Babydream 16.01.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Zazdrośnica się w tobie budzi A tak naprawdę to twój balak też piękny (a rodzinka jaka!) , tyle, że kruszonowa chałupka to miłość od pierwszego wejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 16.01.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ...Ja też Aga... Aga masz świetny avatarek.... bardzo mi się spodobał A dziękuję, dziękuję. Nie jest co prawda taki zmysłowy jak Twój...ale każdemu wdług zasług. Jak pomieszkam tu tak długo jak Ty to wstawię jeża w bikini. A na teraz - pokulę się skromnie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 20.01.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witajcie dziewczyny,mam dla Was porade w sprawie tych krążków,jeśli będą cieńsze niż około 2cm, to takie krązki się wyginają, deformują a i czasami pękają na pół/ ćwiatki..... miałam kilka takich ok 30- 35cm średnicy, chciałam wykorzystać może na podstawki??, może na deski do krojenia - nici z tego....., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.01.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witajcie dziewczyny, mam dla Was porade w sprawie tych krążków, jeśli będą cieńsze niż około 2cm, to takie krązki się wyginają, deformują a i czasami pękają na pół/ ćwiatki..... miałam kilka takich ok 30- 35cm średnicy, chciałam wykorzystać może na podstawki??, może na deski do krojenia - nici z tego....., mpje sie nie zdeformowały i nie wygięły, ale owszem ciut popękały.... z tym, że to mi właśnie chodzi http://daycreek.com/dc/images/062500b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.01.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Najpewniej masz taką naturę jak ja. Na konkrety to ja się decyduję szybko, ale duperele mnie rozwalają. A najczęściej im dłużej szukam i oglądam tym częściej wracam do pierwszego pomysłu. O właśnie, właśnie Z ust mi to wyjęłaś. Nawet nie ma co z tym walczyć, bo porażka za porażką i porażką pogania... Tuptajcie JEŻYKI, bo z Wami tu weselej, ALE UWAŻAJCIE NA BŁOTKO, bo się potopicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.01.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witajcie dziewczyny, mam dla Was porade w sprawie tych krążków, jeśli będą cieńsze niż około 2cm, to takie krązki się wyginają, deformują a i czasami pękają na pół/ ćwiatki..... Czyli pozostanę przy opcji pocięcia moich bali suszonych z domku na krążki... Dalej nie wiem gdzie to wcisnę, ale dla chcącego nic trudnego Inna sprawa, że Panowie Ekipa zabrali ze sobą na pożegnanie nasze zapasowe kawałki bali wrrrrr Nic to - będziemy zamawiać jeszcze bale okrągłe do innych celów, to się wtedy powyżywa mężuś piłą spalinową. A może i ja spróbuję Kilka dni temu użyłam po raz pierwszy w życiu wiertarki z mieszadłem do wybełtania kleju do płytek... I uwaga - z dobrym efektem Ale już nie będę marudzić nikomu, że kurzy klejem podczas mieszania... To w końcu nie ciasto na naleśniki, a wiertarka trochę mocniejsza od miksera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.01.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 mpje sie nie zdeformowały i nie wygięły, ale owszem ciut popękały.... z tym, że to mi właśnie chodzi http://daycreek.com/dc/images/062500b.jpg Mi też mi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 25.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 czytając twój dziennik nie da sie ukryc że zapowiada się super ,mojej mamie ten wasz domek bardzo a to bardzo by sie spodobał ponieważ sama niebawem chce sobie taki domek z bali budować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.01.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Może i się zapowiada, ale schrzanić wszystko o wiele łatwiej A mam wrażenie, że właśnie w tym kierunku się posuwamy... Mam wielki dylemat, jakie okna dachowe zamówić. Wentylacja będzie mechaniczna nawiewno-wywiewna, wiec do okien nie opłaca się kupować nawiewników i innych bajerów. Albo okno jest tandetne, albo brzydkie, albo coś jeszcze innego Zaczełam myśleć nad zamówieniem Fakro z PCV.. Myślicie, że jedno okno 78x140 do pomieszczenia na poddaszu 25 m2 po podłodze i ok. 15 m2 użytkowej wystarczająco doświetli?? Czekam na dekarzy - jak pierdykną membranę na dachu, może rozjaśni mi się w głowie z tymi oknami... Planowaliśmy do każdego pomieszczenia dać po dwa 78x140... Ale podobno to za dużo.. Dwa pomieszczenia będą od południowego wschodu, więc dwie moje Gajdeczki mogę notorycznie latem gotować w swoich pokojach Jak jest u Was z połaciówkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anthea 25.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 jak nigdy nie piszę na forach, a jedynie podglądam zawsze, to dzisiaj musiałam się odezwać... do moich przyszłych sąsiadów i pobratymców w bali My w prawdzie jeszcze w polu z budową, bo projekt dopiero zrobiony, ale działka jest i ani chybi widzę z niej te same kominy co Wy ze swojej!!! Więc nie miałam wyjścia jak przywitać się miło i pogratulować rodzinki i zaawansowania na placu boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 25.01.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Myślicie, że jedno okno 78x140 do pomieszczenia na poddaszu 25 m2 po podłodze i ok. 15 m2 użytkowej wystarczająco doświetli?? Wydaje mi się , że jedno okno o takich wymiarach to zdecydowanie za mało. Gdzieś czytałem o stosunku powierzchni okna do podłogi 1-8. Przy połaciowych zdaje się może być 1-10. Ale to i tak daje u Ciebie minimum dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.01.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Piotr - ktoś mi to musiał uświadomić, że tu nie ma "jakoś to będzie", alę będzie po prostu zbyt ciemno - dzięki wielkie Inna sprawa, że w końcu zasiadłam do projektu i zmierzyłam, czy 78x140 się zmieszczą w miejscach przewidzianych przez architekta (dach kopertowy)... I wiecie co? Nie zmieszczą Nie ma więc gadania tylko po 2 okna 78x118, koniec i kropka. Nie da się ich przesunąć o jedną krokiew, bo w dwóch pomieszczeniach nie byłoby okien wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.01.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 hej, bardzo się cieszę, że prace idę do przodu, wybrałaś świetne dachówki, teraz domek będzie jak malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.01.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Cześć, Ja tu widzę, że Ty sobie pogaduchy na forach, a tam robota.... Świetnie, że masz pogodę, no w miarę, dobrą i prace idą do przodu. Trzymam palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.01.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 hej, bardzo się cieszę, że prace idę do przodu, wybrałaś świetne dachówki, teraz domek będzie jak malowany. Poważnie?? Fajnie, że Ci się podoba.. Masz już dziennik sąsiadko Mam robić wpisy w dzienniku, czy masz jakieś komentarze?? Co u Ciebie napisz koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.01.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dzięki Kruszon za paluchy Będzie dobrze - dekarz okaże się świetnym fachowcem, weźmie połowę umówionej kasy i odjedzie na białym koniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.01.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Z tym białym koniem to już pojechałaś..... Ale to prawda, dach masz/będziesz mieć w dechę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.01.2009 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dekarz ma białego dostawczego VW i tak się rozmarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.01.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dekarz ma białego dostawczego VW i tak się rozmarzyłam No to kuń mehaniczny Tyz może byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.01.2009 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 jak nigdy nie piszę na forach, a jedynie podglądam zawsze, to dzisiaj musiałam się odezwać... do moich przyszłych sąsiadów i pobratymców w bali My w prawdzie jeszcze w polu z budową, bo projekt dopiero zrobiony, ale działka jest i ani chybi widzę z niej te same kominy co Wy ze swojej!!! Więc nie miałam wyjścia jak przywitać się miło i pogratulować rodzinki i zaawansowania na placu boju! ANTHEA WITAJ Strasznie się cieszę!!! Przetarliśmy Wam już szlaki, bo nasz drewniak tu pierwszy. Nie będziecie może musieli już wysłuchiwać tylu bredni o spaleniu, kornikach, powodziach i innych plagach... Ciekawostka lokalna: Dom budujemy koło kościoła. Wczoraj usłyszałam opinię, że ten dom buduje Proboszcz dla swojej kochanki Do dzisiaj uśmiech nie schodzi mi z pyszczka... Także zaczynaj się przyzwyczajać do naszej piknej mieścinki z kominami z wszystkimi jej "urokami" Jeśli masz jakieś pytania odnośnie papierków do PNB - służę radą No i gdzie ta Twoja działka, bo mnie ciekawość zeżre I dziennik budowy zakładaj, plose, plose... Kaśka73 to również nasza przyszła sąsiadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts