sailor_ro 05.04.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 witam Zona sie uparla na zlewozmywak pod oknem (kuchnia).no i teraz jest tak,od podłogi (wylewki koncowej) do dolnej krawedzi otworu okiennego jest 86 cm.Czy dam rade ulokowac tam zlew??Wiem ze sa baterie łamane,czyli bateria nie przeszkoda.Okno dwuskrzydłowe,symetryczne z ruchomym słupkiem. Pozdrawiam PS Dopuszczam sytuacje ze blat bedzie wchodzil pod okno jako parapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 05.04.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 standardowy mebel ma ok 82,5cm wysokości...do tego blat 2,5cm...dasz radę ale będziesz się bić o każdy centymetr pomysł z blatem ala'parapet też jest dobry, też taki miałem jeszcze na starym mieszkaniu w bloku;) zapraszam do swego dziennika i pierwsze postu...tam jest jedna z fotek która przedstawia takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozubek1 05.04.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 W zakładzie w którym pracowałem bok od szafki kuchennej ma 720 mm plus noga 100 mm regulowana minimum to ok 90 mm do ok 130 mm plus blat cieńszy to 28 mm lub grubszy 38 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 05.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 baterię możesz umieścić na środku pomiędzy dwoma skrzydłami okna, wtedy okno otwiera się bez problemu, no chyba że jednoskrzydłowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 07.04.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja się zmieściłam w 86 cm, mama blat i parapet w jednym kawałku (docięty z blatu 120 cm szerokości). Baterie mam trochę z boku, więc u mnie akurat nie przeszkadza.Przeszukaj stare wątki, był taki ze zdjęciami blato-parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 07.04.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 hmm, a ja mam pod oknem 80 cm i szczerze mówiąc chciałam zrobić na tej wysokości blat i zlewozmywak na ten blat wchodzący od boku... Reszte zabudowy wyższą o jakieś 5-6 cm...To czy blat jest wygodny zależy od korzystających z niego osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 08.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 baterię możesz umieścić na środku pomiędzy dwoma skrzydłami okna, wtedy okno otwiera się bez problemu, no chyba że jednoskrzydłowe... Można też okno dzielone w poziomie, dolna część niska nieotwierana (do umycia ramy wystarczy uchylenie), górna duża otwierana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 08.04.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jestem szczesliwa posiadaczka zlewu pod oknem,gdzie blat jest zarazem parapetem. Wysokośc okna planowalismy na bardzo wczesnym etapie budowy. Wyszło tak jak zamierzałam-jestem bardzo zadowolona z tego pomysłu http://images33.fotosik.pl/185/dc10178b2f483c1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 08.04.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Poza tym parapet może być flizowany - zaoszczędzisz 1-1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 08.04.2008 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Do Lucyna1 Fajnie to wyglada Powiedz mi a na jakiej wysokosci od podlogi masz okno?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 11.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Powiedz mi a na jakiej wysokosci od podlogi masz okno?? sailor_ro Wysokość od podłogi do górnej krawędzi blatu wynosi-90cm. Lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 13.04.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Co to znaczy flizowany? Ja też walczę o centymetry pod oknem w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 15.04.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Tak to wygląda u nas: http://images27.fotosik.pl/106/60afa242102c6996.jpg http://images26.fotosik.pl/100/9f9cd99ee87871fa.jpg Całkowita wysokość od podłogi do wierzchu blatu to 84,5 cm (też się martwiłam, że może się nie zmieścić, ale kto powiedział, że cokół musi mieć 10 cm, a nie np. 8,5 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A u mnie było już w projekcie zaplanowane że zlewozmywak będzie pod oknem i jest wysokość parapetu zaprojektowanan na H100. Na razie są dopiero same ściany, dlatego nie pokażę jak to wygląda w zestawieniu ze zlewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 16.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Jestem szczesliwa posiadaczka zlewu pod oknem,gdzie blat jest zarazem parapetem. Wysokośc okna planowalismy na bardzo wczesnym etapie budowy. Wyszło tak jak zamierzałam-jestem bardzo zadowolona z tego pomysłu http://images33.fotosik.pl/185/dc10178b2f483c1b.jpg Witam - pytanko: Czy przy myciu czegokolwiek woda nie chlapie szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 16.04.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam - pytanko: Czy przy myciu czegokolwiek woda nie chlapie szyby? Kochaniutka nie ma takiej mozliwosci zaby nic nie chlapneło .Dlatego zaraz za zlewem stoi fantastyczny kwiatek który bierze na siebie chlapiące krople .Wychodze z założenia, ze to jest dom mieszkalny a nie muzeum z wypolerowanymi eksponatami . Nie zawsze wszystko co ładne jest zarazem praktyczne . Ja z pomysłu jestem bardzo zadowolona i nie przeszkadza mi przecieranie okna raz na jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 17.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam - pytanko: Czy przy myciu czegokolwiek woda nie chlapie szyby? Kochaniutka nie ma takiej mozliwosci zaby nic nie chlapneło .Dlatego zaraz za zlewem stoi fantastyczny kwiatek który bierze na siebie chlapiące krople .Wychodze z założenia, ze to jest dom mieszkalny a nie muzeum z wypolerowanymi eksponatami . Nie zawsze wszystko co ładne jest zarazem praktyczne . Ja z pomysłu jestem bardzo zadowolona i nie przeszkadza mi przecieranie okna raz na jakis czas Dzięki bardzo za to, że uspokoiłaś moje obawy i utwierdziłaś mnie w podobnej decyzji. Ale człowiek , jak się na tym forum naczyta przeróżnych opinii to potem jest taki kołowaty, że sam nie wie co myśleć Pozdrawiam i robię zlew przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 17.04.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 a ja mam pytanko podobne....parapet na wys.80cm i jak tu szafki umiescic..ile wogole maja szafki wysokosci??takie raczej standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.04.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Ja mam szafki teraz w miszkaniu na 80 - blat na 82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 28.04.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Jakby ktoś jeszcze kiedyś odgrzebał ten wątek to wklejam pomysł na praktyczne rozwiązanie problemu okna zahaczającego o baterię (i baterii widocznej z salonu), które sama planuję zastosować: bateria chowana: http://www.topmarket.pl/thumbs/FRANKE%20Tamarin.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts