Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gl 430 Feniks , Budujemy z Atrium :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no, witaj w naszym gronie!!

Ale się cieszę, że znów Cię widzę, i to na stałe :p

(mam nadzieję).

Tyle razy się zastanawiałam, gdzie Cię szukać i czemu nie zaglądasz..

Teraz już wiem, że miałaś ważne sprawy na głowie.

Szkoda, że nie wypaliła ta Trzebinia, ale Kraków też nie daleko, będziesz miała blisko do Anoleiz jakby co :lol: :lol: :lol:

To trza oblać tą okazję, macie projekt, ziemię, więc prawie domek!!

Gratulacje :p :p :p

http://racica.blox.pl/resource/szampan.jpg

Witaj DarioAS :D

Nie zapomniałam o Tobie , :) ale faktycznie od jakiegoś czasu myślałam tylko o projekcie i o zmianach , dużo zmagań z przemyśleń, ale już najgorsze mamy za sobą wstępnie projekt jest już u architekta, który wprowadza zmiany.

całość dopiero będzie gotowa na sierpień więc budowę zaczniemy dopiero we wrześniu.

Z Trzebinią nie wypaliło ale nadal jesteśmy na liście , oczekujących :lol:

nie ma czasu się wybrać w odwiedziny , do rodziny w Trzebini i przYokazji odwiedzić Ciebie :(

Zostaje nam tylko niedziela z którą czasem nie wiemy co zrobić :-? , czy jechać do teściów czy do moich rodziców ,czy iść na spacer, czy zostać w domu i odpocząć.

tak to bywa, mój małż też pracuje po całych dniach i do późna, więc i nam nie pozostaje nic oprócz niedzieli. I niewiadomo co z nią zrobić, bo okazuje się za krótka :roll:

Kościół, obiad (trzeba go najpierw zrobić...), spacerek by się przydał, znajomych odwiedzić, że o rodzince to już nie wspomnę :roll:

Powinny być dwie niedziele w tygodniu :lol:

Cześć Skorpionku :D Ładny domek, miłe wrażenie sprawia. Zapytam tylko nieśmiało, dlaczego zrezygnowaliście z wyjścia na taras od strony jadalni?? Trochę szkoda... do kuchni blisko i z kawą albo wazą zupy nie trzeba biegać przez salon :D

Ale oczywiście jestem z Wami i gorąco życzę, żeby jak najmniej problemów było z budową tego Waszego cuda :D

Witaj Braza :D

Rezygnacja z drzwi w jadalni była trochę ciężka, ale po wielu przemyśleniach

doszliśmy do wniosku że będzie trochę więcej miejsca w jadalni , zawsze stół można ustawić tak żeby było więcej miejsca wokoło. Jadalnia jest bardzo ciasna,

wiem że mieści się tam ledwo stół na sześć krzeseł , my powiększyliśmy wykusz, mam nadzieje że jak sie zbierze cała familia , a jest ich trochę to się zmieścimy w miarę swobodnie :D

Będę z kawusią biegać troszkę dalej ale cóż jedna wygoda za drugą :wink: :lol:

Witaj skorpionek1975

Wiele ciekawych zmian wprowadzasz do projektu. Obserwując je korci mnie aby zadać Ci (jako osobie bardziej znającej się na rzeczy) pytania.

Czy nie myślałaś nad poszerzeniem wiatrołapu kosztem łazienki? Obecnie w oryginale ma ok. 173 cm szerokości. Wydaje mi sie, że to trochę mało.

I jeszcze jedno:

Skoro zlikwidowałaś pokój na parterze i rozdzieliłaś wc i łazienkę (moim zdaniem super) to czy nie wygodniej będzie zamiast łazienki zorganizować tam garderobę.

Co sądzisz o tym?

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Witaj wp03 :D

Cieszę sie że mnie odwiedziłeś , szczerze to nawet nie zastanawialiśmy się nigdy nad pytaniami które mi zadałeś :)

Ale dobrze ze pytasz , otóż nie jest nam potrzebny duży wiatrołap i chyba wole większa łazienkę .

A o garderobie tez nigdy nie myślałam, w pokoju nad garażem jest sporo miejsca, więc myślę że tam się w przyszłości coś zorganizuje gdyby się okazało że brakuje miejsca . :)

Ale chyba na brak miejsca narzekać nie będziemy z 60 m2 piwnicy , znając życie wszystko się zagraci .

Hejka :D kasiakp

Też dobry pomysł z tymi drzwiami , my zostawimy jak jest z tym że dzięki Brazie trochę jeszcze pomyślałam , i zamiast drzwi jednak dam tam okno bo wydaje mi się ze będzie trochę ciemno w jadalni , tym bardziej ze salon będzie na południowy wschód .

ja też myślę, że w jadalni ciemno to być nie powinno.

Lepiej jak jest gdzie popatrzeć podczas posiłku, i widać co jest na talerzu...

a do tego pięknie zrobiona dekoracja okienna..

i goście będą zachwyceni :roll: :p

szkoda tylko, że mi tego pomysłu na okno nadal brakuje :lol: :lol: :wink:

My od salonu bedziemy miec waskie okno ale nieruchome ( nieotwierane) dlugie a najbardziej to bym chciala z jakims wzorkiem matowym

http://img255.imageshack.us/img255/4518/img38901df0.jpg

( zdjecie jaszczurki - forumowiczki)

cos w tym stylu

jesli jednak nie znajde nic odpowiedniego do salonu to bedzie zwykla szyba