shira3 28.08.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Fajnie wyglądają Wasze schody Idziecie jak burza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.08.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ekipa w okrojonym składzie,ale praca szła jak burza.Faktem jest,że pogoda ,oprócz jednego popołudnia dopisała.Z ich pracy jestem bardzo zadowolony.teraz pora na "dachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 28.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Supper , tempo zabójcze. Pogoda faktycznie dopisuje. U nas tak miło nie było i trzeba było obserwować chmury kiedy zacznie padać. Jaka dachowkę będziesz kładł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Ładne masz kolorowe beleczki... Co tam dalej u Ciebie? Bo od 28 sierpnia minęło trochę czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 08.09.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Ładne masz kolorowe beleczki... Co tam dalej u Ciebie? Bo od 28 sierpnia minęło trochę czasu... No cóż.Trochę zamętu było i miałem problemy z kompem.Od wczoraj mam już nowy.Na budowie trochę się zmieniło.Mam działówki na poddaszu,mam komin i studnię W przyszłym tygodniu przychodzą kończyć dach i może pojawią działówki działówki na dole i schody wejściowe.Mnie czeka trochę sprzątania i impregnacja komina.Docieplam też ściany szczytowe. PS Te beleczki w rzeczywistości są zielone ,tylko na fotkach coś w niebieski wpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 09.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Dawno nie zaglądałam do Twojego dziennika, a tu już więźba gotowa. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 17.09.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Szło wszystko jak burza .W ciągu 2 tygodni postawili dom i stała więźba.Teraz jakoś wszystko zwolniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.09.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Okna na czerwiec 2010 ! Ojej, to trochę trzeba będzie poczekać A jakie one mają być? To zamieszkacie chyba w grudniu przyszłego roku, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.09.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Już niedługo wyjeżdzam i nic się nie będzie działo na budowie.Więc okna zamówiłem już teraz a założą je w przyszłym roku.To będą okna Thermoplast.Mam takie teraz i jestem zadowolony,więc nie szukałem już innych.Kolor orzech dwustronny.W przyszłym roku chciałbym żeby zrobione zostały instalacje,tynki i wylewki.Do zamieszkania jeszcze daleko ,niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 28.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dom piękny. Gratulacje sso Teraz domek trochę osiądzie, mury wyschną i w przyszłym roku ciąg dalszy boju? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.09.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dom piękny. Gratulacje sso Teraz domek trochę osiądzie, mury wyschną i w przyszłym roku ciąg dalszy boju? Pozdrawiamy Zgadza się.Będę się starał coś w przyszłym roku zrobić,chociaż Was już nie dogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 03.10.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witaj langerob25 Jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam Twój dziennik . Widzę, że SSO szło jak burza. Mam pytanie odnośnie krokwii i nabitki - jaki to kolor/impregnat/bejca? U mnie też będą krokwie odkryte, a ten odcień jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.10.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witaj langerob25 Jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam Twój dziennik . Widzę, że SSO szło jak burza. Mam pytanie odnośnie krokwii i nabitki - jaki to kolor/impregnat/bejca? U mnie też będą krokwie odkryte, a ten odcień jest super Malowałem wstępnie bezbarwnym impregnatem,potem raz lakierobejcą poliuretanową firmy Synitilor.Dokładna nazwa ustrojostwa to XYLODHONE HP,a kolor to dąb rustykalny.Chociaż sądząc po próbkach to po dwóch malowaniach powinien wyjść kolor zbliżony do orzecha.Maluje się tym dość ciężko,nie wolno rozcieńczać,ale efekt jest bardzo dobry.Kupowałem w Castoramie po ok 160 pln za 5l.Jest dość wydajny.Muszę poczytać Twój dziennik,zaraz zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Śliczna Salsa, dopieszczona w każdym calu. Miło popatrzeć. Wiesz, myślę, że ze schodami w kształcie łuków przesadziłam, bo obłożenie ich( przycinanie, odpady)da nam nieźle po kieszeni.Chociaż bardzo mi się podobają Jeszcze raz gratulacje SSO i czekamy na kolejne zdjęcia ze środka. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik80753.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 03.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Hej, Patrzyłem do Twojego dziennika. Gratuluje stanu surowego Mam tylko jedno pytanie - nie boisz się, że ten styropian, który masz pod podbitką zniszczy się od słońca? Nie planujesz zabezpieczyć go jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.10.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Hej, Patrzyłem do Twojego dziennika. Gratuluje stanu surowego Mam tylko jedno pytanie - nie boisz się, że ten styropian, który masz pod podbitką zniszczy się od słońca? Nie planujesz zabezpieczyć go jakoś? Tak naprawdę to brakło czasu na zabezpieczenie go.Wszystko szło trochę za szybko.Styropian nie jest tak bardzo nastawiony na na działanie promieni i jeśli tylko ptaki go nie wydziobią,to myślę ,że do wiosny wytrzyma.A co u Ciebie?Dawno nic nie pisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 10.10.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Super langerob - szybko, sprawnie, energicznie Gratuluję etapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 10.10.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Poszło szybko i sprawnie głównie dzięki pogodzie,która dopisywała.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 11.10.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Bardzo ładny domek. To już nie jest typowa salsa, przede wszystkim z zewnątrz, ale bardzo mi się podoba. Jakie założyłeś rynny? Bardzo ładny komin, dobrze zgrane kolorki z dachówką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.10.2009 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Rynny plastikowe firmy Kaczmarek.Takie polecili mi dachowcy, a jakoś już nie miałem czasu roztrząsać czy będą ok czy nie.Chociaż przymierzałem się do metalowych,ale z braku czasu są takie. Komin z pełnej cegły Cosmo Wienerbergera. U nas dość popularna.Po prostu stanąłem na dachu,oglądnąłem dachy dookoła,a że sąsiad ma taką samą dachówkę i klinkier i pasowało,to taką zamówiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts