Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlewozmywak pod oknem-da radę ...

sailor_ro

Recommended Posts

witam

Zona sie uparla na zlewozmywak pod oknem (kuchnia).no i teraz jest tak,od podłogi (wylewki koncowej) do dolnej krawedzi otworu okiennego jest 86 cm.Czy dam rade ulokowac tam zlew??Wiem ze sa baterie łamane,czyli bateria nie przeszkoda.Okno dwuskrzydłowe,symetryczne z ruchomym słupkiem.

Pozdrawiam

PS Dopuszczam sytuacje ze blat bedzie wchodzil pod okno jako parapet.

standardowy mebel ma ok 82,5cm wysokości...do tego blat 2,5cm...dasz radę ale będziesz się bić o każdy centymetr :wink:

pomysł z blatem ala'parapet też jest dobry, też taki miałem jeszcze na starym mieszkaniu w bloku;)

zapraszam do swego dziennika i pierwsze postu...tam jest jedna z fotek która przedstawia takie rozwiązanie :D

Tak to wygląda u nas:

http://images27.fotosik.pl/106/60afa242102c6996.jpg

http://images26.fotosik.pl/100/9f9cd99ee87871fa.jpg

Całkowita wysokość od podłogi do wierzchu blatu to 84,5 cm (też się martwiłam, że może się nie zmieścić, ale kto powiedział, że cokół musi mieć 10 cm, a nie np. 8,5 :wink: )

Jestem szczesliwa posiadaczka zlewu pod oknem,gdzie blat jest zarazem parapetem. Wysokośc okna planowalismy na bardzo wczesnym etapie budowy. Wyszło tak jak zamierzałam-jestem bardzo zadowolona z tego pomysłu :D

http://images33.fotosik.pl/185/dc10178b2f483c1b.jpg

Witam - pytanko: Czy przy myciu czegokolwiek woda nie chlapie szyby?

Kochaniutka nie ma takiej mozliwosci zaby nic nie chlapneło :) .Dlatego zaraz za zlewem stoi fantastyczny kwiatek który bierze na siebie chlapiące krople :) .Wychodze z założenia, ze to jest dom mieszkalny a nie muzeum z wypolerowanymi eksponatami :) .

Nie zawsze wszystko co ładne jest zarazem praktyczne :) .

Ja z pomysłu jestem bardzo zadowolona i nie przeszkadza mi przecieranie okna raz na jakis czas :)

Kochaniutka nie ma takiej mozliwosci zaby nic nie chlapneło :) .Dlatego zaraz za zlewem stoi fantastyczny kwiatek który bierze na siebie chlapiące krople :) .Wychodze z założenia, ze to jest dom mieszkalny a nie muzeum z wypolerowanymi eksponatami :) .

Nie zawsze wszystko co ładne jest zarazem praktyczne :) .

Ja z pomysłu jestem bardzo zadowolona i nie przeszkadza mi przecieranie okna raz na jakis czas :)

Dzięki bardzo za to, że uspokoiłaś moje obawy i utwierdziłaś mnie w podobnej decyzji. Ale człowiek , jak się na tym forum naczyta przeróżnych opinii to potem jest taki kołowaty, że sam nie wie co myśleć :roll:

Pozdrawiam i robię zlew przy oknie :wink:

• 1 year później...