Ineso 05.11.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Co za przyjemność w przeliczaniu kiecki na żyrandol Widzę, że podobne działania arytmetyczne prowadzimy A poza tym: poniedziałek:hurtownia elektryczna,Leroy,Practicer,Castorama, dział oświetlenia w BRW, Obi. Efekt: zakup reflektorków w Obi wtorek: reflektorki złe. Ponownie Leroy, Praktiker (akurat inwentaryzacja tej jednej alejki). Od 12-18 oczekiwanie na pana serwisanta od ceramiki, który ma wymienic umywalkę (miał byc ,,koło południa"). sroda: Praktiker-zakup nowych reflektorkow, telefon na budowe czy cos nie trzeba dokupic, trzeba - wiec jade tramwajem z 5kg kleju. W domu okazuje sie, ze jednak kleju wystarczy. Jade do Obi zwrocic perwsze reflektorki i kupic farbe. Juz na jutro zostawiłam Praktikera ze zwrotem kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 05.11.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 remont + budowlańcy = super stres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 05.11.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Do nas za to przyszli dziś klienci oglądać mieszkanie - pierwsi od miesiąca. I tak się jakoś złożyło, że akurat na dziś policja zaplanowała pierwsze w naszej spokojnej skądinąd okolicy polowanie na złodziei samochodów. Akurat pod naszym blokiem, akurat pod naszą klatką, dokładnie wtedy, kiedy potencjalni klienci wychodzili. Wyglądało to tak, że 5 rosłych, łysych kolesi w cywilu rzuciło się na jednego chłopaczka, walnęli go na glebę, centralnie na oczach naszych ewentualnych kontrahentów. Na pewno kupią W ogóle to było śmiesznie, bo najpierw co ludzie się z nami umówili, potem zadzwoniło jedno biuro, później drugie. A zatem święto lasu - 3 klientów jednego dnia! Potem się okazało, że w obu biurach zarejestrowali się ci, co wcześniej sami nas znaleźli... Heeeeeeeeeelp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.11.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No niestety, sezon na sprzedaż mieszkania raczej kiepski. Nam się udało jakieś dwa miesiące temu, ale teraz nie wiem czy się cieszyć, czy płakać. Sytuacja jest nastepująca:Ja byłam pomysłodawcą budowy domu, jako że wychowałam się w domku jednorodzinnym i mieszkanie w bloku irytowało mnie nieustannie. Wiedzieliśmy, że bez kredytu nie damy rady, gdyz nie mieliśmy odłozonych oszczędności. Kredyt wzięliśmy taki, żeby się nie zakopać przez nastepne 25 lat i i.... wystarczyło go na wybudowanie domu w stanie surowym otwartym, zostało jeszcze parę groszy na okna i to wszystko. Mieszkanie niby sprzedane, ale kasę dostaniemy w maju przyszłego roku i wtedy też mamy je opuścić, tak więc do maja przestoje na budowie.....może nie byłoby tak źle, ale popełniliśmy z małzonkiem mały fallstart i jestem w ciąży, a termin porodu przypada na koniec marca (planowaliśmy brzdąca po przeprowadzce). Sytuacja wygląda więc nastepująco: - koniec marca- narodziny dziecka- maj- wyprowadzka z mieszkania - nie mamy gdzie mieszkać (teściowa kręci nosem na pomysł przeprowadzenia się do niej, chociaz wcześniej to ustalaiśmy, a cały okres od maja do jesieni spędza na wypasionej działce rekreacyjnej i w mieszkaniu pojawia sie podlać kwiatki) Moge teoretycznie zamieszkać u moich rodziców 50 km od naszego miejsca zamieszkania, ale jako że chciałabym wszystkiego dopilnować na budowie jakoś to kiepsko widzę. A tak w ogóle, to skrzydła mi opadły i powtarzam sobie " co będzie to będzie, najważniejsze to sobie nie obrzydzać". Małżonek codziennie po pracy pędzi na budowę , gdzie zawsze coś sobie znajdzie do roboty, a ja mam wyrzuty sumienia że to wszystko przeze mnie. Całeszczęście że moi rodzice wspierają nas dobrymi radami (finansowo niesty nie mogą), ale od strony teściów wciąż słyszymy: " no nie wiemy jak sobie dacie radę. A gdzie Wy w ogóle będziecie mieszkać????" Odpowiadam łagodnie, że matkę z dwójką dzieci która koczuje pod mostem chyba ktoś przygarnie i na tym rozmowa się kończy. Jest mi przykro...Tym bardziej, że znajomi zaoferowali sie przechować nasze meble, pomóc w ich transporcie, a od strony rodziny żadnego wsparcia. Szwagier chyba nawet nie wie, gdzie znajduje się nasza działka, a mieszkamy w tym samym mieście. Pewnie pojawi się wraz z pierwszym grillowaniem.....No to sie trochę poużalałam. Może mi ulży..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Mieszkanie niby sprzedane, ale kasę dostaniemy w maju przyszłego roku i wtedy też mamy je opuścić, tak więc do maja przestoje na budowie........ czyli nie sprzedane jak duży zadatek wzięłaś? często bywa, że bardziej opłaca się stracić zadatek niż brać mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zadatek 14 tys, tj. 10% wartości mieszkania.Boję się, że póżniej mogę go nie spraedać, gdyz nie należy do atrakcyjnych. Samo mieszkanie niezłe, ale blok i jego usytuowanie raczej kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zadatek 14 tys, tj. 10% wartości mieszkania. Boję się, że póżniej mogę go nie spraedać, gdyz nie należy do atrakcyjnych. Samo mieszkanie niezłe, ale blok i jego usytuowanie raczej kiepskie. To ci dobrze radzę - miej rękę na pulsie. Jakby skoczyły ceny mieszkań czy cuś, czasem lepiej sprzedać 5 tyś taniej komuś, co daje kasę do ręki (nawet wliczając zwrot zadatku), niż czekać na kupca, któremu też się może opłacać kupić taniej i nie żądać zwrotu kasy.... Przerobiłam to na mieszkaniu kuzynki - zapłacili 20 tyś czegoś tam (jest różnica zadatek / zaliczka, zadatek się zwraca podwójnie, zaliczkę pojedynczo, tu chyba była zaliczka, niestety) i się nie pojawił. Trafiła mu się lepsza okazja, spadły ceny i i tak mu się opłaciło. Off topic się zrobił. A do mnie dziś znowu miał przyjść podbitkarz i nie przyszedł. Trzeci miesiąc oczekiwania się zaczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.11.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 W ten sam sposób został wykiwany mój brat. Wpłacił zadatek, który nastepnie została mu zwrócony, a w tym czasie ceny mieszkań skoczyły w górę o 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 06.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jeśli to był zadatek to powinni mu byli zwrócić jego dwukrotność - taka m.in. różnica z zaliczką. Gadałem dziś z tymi kupcami, nawet się nie wystraszyli, ale też i nie spieszy im się zbytnio. Dałem im czas do wtorku, jeśli nie to wynajmę - mam już chętnych, miła pani z mężem i dziećmi, w sumie to chcą kupić ale nie mają kasy bo nie mogą sprzedać domu pod N. Sączem - może kto kupi? Więc natenczas wynajmą a jak sprzedadzą hacjendę albo dostaną kredyt to są chętni kupić. Tym samym umówiiśmy się na poniedziałek na przeprowadzkę - Żona w szoku A mnie ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 11.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ze niby to wszystko przede mną?? jaaa wyysiadam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 11.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 mieszkamy u rodziców tymczasowo, oni włąsnie "kończą" remont parteru - ciągnie się od kwietnia wczoraj juz podłapałysmy z mamą doła- bo po raz kolejny sie okazało, ze coś sie spier... - hydraulika była poprawiana trzy razy (dwa razy przez gościa który poprawiał to co sam robił), potem jzu wzielismy innego - zaznaczę, ze nadal przecieka jedna rura - na serwis prysznica (gośc z wawki do białęgo musiał zasuwać) musielismy czekać prawie trzy tygodnie- bo jak przyjechał pierwszy serwisant to powiedział, ze jest za gruby i muszą wysłac kogoś chudszego niestety podczas naprawy przerwał rurę odpływową, qw.. - poszła grzałka w nowym zbiorniku wody (był na gwarancji- ale gość nie dał jej bo jak sie okazało, bojler załatwił sobie na lewo) qw.. - samochód- (po kolizji, mama wjechała w dupę dla kogoś kilka tygodni temu) - naprawa kosztowała 6 tyś i dwa dni temu po odbiorze okazało sie ze nie działa akumulator - tata nie wyjechał na pilne spotkanie - kupił nowy- okazało sie ze jednak nie działa ten nowy też- wczoraj znowu wymienili Na lepszy model . Jak juz odpalił, to sie okazało, ze przecieka NOWA chłodnica, qw.. mechanik przyjechał juz osobiście do naszego domu - w drugim samochodzie- kupionym dwa dni temu od zanjomego - odpadła klapka chronioąca wlew do baku paliwa - jak sie okazało była przymocowana silkonem, qw.. - dzis stwierdziałm, ze na górze (w pokojach naszych i córeczki) jest bezporówywalnie zimniej niz na dole - diagnoza- brak wody w grzejnikach pomijam jakieś drobne rzeczy, jak brak listew, syf na ganku, ale do tego doszło w poniedziałek nagłe zachorowanie naszej babci i dziadka jednocześnie FATUM, czy qw..mać koniec świata jak na trzy dni - to zdecydowanie za dużo. i juz pomijam, ze większość prac malarskio-tynkarskich robilismy samodzielnie- bo norlmalnie człowiek juz by chyba sie nie otrząsnął ze stanu "zawałki" pomajsterkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 11.12.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 w pisdu- a przed nami budowa całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 12.12.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 He he he Tridmax ja przez podobne przechodziłam. 1) wypadek mojej mamy samochodem i kasacja auta 2) likwidacja garażu i potrzeba szybkiego znalezienia nowego (przed blokiem nie zostawie bo sie a nuz amator znajdzie) 3) choroba córki 4) totalne partactwa na budowie wszystko jest do przejścia . Dla mnie odstresowaczem było wino. Jeszcze trochę i zasilę rzesze AA . Teraz przynajmniej nie mam tyle "nieszcześć naraz" odpukac. Kończy się dach -dzisiaj i na dwa miechy mam spokój, a potem wykończeniówka. faktycznie z czasem człowiek przestaje zwracać uwagę na niedoróbki. Najważniejsze że dom się nie zawali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 12.12.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat - ja wysiadam.... Nienawidzę roku 2008 i powoli, a właściwie to już od dziś mam dość muszę się komuś wygadać bo zwariuję - marzec moja maminka zapalenie płuc- masakra- kwiecień - zmarł mój brat lat 25- maj - po wielkich przebojach okazało się że nasza działka to jedna wielka kurzawa - budowa domu na płycie koszt dodatkowy 20k- pażdziernik - kryzys w finansach - a ja mam swoją firmę zajmującą się kredytami - masakra- listopad - tatinko w szpitalu - operacja woreczka żółciowego grudzień - kryzys w finansach trwa dalej Jeszcze na domiar złego u mojego 5 letniego synka zauważyłam dzisiaj trzy guzki obok stawu skokowego do tego wieczne problemy z fachowcami, przedłużające się terminy wykonania robót, fuszerki, itp. Mam dość niech ten rok się skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 To się nazywa prawo serii - ja mam tak jeśli chodzi o auta (zwykle psują się oba na raz, już kolejny rok), dyżury (po serii spokojnych przychodzi seria koszmarków, właśnie teraz taką mam, ale może już się kończy, dziś na razie tfu tfu spokój ), finanse (zwykle jak mam większe wydatki to któraś robota nie wypłaca i jadę po bandzie aż iskry lecą, patrz listopad 2008), na szczęście serie się kończą, i Twoja pewno też dobiega końca więc myśl pozytywnie i zaklinaj przyszłość, to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 30.12.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat - ja wysiadam.... Mam dość niech ten rok się skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fakt, dla mnie to też był "średnio" szczęśliwy rok, ale jak sobie 2007 przypomnę, to mi ciary po d.....chodzą. A zawsze taką optymistką byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat - ja wysiadam.... Mam dość niech ten rok się skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fakt, dla mnie to też był "średnio" szczęśliwy rok, ale jak sobie 2007 przypomnę, to mi ciary po d.....chodzą. A zawsze taką optymistką byłam Ja takiej kumulacji nie miałam nigdy Myslałam, że 2007 rok mnie wykończy i marzyłam, żeby sie skończył. Nie widziałam, że 2008 ma dla mnie jeszcze "lepsze" niespodzianki Więc teraz sie nie podniecam Nowym Rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 30.12.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Ja takiej kumulacji nie miałam nigdy Myslałam, że 2007 rok mnie wykończy i marzyłam, żeby sie skończył. Nie widziałam, że 2008 ma dla mnie jeszcze "lepsze" niespodzianki Więc teraz sie nie podniecam Nowym Rokiem. Ja to bym chciała , żeby ten nowy rok NORMALNY był, PRZEWIDYWALNY był, na "niespodzianki" to już chyba serce mam za słabe... Kasia, a Tobie życzę,żebyś w Nowym Roku zaznała mnóstwa przyjemności i radości, tak, żebys mogła sobie pomyśleć: Ech,życie, jakie ty fajne jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Ja takiej kumulacji nie miałam nigdy Myslałam, że 2007 rok mnie wykończy i marzyłam, żeby sie skończył. Nie widziałam, że 2008 ma dla mnie jeszcze "lepsze" niespodzianki Więc teraz sie nie podniecam Nowym Rokiem. Ja to bym chciała , żeby ten nowy rok NORMALNY był, PRZEWIDYWALNY był, na "niespodzianki" to już chyba serce mam za słabe... Kasia, a Tobie życzę,żebyś w Nowym Roku zaznała mnóstwa przyjemności i radości, tak, żebys mogła sobie pomyśleć: Ech,życie, jakie ty fajne jesteś Wzajemnie kochana, wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 31.12.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Kochani prawie się doczekałam mamy ostatni dzień roku 2008 i jestem z tego powodu przeszczęśliwa nigdy więcej nie chce takiego roku Od jutra zaczynam nowy rozdział w swoim życiu i na pewno będzie to dobry rok - czego i Wam wszystkim z całego serca życzę - trzymajcie się - ja wierzę że będzie dobrze Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts