Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salsa Langeroba25 :)-Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Witam.... Pana Langeroba25 :) Tutaj stara niedoszła salsowiczka. :) Mam Pytanko.... Na jakim poziomie jest u Ciebie podłoga???? Bo ja powiedziałam architektowi, że chcielibyśmy podwyższyć do 80 cm nad poziom terenu... Czy to nie za dużo????? I czy można ewentualnie potem (przy budowie) obniżyć np o dwa bloczki??? Co o tym sądzisz???? Pozdrawiam :)

U mnie podwyższony w sumie o 50 cm, czyli podłoga bez obsypki byłaby metr nad poziomem terenu.Ja te 50 cm obsypałem.

Teraz doczytałem.Podwyższyłaś nie o 80 cm,ale do 80 cm.Czyli w sumie 30 cm więcej niż w projekcie.To w sumie niewiele.

Zobaczysz jak będzie wyglądać,a 30 cm zawsze zgubisz jeśli będzie potrzeba :)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

No widzę że sie nowe zdjęcia pojawiły:) Fajne okna, niestety ja jak pytałem w Theroplascie to usłyszałem poradę by poczekać jeszcze do wakacji jak będą jakieś lepsze promocje;)

Sami chcieliście okna z poprzeczką czy po prostu takie mają wymagania odnośnie okien balkonowych? Bo nas interesują tylko bez poprzeczek poziomych a dużych okien troooche mamy...

Pozdrawiam

• 1 year później...

Hey.Za samą elewację wyszło dość sporo,Drogi styropian ,ekipa też tania nie była ale u mnie w okolicy to jedna z lepszych.Trochę kosztowały bonie,jest z tym sporo zabawy.

A co do tynku.Studiując forum ludzie bardzo polecaja Caparola.Ja miałem w sumie trzy opcje do wyboru .Wykonawca handluje Kabe i Greinplastem(Kabe u nas bardzo popularny i raczej nie narzekają na niego,greinplast droższy od Kabe i mało opinii). Wybrałem po lekturze Caparola.Kupiłem nawet nie w hurtowni u wykonawcy,tylko gdzie indziej(taniej). Za te kolory wyszło u mnie 172 pln za wiadro.Czyli tyle samo co za Kabe musiałbym zapłacić.A wg forum Caparol dużo lepszy.

Atlas wydaje mi się za drogi.Poszukaj jeszcze bo ok 80 pln na wiaderko różnicy między Caparolem a Atlasem to sporo,a raczej Caparol lepszy.Ja chciałem od początku slikon,rozważałem jeszcze opcję mineralny plus dobra farba silikonowa.

wow to faktycznie niezła przebitka, zapytam sie o caparola ile u nas stoi. Też raczej obstawiam sylikon. A jak to jest z tym barwieniem KABE? to osobno rozumiem kupiłes caparol i do tego farbe z wzornika KABE tak??? a ile za kabe wyszło?- jeśli można zapytać:) dzięki za informacje tak sie wypytuje bo bardzo podoba mi sie twoja elewacja:wiggle:

tynk jest caparol,farba caparol tylko kolory dobrane wg kolornika z Kabe.Miałem taki od wykonawcy i wg niego wybierałem.Cena 172 za wiadro to średnia cena bo ten ciemniejszy był ciut droższy niż jaśniejszy.Zobacz na allegro jak się kształtują ceny.Może masz blisko jakiegoś sprzedawcę z dobrą ceną.Pozdrawiam