Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Gajdeczkowego domu z bali

agagaj

Recommended Posts

Witajcie dziewczyny,

mam dla Was porade w sprawie tych krążków,

jeśli będą cieńsze niż około 2cm, to takie krązki się wyginają, deformują a i czasami pękają na pół/ ćwiatki.....

miałam kilka takich ok 30- 35cm średnicy, chciałam wykorzystać może na podstawki??, może na deski do krojenia - nici z tego.....,

mpje sie nie zdeformowały i nie wygięły, ale owszem ciut popękały.... z tym, że to mi właśnie chodzi :)

http://daycreek.com/dc/images/062500b.jpg

pozwolę sobie wkleic aktualną fotę moich krążków - już suche, gotowe do szlifowania :)

http://images29.fotosik.pl/318/b3df51e322fc7478med.jpg

• Odpowiedzi 585
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Baaaardzo eleganckie - te pęknięcia najfajniejsze :p

Chciałabym je juz zobaczyć na ścianie, a jeszcze tyle roboty 8)

łoooo ja też.... ale dopóki nie załatwię sprawy ocieplenia dachu, nie ma co się brać za ściany, bo mi zniszczą - łobuzy :x

ale przymierzam się do zakupienia maszyny... więc jak co będę dawać znak o postępach :)

ANTHEA WITAJ :D

Strasznie się cieszę!!!

Przetarliśmy Wam już szlaki, bo nasz drewniak tu pierwszy. Nie będziecie może musieli już wysłuchiwać tylu bredni o spaleniu, kornikach, powodziach i innych plagach...

Ciekawostka lokalna:

Dom budujemy koło kościoła. Wczoraj usłyszałam opinię, że ten dom buduje Proboszcz dla swojej kochanki :lol:

Do dzisiaj uśmiech nie schodzi mi z pyszczka...

Także zaczynaj się przyzwyczajać do naszej piknej mieścinki z kominami z wszystkimi jej "urokami" :lol:

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie papierków do PNB - służę radą :wink:

No i gdzie ta Twoja działka, bo mnie ciekawość zeżre :wink:

I dziennik budowy zakładaj, plose, plose...

Kaśka73 to również nasza przyszła sąsiadka.

dziennik założe, ale moze jeszcze nie teraz, bo w sumie nie wiem kiedy zaczniemy,

mieliśmy ruszyc w tym roku, ale mamy problem z kanalizacja, miala byc w tym roku ale niestety bedzie w przyszlym, na ile to pewne - nie wiem :/

a budowa szamba na dwa lata to średnia inwestycja ;)

nasza dzialka na ul. prusa, maluuuutka (540m2), ale jest :]

dzisiaj dostalismy projekt, nie przewiduje juz poprawek (chyba),

wiec niedługo złożymy wniosek o pnb, jesli bedzie koniecznosc to z chęcią skorzystam z rad doświadczonej koleżanki (nawet jesli jest kochanka proboszcza) :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Łeee... no okna juz na dachu (i oby tam pozostały) :lol:

Ostatnio nakrzyczałam na kogoś w wątku o domach z bali podczas trwania u mnie akcji pod kryptonimem "stan 0", a już przy kryptonimie "dach" zgarnęło się Tobie Baby :wink: A taka z Ciebie sympatyczna Babyeczka...

Co zrobić z tym wyżywaniem się - na dzieciach nie lubię, małżonek tresowany (zna takie sztuczki, że tylko mnie wprawi w dobry humor), a Teściówka daaaleko :lol:

Dach zrobili nam w 4 (słownie cztery) dni. Koperta ok. 200 m2 i 8 okien.

Na budowie znajomych walały się wszędzie puszki po RedBullach, nooo...ale u nas wiatr porywa papierki po Snickersach :wink: To ekipa z dopalaczem dopiero...

Dostali rozgrzewkę na drogę w litrowej butelce (zdrówko!!!).

A ekipie od bali nigdy nie podaruję, że się nawet nie kwapiła wiechy zatknąć po skończeniu chaty :evil:

P.S. Przepraszam, że na nikogo nie nawrzeszczałam przez ostatnie 2 dni, ale nie miałam czasu ze względu na randkę z grypą (dwa dni wyjęte z życiorysu)...

Baby, jako że zostałaś niedawno mianowana moim i Kruszona nadwornym architektem wnętrz :p, to czuj się wezwana do odpowiedzi:

http://www.domino-ceramika.pl/fck_pliki/Image/!podloga/Sortino/Sortino1.jpghttp://www.domino-ceramika.pl/fck_pliki/Image/!podloga/Sortino/Sortino2.jpg

I stronka tej kolekcji

To gres szkliwiony.

Dekorów nie biorę pod uwagę.

Hmmmm???

ANTHEA

Faktycznie z kanalizą przerąbane. Ale nie myśl sobie, że z innymi mediami tak łatwo pójdzie...

Nasz uliczka do końca stycznia 2009 miała mieć w domu prąd. Nie wiem jak oni to zrobią do północy, bo zostały im jeszcze dwie godziny, a koparka żadna na horyzoncie nie majaczy mi :lol:

Za to dramat to nasza ulica dojazdowa, tzw. droga gminna nieutwardzona. A jeszcze sąsiad z uliczki, którą dojeżdżamy do naszej cudownej gminnej drogi, mnie dzisiaj oświecił, że ta nasza to prawdziwa autostrada w porównaniu do ich drogi sprzed kilku lat. 10 lat walczyli w gminie na kolanach o asfalt. A ja naiwna myślałam, że jak nieśmiało poproszę... Ehhh...

Pewnie na urzędniku nie zrobi wrażenia 5 studzienek kanalizacyjnych, wystających po 30-40 cm ponad obecną nawierzchnię błotnisto-zmarzlinową (zależy od pory dnia i nocy), a z tego powodu osłoniętych ogromnymi kręgami betonowymi... Bez zamknięcia studzienek (bo złomiarze nie śpią w nocy). Ale żeby odrazu na środku drogi?? Slalom przez toto i dwumetrowe wykopy po przyłączu mpecu, szczególnie betoniarką, to pewnie spora dawka adrenaliny :lol:

dzisiaj dostalismy projekt, nie przewiduje juz poprawek (chyba),

wiec niedługo złożymy wniosek o pnb, jesli bedzie koniecznosc to z chęcią skorzystam z rad doświadczonej koleżanki (nawet jesli jest kochanka proboszcza) :)

:lol: :lol: :lol:

Powtórz to jeszcze ze dwa razy, do tego ktoś dołoży fakt, że nie udało nam się przyjąć tego roku proboszcza "po kolędzie"... I jeszcze to, że w każdej plotce jest ziarenko prawdy (hmm... mąż za szczeniaczka był ministrantem, a to juz blisko)... I skandal mamy z fajerwerkami nawet :wink:

Anthea, my w porównaniu do Ciebie jesteśmy obszarnikami ziemskimi (mamy całe 700 m działki) :lol:

Ale, ale... Napisz koniecznie z jaką firmą domek budujesz!!

Pozdrawiam cieplutko

Fajnie Kruszon :D

Jeszcze fajniej, że spodobało mi się pierwszy raz w życiu coś niedrogiego - te płytki w granicach 40 zeta za metr, jak się doinformowałam przed chwilą w necie :lol:

Jak odpuściliśmy sobie tymczasowo kominek i komin (bo się na nic nie możemy zdecydować), to z płytkami na cały parter nie poszłoby tak łatwo - na wylewkach nie da się zbyt długo mieszkać (wiem z autopsji) :lol:

A tu takie płytki mnie się nawijają - sympatyczne, niedrogie, nawet w łazience pod prysznicem dadzą radę..

No Kruszon, bo jeszcze uwierzę w te pienia anielskie :lol:

A z oknami to faktycznie jatka.

W projekcie po 2 okna 78x140 (3 pokoje i łazienka) - trzeba jakoś minimalnie doświetlić te 100 m2 po podłodze.

Mój wybór okien ograniczył się do męczącego "Fakro czy Veluxy, a może coś innego".

Ale... Dekarza poprosiłam o wspinaczkę i pomierzenie, bo już od dawna wydawało mi się, że projekt coś nie teges... Miałam rację - projektant próbował upchnąć 140 tam, gdzie na styk wchodziło 118!

I weź tu człowieku bądź mądry i pisz wiersze :wink:

Strasznie podoba mi się taka blaszka jak u Ciebie, ale koszt mi nie przeszedł...

:wink:

Cześć gdzie są zdjęcia dachu??? Takiego zaniedbania nawet grypa nie usprawiedliwia :wink:

Powierzchnia Twojego dachu wprowadziła mnie w lekki szok bo na 200m nie wygląda i pocieszam się, że ja mam 280m to już właściwie bez różnicy oczywiście proszę o namiar i co i jak z dekarzami.

Już się poprawiłam, przywołana do porządku :lol:

Chora byłam przez dwa dni, a to było tydzień temu.

Teraz choruje na lenia :D

Wiem, że nie wygląda na 200 m. Powiem Ci w sekrecie, że ma 215 :wink:

Dekarz sam się dał na to nabrać mówiąc, że tej dachówki za dużo nam przywieźli, bo tu napewno 215 nie ma.

To dostał kasę za 200 na swoje życzenie :lol:

Dekarzy polecam z czystym sumieniem.

Pan Mirek Kędzia 605-663-620

Ja płaciłam 40 zł/m2 za folię, kontrłaty, łaty, dachówka, okna dachowe, rynny.

Sam dokupował gwoździe siatki itp. duperele. Słowny i fajny gostek.

Melduję się :p

Płyteczki owszem, bardzo ładne. Nie mam się do czego przyczepić. Akceptuję z czystym sumieniem :lol:

Ufff :lol:

No pochorowała się chyba naprawdę! A ja myślałam,że my baby to ze stali jesteśmy :o A zdjęcia dachu same nie przylezą i się nie wkleją :wink: A może ty z kruszonem balujesz bo u niego też cisza 8)

Widzisz, nawet Kruszon się znalazł.

Mam kolosalnego lenia, którego oficjalnie i głośno nazywam osłabieniem po chorobie 8)

Przeniosłam się z Fotosika na Picasa, bo tam mi przynajmniej nie grożą, że kasiorę będą ściągać za transfer...