na jednej ze szpil i po niej widać, że już sporo. Podkręcamy jak nam się przypomni, a jest to z reguły co 3-4 tygodnie...

Na górze ścianki będą prawdopodobnie z płyt OSB. Z tego, co pamiętam u Ciebie takie właśnie są. I jak się zachowują? Myślisz, że to był dobry pomysł?

Okropieńsko przepraszam ... powiadomienia nie przychodziły. Znikąd pociechy na "kryzysowe rozterki" (mieliśmy sie juz wycofać i przeczekać ), straciło mi sie pracę w międzyczasie (też średnio przyjemna niespodzianka), ale co nas nie zabije itd. więc żywcem się nie dałam !

Wylazłam z ziemi (fundamenty czekają), zaliczka na dom wpłacona - nie ma odwrotu i ...się żeźbi w tym miesiącu. Trzymajcie kciuki bo chłop w delegacji "pracowity" i sama będę walczyć.

Jeżyku - pracy szkoda, ale na 100% znajdziesz lepszą! Wiem, co mówię 8)

U nas też kilka miesięcy temu zaczęło się kaszanić, ale obecnie jest dużo lepiej z pracą (mamy działalność gosp.). A wszystko przez jednego bałwana, który namieszał w papierach i odwlekał w nieskończoność każdą sprawę - koleś zwolniony dyscyplinarnie. Mamy przez niego jedynie kilka stówek w plecy i kilkumiesięczną zwłokę z płatnościami wystawionych przez nas faktur, ale są ludzie, którzy stracili przez gnoja kilka ładnych tysiaków wrrr...

Teraz u nas - żyć nie umierać :lol: A u Ciebie już wkrótce :p

I super, że chałupka już powstaje. Gdy zaczną stawiać ściany pewnie pomyślisz jak ja, że to jeden z Twoich najlepszych okresów w życiu :wink:

Pilnuj wszystkiego pilnie, bo "Pańskie oko.." :D

Trzymam za Was wszystkich kciuki!

Aaaaa... Kominów nie ma, bo przy montażu kominka zamontujemy stalowy dwupłaszczowy. Nie mogliśmy się zdecydować na wkład kominkowy, więc i średnicy komina nie dało się ustalić. Całą sprawę pozostawiliśmy więc na bliżej nieokreśloną przyszłość :wink:

Pozdrawiam