Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gl 430 Feniks , Budujemy z Atrium :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo funkcjonalny będzie Wasz domek po dokonaniu zmian. Nasz jest podobny (metrażem, a i troszke wyglądem bryły) i ciągle zastanawiam sie czy nie za mała ta łazieneczka na parterze. Ale zależało nam, by wprowadzić się na parter i dopiero wykańczać poddasze, stąd nie mogliśmy zrezygnować z pokoju na dole ;) Będę trzymać kciuki za postępy na budowie. Pozdrawiam :lol:

Witajcie , ciężko mi ostatnio usiąść do kompa :-? pogoda temu nie sprzyja bo jest zbyt ładnie , wole iść na spacer z maluchami , a i prac w domu nazbierało mi się że chyba się nie odrobię :roll: :-?

żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce 8)

Dzisiaj mój mąż był w gminie , pojechał po mapki geodezyjne , i wysłał je Pani architekt .

Oj ciężko biedzie z tymi piwnicami , możemy się wkopać tylko 1 metr w głąb ziemi , normalnie katastrofa, będziemy jak kozy skakać bo schodach :-? , bo dom będzie jak twierdza :lol: bardzo wysoko , i jeszcze sobie może fosę dodatkowo wykopię :wink: co Wy na to ??????

andzik.78 jadwiga_w miło mi że mnie odwiedziłyście :D

Aniu działka jest na prawdę ładna , nie licząc widoków na stodołę teściów :x

i cały ten bajzelek który gromadzą sobie skrzętnie za stodołą, ale wkrótce im się to skończy

:evil: :lol:

Niestety najładniejsze i największe drzewa jakie rosną na działce , idą do wycięcia bo stoją dokładnie w miejscu przyszłego domu . :(

Szkoda że nie przesadza się starych drzew ,w dodatku są to drzewa owocowe, czereśnie , jabłoń i kilka grusz :-?

No cóż mówi się trudno , będę szukać innych drzew na powieszenie budek lęgowych , 8)

jadwiga_w Masz piękny domek , feniks jest ładny ale do waszego domu to mu daleko :D

Wysłałam link Waszego domku koleżance ,tez chcą sie budować i szukają ładnego domu , a ten jest idealny. :D

Dacie radę z tymi piwnicami :lol: Tylko na początku to wygląda strasznie, jak murują i murują do góry, a tu... ciągle piwnice :-? . Ale myślę, że po obsypaniu ziemią taki niewielki domek może nabrać troszkę powagi i wyglądać na prawdę super. Ach jest mnóstwo tej papierologii przed wbiciem pierwszej łopaty, pamietam to bieganie po urzędach, ale byłam wówczas w ciąży i jakoś sprawnie poszło :lol: Teraz wolę wysyłać męża, chociaż on twierdzi, że to ja mam większą siłę przebicia i zdolność do targowania - a to sie ceni :lol: Będę śledzić postępy prac. :) Gdzie się budujecie??

jadwiga_w My będziemy budować koło Kryspinowa , :)

Tak żeby ta papierologia tak się nie ciągła w nieskończoność :-? ile nerwów i czekania zaoszczędzilibyśmy ,ale cóż przez wszystko trzeba przejść.

Nasza Architekt , nanosi dopiero projekt na działkę , potem ma się wziąć za zmiany.

Już jej powiedziałam żeby zaznaczyła okienko w miejsce drzwi w jadalni...

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

Witaj jadwiga :D

Wczoraj odebraliśmy dopiero plany od architekta , i dzisiaj mąż zawiózł to wszystko do powiatu , więc jeszcze tylko pozostało czekać na pozwolenie ok 1,5 miesiąca.

Liczę na to ze we wrześniu zaczniemy chociaż fundamenty i zrobimy choć piwnice w tym roku .

A między czasie robie prawko , i zbieram kasę na auto, szukam jakiejś dorywczej pracy i tak jakoś czasu brakuje żeby posiedzieć na forum , może przez to ciepło teraz też sie nie chce . :-?

Na wakacje to dopiero we wrześniu sie wybieramy , o ile będzie pogoda :roll:

No to miejmy nadzieję, że na panie urzędniczki z powiatu pogoda nie ma wpływu i szybciutko PnB powędruje do Was. A z tymi urlopami tak jest - my budujemy drugi sezon urlopowy i... siedzimy w domku. Mój mąż ma teraz 3 tygodnie urlopu, ja wakacje - i ... robimy tynki. Mąż dzielnie pracuje (tynkuje nam znajomy, więc przy pomocy mojego Pracusia i taty policzy "po kosztach"). Więc urlop też pewnie we wrześniu, raptem na 4-5 dni... :-?

Skorpionku, cieszę sie, że wreszcie sie odezwałaś :p

dawno nie zaglądałaś na forum.

To jeszcze troszkę i ruszacie :wink:

przy dobrej pogodzie może zrobicie nawet wiecej niż planujesz, zimy są teraz łagodne, to może akurat się uda coś więcej zrobić 8) .

Trzymam kciuki za szybkie załatwienie pozwolenia :wink:

Dzięki dziewczynki że o mnie pamiętacie, ja o Was też :D

zaglądam na Forum ale sie nigdzie czynnie nie udzielam , :oops:

To prawko mnie wykańcza nie mogę sie skupić na niczym innym :(

W tym roku to planujemy tylko piwnice zrobić , ponieważ kredyt planujemy wziąć dopiero w przyszłym roku :roll:

My urlop też nie więcej niż 7 dni , planujemy jechać nad morze zmienić trochę otoczenie i powietrze.

• 4 weeks później...

Witam ,

ZDAŁAM

Ciężko było , ale zdałam za drugim razem , wczoraj oblałam , :-?

a dziś zdałam :D

Co do domu to nadal czekamy na pozwolenie, już nie mogę się doczekać ,

ale wszelkie sprawy załatwiać będziemy już po wakacjach tzn jak wrócimy z urlopu.

po 15 Września .

Pozdrawiam Skorpionek1975