langerob25 05.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Wzorem innych forumowiczów założyłem dziennik budowy i miejsce na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 05.04.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 a gdzie zamierzasz się budować?pozdrawiam i zapraszam do mojego dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 05.04.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Gratuluję dziennika. Ja z braku czasu i szybkiego tempa prac go nie założyłam, a teraz się wielu rzeczy nie pamięta. Miło będzie patrzeć jak ktoś buduje domek taki jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 05.04.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 @BG.Ja na razie czas mam.Ale jak zacznę budowanie to może być z tym różnie.Czas pokaże.Dobrze ,że chociaż Ty znalazłaś czas i podzieliłaś się z nami wiedzą,bo bardzo mi i innym pomogłaś. @bm_mi.Będe budował po drugiej stronie Wisły .W gminie Czernichów.Ale Mogilany znam,mam tam znajomych,a rodzinę w Gaju.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 05.04.2008 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 @BG.Ja na razie czas mam.Ale jak zacznę budowanie to może być z tym różnie.Czas pokaże.Dobrze ,że chociaż Ty znalazłaś czas i podzieliłaś się z nami wiedzą,bo bardzo mi i innym pomogłaś. @bm_mi.Będe budował po drugiej stronie Wisły .W gminie Czernichów.Ale Mogilany znam,mam tam znajomych,a rodzinę w Gaju.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 07.04.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej-wielkie brawa dla pierwszego dziennika "SALSY".Też czekam na wz do maja ,dopiero kupimy dzialkę ,projekt ,adapt. pnb. i spodziewam się zacząć w sierpniu/wrześniu,ale nie wiem czy będziemy czekać z murami do wiosny.Wspierajmy się salsowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.04.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej-wielkie brawa dla pierwszego dziennika "SALSY".Też czekam na wz do maja ,dopiero kupimy dzialkę ,projekt ,adapt. pnb. i spodziewam się zacząć w sierpniu/wrześniu,ale nie wiem czy będziemy czekać z murami do wiosny.Wspierajmy się salsowicze Ja też myślę zacząc w sierpniu/wrześniu.Będe miał wtedy urlop,całe 6 tygodni. Chcecie budować z garażem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 14.04.2008 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Dobry z Ciebie projektant, u mnie drzwi wejściowe otwierają się na zewnątrz, między wiatrołapem a holem otwierają się do wiatrołapu. W holu mogą przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 14.04.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Dobry z Ciebie projektant, u mnie drzwi wejściowe otwierają się na zewnątrz, między wiatrołapem a holem otwierają się do wiatrołapu. W holu mogą przeszkadzać. Też tak mi się wydawało."Ranny ptaszek" z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 15.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Koniecznie z garażem.Na waskiej dzialce (18m)pozniej moglby byc problem.Poza tym potrzebna jest nam kotlownia.Salon powiekszamy o kuchnie (jadalnia)kuchnia w pokoju na dole .Łazienka na pół -WC i spiżarnia.Takie plany,zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BG 16.04.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Wow, wow , świetnie. Fajna zabawa z tym Twoim projektowaniem. Ja dostałam jakieś pół roku temu program do projektowania ogrodu i jeszcze nie rozpakowałam go . Jak się skończę budować to się pobawię . U mnie jest troszkę inny układ ze względu na wielkść okna na taras i kibelek w łazience będzie pod oknem. Telewizor też na innej ścianie. Jak się przeprowadzę do nowego domku to założę dziennik. Pozdrawiam serdecznie, kawał dobrej roboty Langerob25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 16.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Bardzo mi się podobało.Mam tylko nadzieję że oprócz porsche zmieści się w garażu również normalne auto ,ja i rowery.Zostawiasz balkony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho1719503347 16.04.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Szydaki1 ja mam podobne plany co do garażu i kuchnię myślę też przenieść do pokoju na parterze, marzy mi się również piwnica tak jak u BG, ale to tylko marzenia (chociaż wieżę w to że się spełniają) na razie jestem na etapie szukania argumentów do „wyprowadzenia” żonki z blokowiska , no i trzymam kciuki za wasze SALSY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho1719503347 16.04.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Ups zapomniałem pochwalić langerob25 za dziennik budowy, niezła robota tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 16.04.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Bardzo mi się podobało.Mam tylko nadzieję że oprócz porsche zmieści się w garażu również normalne auto ,ja i rowery.Zostawiasz balkony? Moja żona by mi nie darowała gdybym zlikwidował balkony.Co roku zapełniają się surfiniami.A muszę przyznać ,że ma do nich rękę.Balkon to niezły mostek termiczny,kosztuje też troszkę,ale domek pewnie straciłby na uroku bez nich. Zresztą jak wszytko to kwestia gustu i potrzeb.Postaram się jeszcze zrobić to poddasze i dach.To już trudniejsze.Szkoda,że tylko tak wirtualnie.U mnie ta budowa potrwa pewnie parę lat.Pozdrowienia dla Salsomaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekMonika1719501558 16.04.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dzięki z wizualizacje, bardzo się przydadzą także nam. Wyszły super! Daje to już mniej więcej obraz naszej Salsy w środku. My też mamy kotłownię w pomieszczeniu gospodarczym i z tamtej strony w salonie będzie kominek. Dobry pomysł z tą ścianką od strony kuchni, byc może skorzystamy. Pozdrawiamy i liczymy na poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 20.04.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Dobrze że założyłeś pierwszy dziennik SALSY będzie co czytać no i oglądać jak domek się buduje a mam ten sam układ tylko bez garażu a w pokoju na dole będzie kotłownia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 20.04.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mam pytanie-czekając na WZ, kupiłeś już projekt i zrobiłeś adaptację? Czy to nie za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 20.04.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mam pytanie-czekając na WZ, kupiłeś już projekt i zrobiłeś adaptację? Czy to nie za wcześnie? Ja WZ dostałem po tygodniu ,miałem już w lutym warunki.Tylko czekałem długo na mapkę 1:500 i dlatego zwlekałem z kupnem.Ale po otrzymaniu mapki,mój architekt uznał ,że wszystko ok(po wcześniejszej wizycie w starostwie,ponieważ Salsa ma dach niesymetryczny,a w warunkach było ,że ma być symetryczny.Ale uznali,że przjdzie to).Wczraj dostałem wstepne zagospodarownie działki.Wizualizację Salsy(poddasza) prawie skończyłem.W tygodniu wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydaki1 21.04.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 U mnie po 1,5 miesiąca od złozenia wniosku przyszło powiadomienie że rozpatrzą nasz wniosek ...itd .Dopiero.Alleluja.Małe 4000 tys . miasteczk0.Biurokracja jeszcze istnieje,nie wiem czy ty o tym wiesz?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts