annaoj20008 08.11.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Hej @langerob. Widzę, że przerwa na budowie. Domek pięknie zabezpieczony, włącznie z odprowadzeniem wody z rynien. Gratuluję zmodyfikowanej Salsy , podoba mi się. Kiedy wracasz na plac budowy? na czerwiec masz zamówione okna, więc podejrzewam, że wtedy zjedziesz i powojujesz dalej. Budowa nieskazitelnie czyściutka, super. U mnie wiesz jak bywało Pozdrawiam serdecznie ...i nie zapomnij o forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 10.11.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 O forum nie zapominam.Cały czas czytam.Dobrze myślisz,wracam pod koniec maja i coś się będzie działo ,mam nadzieję.Na pewno okna,tynki i CO.Mam całą zimę na przemyślenia Budowa zabezpieczona czeka.To odprowadzenie deszczówki to tylko prowizorka,z braku czasu nie zrobiłem tego jak chciałem.Mam obok domku rzeczkę,więc z odprowadzeniem deszczówki nie będzie problemu. U ciebie jak widzę stałe postępy.Przy wykończeniu przyda się kobieca ręka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 03.12.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 witaj razem z mężem budujemy domek z porothermu 25 p+w. w związku z tym mam małe pytanko- ile mniej więcej sztuk tego materiału potrzeba na ściany zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 03.12.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja na powiększoną Salsę o metr i dodatkowo zmianę dachu nad garażem zamówiłem 1860 szt.Brakło 120 szt.Myślę ,że na Salsę wg projektu z garażem wystarczy ok 1700 szt.Policzę wg kosztorusu i napiszę.Jaka to będzie Salsa?Jakieś przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 04.12.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 na razie jedyna przeróbką jest wydłużenie garażu i zrównanie z linią domu. ale podoba nam się salsa w Twoim wykonaniu i wciąz zastanawiamy się nad taka zmianą. ogólnie w transporcie który możemy zamówić jest 1800 sztuk i jestem ciekawa na ile nam to wystarczy (powiedzmy z ta zmianą nad garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.12.2009 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Najwyżej braknie 3 palety,jeśli by była ta zmiana.Bierzcie to 1800 szt.Co Wam braknie to na bierząco domówicie.Mi w sumie poszło 1980 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewula83 04.12.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 wielkie dzięki za odpowiedz. W razie pytań będę się jeszcze odzywała. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 21.12.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://img502.imageshack.us/img502/4061/szopka2ok3d.jpgDużo śniegu, smacznej rybki,lekkiej i niegroźnej chrypki,uśmiechu od ucha do uchai pogody ducha w nadchodzące święta!Życzą Joanna i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 21.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Prezentów cztery wieże, Mikołaja na skuterze, renifera z czerwonym noskiem, pierwszej gwiazdki lśniącej, wszystko co Ci tylko trzeba, a ja składam te życzenia: WESOŁYCH ŚWIĄT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 08.01.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 dobra robota z dziennikiem mozna sobie trocher wyobrazic wlasna salse langerob istnieje mozliwosc podjechania i zobaczenia a jezeli istnieje mozliwosc zobaczenia "od srodka" ? bylbym bardzo wdzieczny tym bardziej ze bedziemy "sasiadami" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 09.01.2010 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 dobra robota z dziennikiem mozna sobie trocher wyobrazic wlasna salse langerob istnieje mozliwosc podjechania i zobaczenia a jezeli istnieje mozliwosc zobaczenia "od srodka" ? bylbym bardzo wdzieczny tym bardziej ze bedziemy "sasiadami" pozdrawiam Nie ma sprawy,tylko jest jeden problem.Będę w Polsce dopiero w maju I to raczej po koniec maja W każdym bądź razie chętnie zapraszam.Dobrze jest zobaczyć jakiś domek przed budową,można wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exodus 11.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 wielkie dzięki za zaproszenie nie ma problemu do maja można poczekać, projekt wybrany na 100% także to będzie szansa spojrzenia w przyszłość zapisałem sobie gg .. odezwę się za jakiś czas .. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 11.01.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 To spoko.Może już okna wtedy będą?Okna z Libiąża,do Chrzanowa rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 27.01.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Salsa to było nasze pierwsze zauroczenie bardzo bardzo długo nosiliśmy się z zamiarem wyboru tego właśnie projektu, później jednak porady architekta i warunki gruntowe (działka ze spadkiem na prawo i w tył) zmusiły nas do nowych poszukiwań. Niemniej jednak projekt Salsa jest naszym zdaniem jednym z fajniejszych także gratulacje wyboru i pięknej realizacji! Ponieważ dopiero zaczniemy budowę w tym roku chętnie przyjmiemy namiary na różnych fachowców szczególnie do stanu zero (robimy piwnicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.01.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Na razie miałem tylko murarzy i ekipę od dachu.Cenowo wyszło dobrze.Jak na razie z efektu końcowego jestem zadowolony,jednak wszystko jeszcze zweryfikuje życie.To jest tynki,wylewki,ocieplenie.Namiary na PW. Jeśli jesteś z Małopolski to zapraszam do tego wątku.Jest dużo namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 29.01.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam, Mam takie pytanie ile stali poszło u Ciebie na strop parteru i jakie gęsto miałeś układane pręty co ile cm. ? Pręty tylko 12 czy tez inne ?Gratuluje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 29.01.2010 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Robiłem wg projektu stropu ,szło coś takiego: Płyta krzyżowo zbrojona nad salonem:-siatka 10x15 fi 10,zbrojenie dołem,grubość 15 cm Płyta jednokierunkowo zbrojona nad kuchnia,łazienką i pokoikiem-zbrojenie dołem w przęśle i górą na podporze fi10co 15,rozdzielcze fi8 co 20 cm,grubość 15 cm Płyta krzyżowo zbrojona przy schodach-zbrojenie dołem w przesle i górą na podporze fi8 co 15 cm,rozdzielcze fi8 co 20,dodatkowo umiescic zbrojenie ukośne fi10 co 15 cm na odległości 0,2 m(w narożach wolnopodpartych),grubość 12 cm Belka przy salonie-belka bxh 24x30,zbrojenie dołem i górą na podporze 4xfi16 i górą w przesle 2xfi16.Strzemiona fi8 co 9 cm od podpory ,dalej co 20cm belka przy schodach- bxh 25x20 zbrojenie dołem 2xfi16,górą 2xfi16,strzemiona fi6 co 12 cm Nie wiem dokładnie ile poszło na sam strop,ale na pewno tona fi 10 i około 800 kg fi 8 .Do tego na belki fi 12 i fi 16 plus strzemiona z 6 i 8.No i dodatkowo wieńce (u mnie opuszczone) 4xfi12 strzemiona fi 6 co 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziarek2 08.02.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam Widzę,że Salsowiczów przybywa , super! Zyczę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 08.02.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam Widzę,że Salsowiczów przybywa , super! Zyczę powodzenia! Oooooooooo.Nowy dziennik Salsy?Przeoczyłem kurcze.No ze mnie to stary salsowicz ja też życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziarek2 08.02.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wiem, wiem Twój dziennik od dawna mam w "ulubionych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts