Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MAM DOŚĆ

zezo

Recommended Posts

No i ja też się dopiszę do wątka.

Skubany płytkomistrz (kładł nam płytki w całym domu) miał położyć płytki na tarasie z przodu i z tyłu domu.

Wyjeżdżam w piątek z domu o 9.00, gościu miesza kleje itp.

Po 13.00 tel. -

PłytkoMistrz - PM

PM - dzisiaj piątek...

Ja: no i?

PM: No i kasa by się przydała.

Ja: a co? już skończyłeś robotę? przeciez dopiero południe!

PM: nie, nie, tak tylko dzwonie...

Po 16.00 tel. -

Rozmowa podobna

Po 17.00 tel. - ok. spotkamy się w mieście pod bankomatem to zapłacę kasę.

Przyjechał, kasę dostał (za 10 metrów płytek).

Wjeżdżam po 19.00 do domu, a płytki położone w "cały świat"! miały wzór, którego nie zauważył szanowny wykonawca, i położył sobie je tak, jak leciało, do góry do dołu... tak mnie trafiło, że od razu tel. do gościa, a facet:" ale o co chodzi przecież ładnie wyszło"... :evil: :evil: :evil:

Awantura, krzyki, bluzgi - będzie jutro to zerwie i oczyści płytki.

Finał wywodu - nie przyjechał, nie zerwał (sami to zrobiliśmy i teraz się męczymy z czyszczeniem), wyłączył tel. - totalna olewka.

Na początku przez tego cholernego prostaka to chciało mi się płakać, ale teraz już lepiej :-? Kieszeń szczuplejsza o 400 zł, pewnie dziad się już nie pojawi.

Trzeba się samemu nauczyć kłaść i problem z głowy.

• Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

brzuch mnie boli, ale to z nerwów chyba. wczoraj popadało i wyszła nam woda w piwnicy, chociaz izolacja miała byc na milion % a teraz znowu kasa w ziemie idzie :(

miał być gość od schodów i podłóg, miała przyjechać jadalnia - i nikawo niet. a na dodatek wypieprzyło nam jakimś cudem lustra w szafie sciennej :evil: :evil: za to gościa chyba uduszę

normalnie, mam dość, tego wykańczania

nawet Housa dziś nie ma, bo jakis mecz grają :evil: :evil: :evil:

Gość elutek
nawet Housa dziś nie ma, bo jakis mecz grają :evil: :evil: :evil: [/color]

Housa to ostatnio bardzo często nie ma :evil:

Ale Forum Muratora jest zawsze :D

tia, na szczęście :lol: :lol: :lol: :lol:

Elutek, a Ty też na kurację czekałaś? :wink:

na kurację, na zniszczenie - obojętne, żeby tylko był... :( 8) :wink:

ęNiezły prysznic ! ja dopiero jestem na etapie wyboru projektu,czyli przed budowa ale już widać czego można się spodziewać. jeżeli chodzi o fachowców to mam za soba dość generalny remont szergowca i własne spostrzeżenia.

Po kilku półgłowkach i bezkrytycznych superfachowcach , przed zatrudnieniem kolejnych zaczęlam robić zawsze krótki test na inteligencję i umiejętność logicznego myślenia, luzna rozmowa na ogólne tematy i na temat tego co ma zrobić i jak . Ja okazywało się ,że mam do czynienia z tępogłowym albo takim co chciał po swojemu a dodatkowo prezentował ubogi zasób słów i niską normę intelektualą, to mu dziękowalam bo znaczy że test oblał. Tępy fachowiec zawsze wszystko sknoci i zepsuje. Inteligentny może zrobić dobrze ( jest takie prawdopodobiństwo) choć moze być cwaniakiem który kiwa.

Swój osobisty test zaczełam przeprowadzać po tym jak fachowiec w nowej łazience po przykręceniu baterii rzucił klucz feancuski na podłoge i stłukł 2 kafle co skomentował " ale kruche, szajs pani kupiła.

:)

• 13 years później...