Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa Langeroba25 :)-Komentarze

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ta Milówka to w powiecie żywieckim? Jeśli tak to w tych okolicach takie ceny.Ogólnie na południu.Ponieważ w większości przypadków można trafić na skały i ogólnie ciężkie warunki gruntowe. Do nas ma przyjechać firma z Mazowsza.Między innymi do dwóch studni do Bielska,to chyba niedaleko. Studnia będzie miała rurę fi 110 a więc taka średnica minimalna.

Często tak jest,niestety.Mój wykonawca twierdzi,że da radę.Pewności nie ma,ale nic mnie ryzyko nie kosztuje.Jeśli masz w sąsiedztwie studnie i orientacyjny poziom lustra wody to zrób kopaną.Ja nie mam pojęcia na jakiej głębokości u mnie może być woda.Dlatego łatwiej będzie robić wierconą chyba

Dużo dała nam,twoja prezentacja ,tak jak ty przenosimy komin do pomieszczenia gospodarczego ,tylko przeraza mnie wygląd komina ,gdzieś w jakimś dzienniku budowy taki widziałem strasznie wysoki.Ogrzewanie kocioł na paliwo stałe,zwykły kominek w lewym rogu jak się wchodzi do salonu.myślałem też o solarach ale to drogi interes a nie wiem czy nasza gmina coś dopłaca.no trzeba kończyć ,jutro rano do pracy.nara.

Jeśli boisz się widoku komina ,to zrób tradycyjny plus wkład.W tej ścianie między kotłownią a salonem.Wtedy będzie bardziej przesunięty w stronę szczytu dachu,a przez to bedzie mniej widoczny na zewnątrz.Albo postaw komin systemowy w salonie,zostawiając otwór do kotłowni w ścianie nośnej na czopuch i wyczystke i wtedy będzie ten komin wyglądał tak samo jak ten z drugiej strony. Nie wiem czy dobrze to opisałem,poranne zamotanie :D

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Witam wszystkich Salsowiczów! Mamy dylemat. Zastanawiamy się z Mężem nad Salsą i Domu w Morelach. Bardzo Proszę o przeslanie zdjęc wnętrz Salsy. Chodzi mi o wielkośc pokoju na dole, kuchni i pokoików na górze. Z góry dziękuję [email protected]

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik93363.htm

• 4 weeks później...