szron 05.04.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Mam pytanko czy garaż wolnostojący mogę zbudować "pod linią średniego napięcia". Linia biegnie nad moją działką w samym narożniku, w najszerszym miejscu ok. 3m od płotu. Chciałbym w tym narozniku od samego płotu postawić sobie garaż wolnostojący dwustanowiskowy. Czy da się? Ma ktos jakiś przykład pozwolen bądź ograniczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 05.04.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Garaż jest pomieszczeniem nie na stały pobyt ludzi, dlatego może zostać wybudowany w strefie oddziaływania elektromagnetycznego, chyba że plan miejscowy przewiduje co innego, sprawdź taka mozliwość w gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mshpl 03.01.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Odkopuję temat. Mam podobną sytuację, na działce słup z linią 110kV i w decyzji z energetyki dostałem na piśmie, że budynki MIESZKALNE w pobliżu tej linii muszą być oddalone minimum 9m od skrajnego przewodu linii. Tak mam to wszystko usytuowane, że bardzo pasowało by mi postawić garaż (lub budynek gospodarczy - jestem rolnikiem) pod samymi liniamii. Czy jest szansa na uzyskanie pozwolenia na budowę garażu pod takimi liniami? Czy na budowę budynku gospodarczego, który rolnicy mogą stawiać bez wymaganych zezwoleń, również muszę się starać o decyzję z energetyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mshpl 10.01.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 nie ma ocpi uzyskac tutaj odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts