Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa Langeroba25 :)-Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Ładne masz kolorowe beleczki... :-)

Co tam dalej u Ciebie? Bo od 28 sierpnia minęło trochę czasu...

No cóż.Trochę zamętu było i miałem problemy z kompem.Od wczoraj mam już nowy.Na budowie trochę się zmieniło.Mam działówki na poddaszu,mam komin i studnię :D W przyszłym tygodniu przychodzą kończyć dach i może pojawią działówki działówki na dole i schody wejściowe.Mnie czeka trochę sprzątania i impregnacja komina.Docieplam też ściany szczytowe.

PS Te beleczki w rzeczywistości są zielone ,tylko na fotkach coś w niebieski wpada :D

• 2 weeks później...
Już niedługo wyjeżdzam i nic się nie będzie działo na budowie.Więc okna zamówiłem już teraz a założą je w przyszłym roku.To będą okna Thermoplast.Mam takie teraz i jestem zadowolony,więc nie szukałem już innych.Kolor orzech dwustronny.W przyszłym roku chciałbym żeby zrobione zostały instalacje,tynki i wylewki.Do zamieszkania jeszcze daleko ,niestety :( :(

Witaj langerob25 :)

Jak to się stało, że dopiero teraz odkryłam Twój dziennik :D.

Widzę, że SSO szło jak burza. Mam pytanie odnośnie krokwii i nabitki - jaki to kolor/impregnat/bejca? U mnie też będą krokwie odkryte, a ten odcień jest super :)

Malowałem wstępnie bezbarwnym impregnatem,potem raz lakierobejcą poliuretanową firmy Synitilor.Dokładna nazwa ustrojostwa to XYLODHONE HP,a kolor to dąb rustykalny.Chociaż sądząc po próbkach to po dwóch malowaniach powinien wyjść kolor zbliżony do orzecha.Maluje się tym dość ciężko,nie wolno rozcieńczać,ale efekt jest bardzo dobry.Kupowałem w Castoramie po ok 160 pln za 5l.Jest dość wydajny.Muszę poczytać Twój dziennik,zaraz zaczynam :D

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Śliczna Salsa, dopieszczona w każdym calu. Miło popatrzeć. Wiesz, myślę, że ze schodami w kształcie łuków przesadziłam, bo obłożenie ich( przycinanie, odpady)da nam nieźle po kieszeni.Chociaż bardzo mi się podobają :wink:

Jeszcze raz gratulacje SSO :p i czekamy na kolejne zdjęcia ze środka.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik80753.htm

Hej,

Patrzyłem do Twojego dziennika. Gratuluje stanu surowego :-)

Mam tylko jedno pytanie - nie boisz się, że ten styropian, który masz pod podbitką zniszczy się od słońca? Nie planujesz zabezpieczyć go jakoś?

Tak naprawdę to brakło czasu na zabezpieczenie go.Wszystko szło trochę za szybko.Styropian nie jest tak bardzo nastawiony na na działanie promieni i jeśli tylko ptaki go nie wydziobią,to myślę ,że do wiosny wytrzyma.A co u Ciebie?Dawno nic nie pisałeś

Rynny plastikowe firmy Kaczmarek.Takie polecili mi dachowcy, a jakoś już nie miałem czasu roztrząsać czy będą ok czy nie.Chociaż przymierzałem się do metalowych,ale z braku czasu są takie. Komin z pełnej cegły Cosmo Wienerbergera. U nas dość popularna.Po prostu stanąłem na dachu,oglądnąłem dachy dookoła,a że sąsiad ma taką samą dachówkę i klinkier i pasowało,to taką zamówiliśmy :D