oliwka2007 31.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 witam, kiedy możemy liczyć na nowe fotki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 31.03.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 witam, kiedy możemy liczyć na nowe fotki..... Na razie nic się nie dzieje ,ale obiecuję,że koniec maja się zacznie JUż nie mogę się doczekać.Będą też fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 08.05.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam.... Pana Langeroba25 Tutaj stara niedoszła salsowiczka. Mam Pytanko.... Na jakim poziomie jest u Ciebie podłoga???? Bo ja powiedziałam architektowi, że chcielibyśmy podwyższyć do 80 cm nad poziom terenu... Czy to nie za dużo????? I czy można ewentualnie potem (przy budowie) obniżyć np o dwa bloczki??? Co o tym sądzisz???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 08.05.2010 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Myślę,że 80 cm to dość sporo.Jeśli warunki gruntowe pozwalają można obsypać i podnieść troszkę poziom działki,nawet tylko wokół domu.Można pewnie obniżyć,chociaż nie wiem jak to wygląda od strony prawnej.Może adnotacja KB wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 08.05.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Dzięki.... Langerob25, ale czy ja bym mogła się dowiedzieć ile ty masz podwyższone? Bo chciałabym mieć porównanie, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 09.05.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 U mnie podwyższony w sumie o 50 cm, czyli podłoga bez obsypki byłaby metr nad poziomem terenu.Ja te 50 cm obsypałem. Teraz doczytałem.Podwyższyłaś nie o 80 cm,ale do 80 cm.Czyli w sumie 30 cm więcej niż w projekcie.To w sumie niewiele. Zobaczysz jak będzie wyglądać,a 30 cm zawsze zgubisz jeśli będzie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michasia 10.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dzięki Langerob25..... Nasza Pchełka oryginalnie miała poziom 30 cm a my podwyższyliśmy do 80 czyli o 50 cm. No to chyba nie będzie za wysoko zwłaszcza, że mamy zamiar obsypać ziemią dookoła. Dzięki A Wasz Salsowy Domeczek jest prześliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 06.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Widze ze wraz z pogoda prace ruszyly do przodu:) Mam nadzieje ze Wam i nam pogoda bedzie w pelnio dopisywala w to lato!!! I zapowiadam sie w najblizszych dniach z wiztya na budowie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 07.06.2010 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Zapraszam.Z pogodą mam nadzieję ,że będzie już tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 17.06.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Jak tam postępy w pracach budowlanych? Jakieś nowe zdjęcia może:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 17.06.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Postępy są ,tylko czasu na uzupełnienie brakuje.Ale obiecuję jutro zrobić fotki Chociaż mam jakąś nową fotkę Zaraz wrzucę Edytowane 17 Czerwca 2010 przez langerob25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 22.06.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 No widzę że sie nowe zdjęcia pojawiły:) Fajne okna, niestety ja jak pytałem w Theroplascie to usłyszałem poradę by poczekać jeszcze do wakacji jak będą jakieś lepsze promocje;) Sami chcieliście okna z poprzeczką czy po prostu takie mają wymagania odnośnie okien balkonowych? Bo nas interesują tylko bez poprzeczek poziomych a dużych okien troooche mamy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 22.06.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Chcieliśmy z poprzeczką,chociaż wymiary jakie są u Nas pozwoliłyby na montaż bez poprzeczki.Wpadnij kiedyś ,obejrzysz z bliska.Jestem do soboty jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 23.06.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 No to się postaram, ale pewnie dopiero w sobotę uda mi się zawitać na budowę na dłużej...no ale w końcu na spokojnie pooglądam u Ciebie prace instalacyjne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 WitamPięknie wygląda salsa z zewnątrz, piękne wykończenie. Gratulacje! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 25.08.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam Pięknie wygląda salsa z zewnątrz, piękne wykończenie. Gratulacje! Pozdr Witam.Kopę lat . Co u Ciebie?Jak się mieszka? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 26.08.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 mam pytanko odnośnie elewacji (dzięki za info dot. kolorów), dużo ci wyszło za elewację??? zastanawiamy się czy brać sylikonowy z atlasa wychodziło 250 za wiaderko a w kabe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.08.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Hey.Za samą elewację wyszło dość sporo,Drogi styropian ,ekipa też tania nie była ale u mnie w okolicy to jedna z lepszych.Trochę kosztowały bonie,jest z tym sporo zabawy.A co do tynku.Studiując forum ludzie bardzo polecaja Caparola.Ja miałem w sumie trzy opcje do wyboru .Wykonawca handluje Kabe i Greinplastem(Kabe u nas bardzo popularny i raczej nie narzekają na niego,greinplast droższy od Kabe i mało opinii). Wybrałem po lekturze Caparola.Kupiłem nawet nie w hurtowni u wykonawcy,tylko gdzie indziej(taniej). Za te kolory wyszło u mnie 172 pln za wiadro.Czyli tyle samo co za Kabe musiałbym zapłacić.A wg forum Caparol dużo lepszy.Atlas wydaje mi się za drogi.Poszukaj jeszcze bo ok 80 pln na wiaderko różnicy między Caparolem a Atlasem to sporo,a raczej Caparol lepszy.Ja chciałem od początku slikon,rozważałem jeszcze opcję mineralny plus dobra farba silikonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia623 26.08.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 wow to faktycznie niezła przebitka, zapytam sie o caparola ile u nas stoi. Też raczej obstawiam sylikon. A jak to jest z tym barwieniem KABE? to osobno rozumiem kupiłes caparol i do tego farbe z wzornika KABE tak??? a ile za kabe wyszło?- jeśli można zapytać dzięki za informacje tak sie wypytuje bo bardzo podoba mi sie twoja elewacja:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 26.08.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 tynk jest caparol,farba caparol tylko kolory dobrane wg kolornika z Kabe.Miałem taki od wykonawcy i wg niego wybierałem.Cena 172 za wiadro to średnia cena bo ten ciemniejszy był ciut droższy niż jaśniejszy.Zobacz na allegro jak się kształtują ceny.Może masz blisko jakiegoś sprzedawcę z dobrą ceną.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts