agagaj 25.08.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Cały parter kafle/gres. Mamy trójeczkę dzieci, psa i zamówionego kota Całe życie spędziłam łażąc po drewnie, więc mam przesyt... Mi nie przeszkadzają kafle, więc sprawa prosta Ale drewno odpowiedniej grubości na podłogówce jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 25.08.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 dzięki za odpowiedź ja czytałam o panelach WITEX ponoć są robione specjalnie na podłogówkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 27.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Fajnie to wszystko się zapowiada Tylko ja jakoś nie chciałabym mieszkać tak blisko kościoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.08.2008 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja też bym nie chciała Jednak zdecydowaliśmy się znosić kościoł ze wzgledu na bliskość mediów dla tej działki (metr od granicy działki biegnie nawet sieć ciepłownicza, a więc c.o. i c.w.u. w domciu będą z sieci). Niestety dojście do kompromisu przy wyborze działki to nie taka prosta sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 04.09.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 zasadzicie wysokie drzewka dookoła działki i kościoła nie będzie widać my obok mamy dwóch ogrodników ze wstrętnymi, starymi szkarniami i foliakami...ale co mamy zrobić...dziłak była w fajniej cenie, duża i w sumie nam odpowiadała...a widoki zakryją nam iglaki!!!! nasadzenia już niedługo! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 14.09.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Cześć! Agagaj - jakaś przerwa w budowie , czy czekasz na kredyt ? Pytam , bo dawno nic nie napisałaś w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.09.2008 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Cześć No niestety... Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... Nie mamy wprawdzie problemu z kredytem, ale tak czy siak kasy na drewienko nie mamy Fajnie, że nasz wykonawca, Pan Tomasz, jest w stanie dostarczyć nam bale w 3 tygodnie. Szkoda tylko, że nie może tego zrobić charytatywnie... Dodatkowo ekipa od fundamentów ma problemy ze wzrokiem, słuchem i komunikacją. Nie ma rzeczy, której nie byliby zmuszeni poprawić za naszą "radą", dlatego postanowiliśmy po zalaniu ław poprosić ich o zabranie swoich zabawek z naszej dziury w ziemi i spadanie w cholerę... Z zalaniem ław czekamy na TANI beton... To taki beton, przy którego dowozie i wylewaniu nie działają GPSy w gruszkach Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.09.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 coś mi się wydaje, że na budowie praca wrze, a w dzienniku cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dodatkowo ekipa od fundamentów ma problemy ze wzrokiem, słuchem i komunikacją. Nie ma rzeczy, której nie byliby zmuszeni poprawić za naszą "radą", dlatego postanowiliśmy po zalaniu ław poprosić ich o zabranie swoich zabawek z naszej dziury w ziemi i spadanie w cholerę... Dobrze robisz! Ja za długo zwlekałem i szkoda tylko straconego czasu, załatwiaj jednocześnie zmienników Z zalaniem ław czekamy na TANI beton... To taki beton, przy którego dowozie i wylewaniu nie działają GPSy w gruszkach Najtańszy widziałem (z wyłączonym GPSem) za ok. 270zł B20... ps. co do fotosika - sama zmniejszaj zdjęcia przed wrzuceniem fotek, tak gdzieś aby dłuższy bok miał max 600-700 pikselków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.09.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 coś mi się wydaje, że na budowie praca wrze, a w dzienniku cisza No fakt, rozkręciło się na dobre, ale dopiero od wczoraj Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 25.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam nosa ale kobieto nie trzymaj nas w napięciu pisz i wklej fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.09.2008 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 TMK.. Po lekturze tysiaca dzienników budowy mam nabyta alergię na budowlańców i szukam dziury nawet w całym My trafiliśmy na gości, którym wisi dokładnie wszystko... Owszem, poprawia, jak się palcem pokaże, ale marna pociecha z poprawiania, które trzeba znowu poprawiać Szef płaci dniówki, więc ich dzień pracy kończy o 13 (bo dwie godziny dojazdu mają!!). Ja bym tam na ich miejscu wolała posiedzieć 3 dni dłużej zamiast 6 dni się tarabanić i w południe zawijać z powrotem... Ale ja chyba jakaś głupia jestem?? Suma sumarum - nie dotrwali nawet do zalewania ław Przy czym ja nie jestem typem awanturniczym, a małżuś to stworzonko łagodniejsze od baranka... Czytałam Twoje rozterki - wywalić, nie wywalić... Do następnej budowy będziemy lepiej przygotowani A co powiesz na 12 kubików strunobetonu B37 za 400 Euro (nie mieliśmy normalnej kasy)?? Wyszło 1650 zł po wczorajszym kursie. Jeszcze gościu chciał nam wydawać resztę w złotówkach, bo umawialiśmy się na 10 m3 po 150 zeta P.S. Jak zacznę zmniejszać sama zdjęcia przed wysłaniem ich na fotosikowy serwer - nie będę miałą czasu zagladać do Twojego dziennika Masz rację... Zacznę obrabiać sama, bo miesiąc temu strona nie była rozciągnięta nawet o milimetr. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.09.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Mam nosa ale kobieto nie trzymaj nas w napięciu pisz i wklej fotki Ano masz, masz nosa... Nawet wróżka jakaś z Ciebie, bo dzień wcześniej przewidziałaś Wieczorem postaram się pokazać trochę tego bagna powstałego na działce po zalaniu ław... Pisać nie mogę, bo jak zaczynam, to słowotoku dostaję, a brak mi na to czasu Pozdrawiam wróżki i elfy wszystkie P.S. Kaśka dziennik, Kaśka dziennik, Kaśka dziennik, Kaśka dziennik, Kaśka, Kaśka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 25.09.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Szef płaci dniówki, więc ich dzień pracy kończy o 13 (bo dwie godziny dojazdu mają!!). i tu jest problem, du.a nie szef... Pracownikom płaci się od skończonej pracy, najlepiej raz w miesiącu jednorazowo. Jeszcze nie widziałem sprawnej ekipy rozliczanej na godziny, ale to nie Twój problem, zmieniaj i tyle Suma sumarum - nie dotrwali nawet do zalewania ław Przy czym ja nie jestem typem awanturniczym, a małżuś to stworzonko łagodniejsze od baranka... Jeszcze trochę i zmieni się, uwierz mi na słowo Przedwczoraj byłem podpisać umowę w energetyce, wpłacić drugą ratę itd. Gdzieś obiło mi się o uszy, że zwracają koszt zakupu szafki licznikowej i oczywiście zacząłem deptać temat (odkupiłem kompletnie wyposażoną za 300zł ). Sekretarka bąknęła że zwrot jest między 300-800, zameldowałem się u kolejnej osoby i facet pyta za ile mam szafkę - zdecydowanie prawie 1000zł zapłaciłem... O bardzo mi przykro, zwracamy tylko 800zł. Trudno się mówi Będzie akurat na podłączenie do domu, kara za ich opłatę stałą 50zł/m-c za prąd budowlany Czytałam Twoje rozterki - wywalić, nie wywalić... Do następnej budowy będziemy lepiej przygotowani Spokojnie, skończmy obecne budowy Następną planuję za 15lat, jak dzieci pójdą w świat - jakaś parterówka 70m2 A co powiesz na 12 kubików strunobetonu B37 za 400 Euro (nie mieliśmy normalnej kasy)?? Wyszło 1650 zł po wczorajszym kursie. Jeszcze gościu chciał nam wydawać resztę w złotówkach, bo umawialiśmy się na 10 m3 po 150 zeta Cena rewelacyjna, ale B37? Schron w planach? P.S. Jak zacznę zmniejszać sama zdjęcia przed wysłaniem ich na fotosikowy serwer - nie będę miałą czasu zagladać do Twojego dziennika Będziesz, będziesz... Niezmiennie zapraszam, od przyszłego tygodnia znów przyspieszenie prac, o ile (puk, puk) pogoda odpuści trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 01.10.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Jak tam współpraca z panem T.? Kiedy bale przyjadą - ja swoje sam konwojowałem na działkę, ale super wrażenie jak za toba dom wiozą Dziennik ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 02.10.2008 04:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam Współpraca układa się bardzo, bardzo pomyślnie.... Niestety nie podpisalismy jeszcze umowy.... Brak kasy... Nawet nasz kierbud jest pod wrażeniem, że wykonawca domu przyjeżdża na działkę sprawdzać wykopy Na razie, po zmianie ekipy, kończymy walkę z fundamentami. Mam wrażenie, że gdy wygramy ta batalię - wygramy całą wojnę. Jak ludzie dają radę użerać sie przez tyle czasu z domem murowanym?? Uśmiałam się czytając w Twoim dzienniku o eskortowaniu bali I to jest teraz moje największe marzenie - pilotować byczego tira oklejonego logo Wirex... No chociaż od głównej trasy Mam tyle fotek fundamentów, część nawet na Fotosika wlepiłam, ale nie mam siły się za dziennik zabrać Zawsze wydawało mi się, że będę się rozpisywać na całe strony, a tu nawet na fotki marne mnie nie stać Muszę się wziąć w garść Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Gajeczko pięknie wyglądacie tacy rozpromienieni, pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 05.10.2008 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Dzięki sąsiadko kochana, dzięki Wybrałam jedno z kilkunastu zdjęć, na którym dzieciaczkom nie udało się zrobić głupiej miny Masz już opinię z Ochrony Zabytków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 08.10.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam Mam tyle fotek fundamentów, część nawet na Fotosika wlepiłam, ale nie mam siły się za dziennik zabrać To linka do fotosika podaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.10.2008 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 No daj spokój... Już troszkę nadrobiłam dziennika Tak do końca nie zdawałam sobie sprawy, jaki wymiar może przybrać budowa z trójką dzieci uwieszonych u szyi Normalnie praca na 3 etaty z nadgodzinami Się przyznam bez bicia, że nie wyrabiam Pozdrawiam ciepluteńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts