inseem 15.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 oj to ja chyba tez bede musial pomyslec o takim lancuchu, choc z drugiej strony moj zestaw jest na tyle ciezki ze chbya musieliby w 4 osoby przerzucac to przez ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 28.04.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A mi ukradli złotokapa, który rósł przed ogrodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 30.04.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Ławkę zeliwną, a niedawno plastikowe pojemniki na śmieci.Przy ławcę rozcięli siatkę, a przy pojemnikach złamali słupek narozny.Pal czort te pojemniki i nawet ławkę, ale naprawa ogrodzenia... Ale musiał się koleś namęczyć z pojemnikami, bo spięłam dwa pojemniki takim zabezpieczeniem do rowerów z zamkiem szyfrowym (w markecie za pare złotych kupiłam), widać było po sladach że wytaszczył złączone poza działke, połamał jeden pojemnik (zawias pokrywki) żeby je rozczepic i w efekcie zabrał tylko jeden, dobry pojemnik. Śmieci i połamany pojemnik malowniczo porzucił niedaleko na srodku lokalnej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 30.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Czytam was i zastanawiam się czy jest sens ogrodzenia działki w trakcie budowy - bo skoro "nóg" dostają nawet 400 kg słupy to ogrodzenie nic nie zmieni (chyba, ze właściciela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo75 30.04.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Ogradzając dzialke siatka na czas budowy sasiad poradzil żeby zrobic to solidnie bo w nocy dwa domy dalej zostala komus zdjeta ze slupkow. Myślałem, ze zartuje wiec poszedłem zobaczyc i… faktycznie staly same slupki . Na szczescie u mnie do momentu wprowadzenia nic nie zginelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Na całe szczęście podczas budowania jakoś nic nie zginęło.Ale ogród, na tej działce, założyliśmy wiele lat temu i rośliny giną bez przerwy, dlatego staram się albo kupować podwójnie, albo szybko po posadzeniu rozmnażać to co już mam, aby coś z tych często kradzionych jeszcze zostało.Najczęściej giną iglaki, raz nawet 20mb żywopłotu cisowego, ale ginęły cyprysiki, tuje, jałowce. Niestety kradną tak, że wyrywają z korzeniami, nawet zostawiają połamane łopaty, bo na tak zadrzewionej działce wszędzie trafia się na jakiś korzeń. Raz zginęły nawet lampy ogrodowe na 10 sztuk zostawili tą jedną którą dobrze było widać od wjazdu, dlatego zorientowaliśmy się dopiero po paru godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Moja winnica jest jeszcze nieogrodzona - ciągły "brak czasu". Z 30 posadzonych w zesłym roku sadzonek ostała się tylko jedna Podejrzewam jednak, że to nie złodzieje tylko zwierzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makani 02.05.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 No to żeście mnie nastraszyli. A u mnie od trzech dni na ogrodzie stoi sobie i się pięknie prezentuje nowy traktorek Stiga za bagatela 9tys.(nie chwalę się - ja tylko tak ze strachu). To ja już może pójdę go schować, co?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.05.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 makami napisz gdzie masz ten traktorek to ja nie bede musial wydawac tyle kasy pozdrawiam mam stodole kazde drzi na klogke i do tego zyczliwych sasiadow nic nie ginie a powiedzialbym odwrotnie przywbywa kibelek buda dla psa i taczka sasiedzi sie pozbywaja i zostawiaja u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 03.05.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Ale ogród, na tej działce, założyliśmy wiele lat temu i rośliny giną bez przerwy, dlatego staram się albo kupować podwójnie, albo szybko po posadzeniu rozmnażać to co już mam, aby coś z tych często kradzionych jeszcze zostało. To ja Cię podziwiam, że jeszcze masz siły i chęci. Ja bym się chyba w takiej sytuacji ograniczyła do trawnika i najtańszych, popularnych roślin. Moja pierwsza szefowa opowiadała historię ze swojej działki. Otóż dwu panów zrobiło wyprawe na pobliskie działki, takie właściwie dacze, z wózeczkiem. kradli rzeczy różne, w tym alkohol. No i tak się raczyli tym alkoholem, że ich policja nakryła śpiących, z pelnym wózeczkiem, na jednej z tych działek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Niby nic, tzn. trawę z trawnika, pozostał jedynie mech, niedobitki trawy i jeszcze jakieś chwasty... czym teraz to uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 co do panow zlodziei przypomniaj mi sie pewna sytuacja dosc zabawna otoz w moim miasteczku ,na dzialkach rekracyjnych , dosc regularnie dochodzilo do kradziezy .niby nic ale jednak okradali nasza wladze ,dzialki policjantow i uzednikow i innych ludzi raz pewien ogrodnik chodowal kroliki ,karmil ,dogladal ,podrastaly i juz szie szykowal na pasztet ,a tu rano patrzy i oczom nie wiezy .zamiast krolikow kartka wisiz napisem "czym zes je ty hu.... karmil ze takie chude byly " i sie facet zalamal skrzykneli sie ze beda robic dyzury pilnujace i czekajace na sprawcow . od takie oczko na dzialeczke z kszaczorow . no obserwacja trwala miesiac jak nie lepiej ,poswiecili troszke sprzetu rolniczego i innego z procentami zeby to zlodziej mial co wynosic . jaki skutek , dos zabawny od 4 rano do 6 dwojka zlodzieji okradala w jednym tygodniu domki po lewej a w nastepnym po prawej dlaczego nie wiadomo od godziny 21 do 23 inna gropa latala po dzialkach jak baki od domku do domku jak juz zostaly ujete oby dwie to sie okazalo, ze nie wiedzieli o sobie i zaczela sie klutnia kto co ukradl bo koszta cenili na dosc spore siedza teraz sobie w domku z kratkami i mysla co straciju pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts