Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

Świąt białych, pachnących choinką,

skrzypiących śniegiem pod butami,

spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,

pełnych niespodziewanych prezentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok,

żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

Tomasz

http://img384.imageshack.us/img384/5760/kartkaiw9.jpg

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość justyna_m

Życzę Wam Wszystkim aby Wasze marzenia się spełniły, abyście mieli siłę i wiarę realizować swoje plany, aby nigdy nie zabrakło Wam nadziei. Wiele miłości i uśmiechu, abyście każdy dzień witali z uśmiechem i radością. Dużo zdrowia i pogody ducha, prawdziwych przyjaciół i przychylności losu.

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Justyna

A my będziemy tak świętowali A co - jak szaleć to szaleć!!!

http://img246.imageshack.us/img246/7483/picasabackgroundcr6.png

Co za zaszczyt... Najwaleczniejsza Babka FM w mych progach :wink:

Życzenia odbijam do Ciebie Nitu - niech ten rok będzie spod znaku dobrych fachowców budowlanych, mega miłych depesi i zwinnych firm przeprowadzkowych :wink:

Gapię się od wczoraj na Twoje pocięte drewienko na ściany i wytężam szare komórki - na której ścianie murowanej w moim drewniaku ja to upchnę psia twarz?? :roll:

Pozdrawiam cieplutko

Gapię się od wczoraj na Twoje pocięte drewienko na ściany i wytężam szare komórki - na której ścianie murowanej w moim drewniaku ja to upchnę psia twarz?? :roll:

Pozdrawiam cieplutko

oooooooooo czyli nie tylko mnie się spodobało :) dobrze, bardzo dobrze.... tym bardziej że takie drewienka do Twego domu bardzo by pasowały :lol:

ale musisz się uzbroić w cierpliwość bo jak ja mówię, po co mi takie krążki to mi ludzie w czoło pukaja.... :lol:

dodam, że najładniejsze są te z wyrażnymi rysami usłojenia - dąb, akacja, jesion... :wink:

Tak sobie podglądam was skrycie i ...chyba się ujawnię.Piękny domek rośnie i nie mogę się doczekać kiedy mój będzie na tym etapie. Na razie czekam na pozwolenie i przebrnęłam etap papierologii (medalem za cierpliwość odznaczyłam się sama ! ) Serce mi się kraje, że ta piękna puchowa kołderka w waszym domku zmieni się niestety w dużą ilość wody a to nie jest najlepszy przyjaciel drewna. Nie "wsiorbią" te baliki aby za dużo płynu?

...Ja też Aga...

Pozdrawiam waleczną rodzinkę.

ale musisz się uzbroić w cierpliwość bo jak ja mówię, po co mi takie krążki to mi ludzie w czoło pukaja.... :lol:

Tak?? Pukają?? A mnie mój małżonek zmierzył dziwnym spojrzeniem, rysując przy tym kułko palcem po swoim własnym czole :wink:

Ale od czego ma się babski dar przekonywania :lol: No od czego??

Jak zamierzasz te krążki obrobić? Pomalować jakimś olejem czy cuś? Jakiś przepis na ową ściankę opatentowany istnieje??

Pozdrawiam cieplutko

yyyyyy opatentowany mówisz?

no z tym to kicha....

ja moje planuję dalej dosuszyć - juz teraz pięknie popękały jak na rysunku, łobederzeć ze skórki - znaczy się z kory. Co prawda w korze ładniej wyglądają, ale w korze sa też czasem żyjątka i to może zniszczyć całość... potem wyszlifować... by były jako takie gładkie. Te moje niestety były cięte piłą, a nie na tarczą, więc maja zadry... które trzeba usunąć... potem je zabejcować czy pomalować farbą do drewna, ale tak by słoje były wciąż widoczne... na jakiś kolor zbliżony do bielonego dębu, bo taka będzie podłoga.... i przyklejać na ścianie.

Miejsca miedzy poszczególnymi krążkami zaciapać potem tynkiem i pomalować na ciemno, by wydobyć kolor krążków z tła... łot wsio :)

czyli mówisz, że ten Twój też Ci się dziwnie przygląda? :p

Tak sobie podglądam was skrycie i ...chyba się ujawnię.Piękny domek rośnie i nie mogę się doczekać kiedy mój będzie na tym etapie. Na razie czekam na pozwolenie i przebrnęłam etap papierologii (medalem za cierpliwość odznaczyłam się sama ! ) Serce mi się kraje, że ta piękna puchowa kołderka w waszym domku zmieni się niestety w dużą ilość wody a to nie jest najlepszy przyjaciel drewna. Nie "wsiorbią" te baliki aby za dużo płynu?

...Ja też Aga...

Witam Jeżyku :D

Gratuluje medalu, szczególnie że w pełni zasłużony!!

Zobaczysz jak szybko się sprawy potoczą po uzyskaniu PnB! Ja do tej pory nie mogę uwierzyć, że na mojej działce już coś stoi, a stoi niezaprzeczalnie.. :lol:

I niby nie wierzę, ale ostatnio zaczynam mieć pietra - jak my to wszystko wykończymy :roll: Już bym chciała mieszkać, a ostatnio mam problem nawet w sklepie z wyborem zwykłego masła, więc jak mam podejmować decyzje odnośnie rodzaju scianek działowych, wkładu kominkowego, opasek na okna??

Mam już wiele rzeczy klepnietych, ale wciąż i tak coś zmieniam, nie będąc w dodatku pewna, czy to dobry wybór. Wkurza mnie to już.

Zakładaj dziennik budowy, jakiś projekcik wklej i dziel się z nami wszystkimi refleksjami, pomysłami... (czego ja nie robię, bo wklejam tylko foty i czekam, aż dziennik się sam uzupełni ) :lol:

Jeśli mogę coś doradzić - jako, że teraz masz całkiem sporo czasu na przemyslenia, spróbuj ustawić sobie na papierze swoją kuchnię, łazienkę tak, aby nie było problemów pt. "można jednak było" w przyszłości...

Chyba, że zamierzasz się bezwzględnie trzymać projektu i odpowiada Ci on..

Mój zapobiegliwy małżonek poużywał sobie kilka razy wewnątrz domu z szuflą do śniegu, więc o powodzi nie ma mowy :wink: A taka miła kołderka była...

Gajdeczki pozdrawiają Jeżyki

Ja mam takie drewienko na działce w postaci bali pozostałych po budowie ścian fi 25 - wystarczy pociąć na plasterki, bo są już wysuszone i popękane w oryginale... Tylko się zastanawiam, czy nie będą za bardzo wylizane, równiutkie??

Może takie pocięte piłą wygladałyby bardziej "zadziornie" w połączeniu z gładkością innych ścian?? Chyba, że z bliska są nie przyjęcia...

Ja mam jeszcze puszkę Tikurilli Valti Color w kolorze białym 5061 (kupiona na próbne wymalowanie bali), więc wmówię małżonkowi, że jak się zrobi taką zajefajną ścianę to i puszka za 25 zeta się nie zmarnuje :wink:

Niech doceni jaka żona gospodarna dziewczyna ...

Akurat z mój kochany ma to do siebie, że jak przez dłuższy czas słyszy poparte konkretnymi argumentami: ściany działowe będą z..., kominek bedzie...., dachówka...., myśli, że to za nasze wspólne ustalenia, więc u mnie luzik :lol:

Nie żebym to wykorzystywała (zbyt często 8) ), nie, nie.... Jakże bym mogła :lol:

Może wybierzesz coś z Osmo:

http://www.osmo.com.pl/pl/woski_olejne_do_drewna.php

Witam Jeżyku :D

Gratuluje medalu, szczególnie że w pełni zasłużony!!

Zobaczysz jak szybko się sprawy potoczą po uzyskaniu PnB! Ja do tej pory nie mogę uwierzyć, że na mojej działce już coś stoi, a stoi niezaprzeczalnie.. :lol:

I niby nie wierzę, ale ostatnio zaczynam mieć pietra - jak my to wszystko wykończymy :roll: Już bym chciała mieszkać, a ostatnio mam problem nawet w sklepie z wyborem zwykłego masła, więc jak mam podejmować decyzje odnośnie rodzaju scianek działowych, wkładu kominkowego, opasek na okna??

Mam już wiele rzeczy klepnietych, ale wciąż i tak coś zmieniam, nie będąc w dodatku pewna, czy to dobry wybór. Wkurza mnie to już.

Zakładaj dziennik budowy, jakiś projekcik wklej i dziel się z nami wszystkimi refleksjami, pomysłami... (czego ja nie robię, bo wklejam tylko foty i czekam, aż dziennik się sam uzupełni ) :lol:

Jeśli mogę coś doradzić - jako, że teraz masz całkiem sporo czasu na przemyslenia, spróbuj ustawić sobie na papierze swoją kuchnię, łazienkę tak, aby nie było problemów pt. "można jednak było" w przyszłości...

Chyba, że zamierzasz się bezwzględnie trzymać projektu i odpowiada Ci on..

Mój zapobiegliwy małżonek poużywał sobie kilka razy wewnątrz domu z szuflą do śniegu, więc o powodzi nie ma mowy :wink: A taka miła kołderka była...

Gajdeczki pozdrawiają Jeżyki

Jeżyki bardzo dziękują za moralne wsparcie tak potrzebne w okresie zimy kiedy jeże hibernują i ...nic im się nie chce.

Projekt Jeżyki już "wyadaptowały" do granic możliwości (architekt wykończony hi hi).Co, gdzie i jak będzie w środku już mi się po nocach śni...

Dobrze, że mi zabrali projekt bo od wertowania zaczynał wyglądać ...niesmacznie.A co do decyzji - nic się nie martw.

Najpewniej masz taką naturę jak ja. Na konkrety to ja się decyduję szybko,

ale duperele mnie rozwalają. A najczęściej im dłużej szukam i oglądam tym częściej wracam do pierwszego pomysłu.

Myślałam o założeniu dziennika ale co ja tam będę teraz opisywać?

No mogłabym wkleić działkę - fakt. W końcu dwa lata szukałam tego mojego "miejsca na Ziemi"...pomyślę.

Jeżyki pozdrawiają Gajdeczki i będą tupać po gajdeczkowym dzienniku.