pit79 10.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 fajne te białe ściany z cegły - też chodził nam pomysł na taką ścianę, ale narazie jeszcze brak realizacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 11.08.2009 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witaj Pit Ja bym się drugi raz na takie rozwiązanie ścianek nie zdecydowała... ze względu na pracochłonność Jedna ściana to ja rozumiem, ale wszystkie to był samobójczy pomysł Zaczęliśmy murować nie my tylko murarz (mąż wypoziomował murarzowi 3 warstwy). Szybko okazało się, że trzeba coś robić z tymi działówkami, bo murarz albo nie przyłazi na budowę, albo jest napieprzony, albo idzie chlać i nie ma za dużo czasu, albo kaca ma bidulek Szybko doszliśmy do wniosku, że ścianki wyglądają o niebo lepiej, gdy muruje je mąż! Teraz doszedł do takiej wprawy, że z nim nie pogadasz Ale ze ściankami mamy już spokój - tylko pomalować... ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 11.08.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Aga fajnie,że jesteś Bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.08.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ślicznie juz wasz domek wygląda!!i te białe ścianki..podobają mi sie:)wklej jakieś fotki z ogólnym widokiem domku z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.08.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Agagaj - domek wyglądu nabiera i pięknie wygląda - jestm pod wrażeniem Twojej ciężkiej pracy, ale satysfakcja pewnie jest największa, więc cóż praca, ręce pobolą i przestaną Gratuluję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 18.08.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam Szczerze pisząc w pewnym momencie zacząłęm żałować tej OSB, bo cholerstwo ciężko wykończyć. Tapety bezpośrednio na nie odpadają. Płyt GK odradzał pan T., bo podobno widział jak u kogoś popękały. Pojawił się pomysł z tynkiem strukturalnym Zrobiłem próbę. Jedna ściana najpierw siatka na klej i na to tynk - wychodzi OK. Druga ściana - tynk bezpośrenio na OSB (pod spodem grunt z piaskiem) i też wychodzi ok, ale szukam patentu na łączenia płyt bo je widać. Zrobię test z siatką, choć tu boję się, że będzie garb. Szpachlówka do drewna wyszłaby raczej koszmarnie drogo.Zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 23.08.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 ja się melduję ,że podglądam i fajnie to wszystko wygląda...ładne bale i drewnianie- więc super i koniec...powodzenia będę śledzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 agagaj - coś ucichłaś, proszę o zdjęcia :) i napisz jak idą prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 26.08.2009 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam wszystkich balowiczów i murowańców Kala dodałam Twój dziennik do podglądanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.08.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ślicznie domek wygląda i w środku coraz przytulniej - super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNAW 30.08.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Wspaniale jest czytać Wasze zmagania z budowaniem upragnionego domku. Zazdroszczę Wam niesamowicie. Marzę o tym jak ja będę podejmować z mężusiem wszystkie te decyzje, jaki kolor impregnatu, jakie płytki itp... My jesteśmy na etapie zbierania dokumentów do pozwolenia na budowę. Cieszy nas każdy kolejny papierek, Boże kiedy ja będę na tym etapie co Wy?????????? Trzymam kciuki. Balujcie tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.09.2009 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Już za parę dniiiii, za dni paaaaarę Nawet nie chcesz wiedzieć jak szybko zleci Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 To znowu ja ... ledwo żyję po 12 godzinach dziennie spędzanych na budowie ale jest już jakiś efekt. Wklejam link do baaardzo oszczędnego albumu. Jak wygospodaruję więcej czasu to "spłodzę" lepszy - "obiecywam" ... http://picasaweb.google.pl/Jezyk28/DomekJezykow?authkey=Gv1sRgCPmC442xnvuy0gE&feat=directlink Na razie mam stan bardzo surowy i taki będzie do wiosny. Dachówką jeszcze pokryję - niech dociska i ...odpocznę.Aga trzymaj kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 17.09.2009 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Aguś Jeżyku - jaka urocza ta Twoja chałupka Ja też taką kcem W każdym razie następna będzie taka - z takich bali, z dwuspadowym dachem, POD PACHNĄCYM LASEM. Trzymam kciuki mocno jak cholera - za Jeżyki i ich nowiutkie pachnące żywicą schronienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.09.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 agagaj.........ależ Twój domek jest sliczny!!!i chyba tylko dachem rózni sie od domku AgaJeżyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.09.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 AgaJeżyk, budujesz dom z moich marzeń, na dodatek w bajkowej scenerii Kibicuję Ci całym sercem http://img175.imageshack.us/img175/8208/umieszektaktakjh9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 17.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wielkie dzięki za wsparcie. Jeżyk pada na pyszczek ...ale jest szczęśliwy hi hi.Miejsce w którym "osadziłam" domek to dwa lata mordęgi i poszukiwań.Miał być las (najlepiej od północy) - jest, miał być taras na "zachód słońca" - jest i wogóle miało być zielono,drzewiasto i bezludnie w promieniu 50m - jest.Ile mnie to kosztowało - wie tylko mój biedny chłop, który ma cierliwość graniczącą z cudem i anielskie serce.A chałupka jest "wsiowa" - bo taka mi się marzyła i taka tu pasuje.Każdy dom powinien mieć swoją "oprawę". Agi - twój dom pewnie wyglądałby tu ekstrawagancko a mój w twoim otoczeniu ...głupio. Więc - wszystko na swoim miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 17.09.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Jeżyku... Szkoda, że Twój drewniak daleko od naszego, bo czuję, że fajna z Ciebie babka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.09.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wielkie dzięki za wsparcie. Jeżyk pada na pyszczek ...ale jest szczęśliwy hi hi. No to masz jeszcze jednego jeżyka do kolekcji http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/jezyk.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 17.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No jaki rozkoszniak!Wierzga, puszcza oko ...tylko "klauszki" ma mniejsze od mojego.Ten mój wygląda jak nietoperek hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts