Gość Władek 07.09.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Witajcie Mam taki dość nieprzyjemny, a jednocześnie "palący" problem.Mieszkam w parterowym drewnianym domu i pod drewnianą podłogą pojawiły się szczury. Na razie chodzą i drapią, ale boję się że w końcu przegryzą dziurę i wejdą mi do mieszkania, a mam dzieci - więc rozumiecie moje obawy?Podłoga jest zrobiona z desek o grubości ok. 4 cm, pod deskami była warstwa styropianu i właśnie tam łażą te szczury. Nie wiem, którędy tam weszły, ale podejrzewam że mają dziurę w ścianie zewnętrznej - niestety nie mogę tego sprawdzić, bo ściana jest na granicy działki, a sąsiad nie pozwala wejść i sprawdzić.Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 07.09.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 po złapaniu szczurów, wrzucić sąsiadowi parę sztuk. bo z tekstu wynika że większym problemem jest sąsiad niż te szczury... A na poważnie.. nie wiem - może odstraszacz ultradźwiękowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 07.09.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 A może szczury i sąsiad są w zmowie? Możliwe, że zakład świadczący usługi deratyzacyjne będzie pomocny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 07.09.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 A może te szczury to dżuma a sąsiad epicentrum.P.SMyślę, że ultradźwięki - naprawdę działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Władek 07.09.2003 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Możesz to rozwinąć? Ultradźwięki - bardzo mnie to interesuje, bo zrywanie podłogi i wykładanie trutek nie za bardzo mi się usmiecha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Władek 08.09.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Już się zdążyłem zorientować - taki odstraszacz ultradźwiekowy kosztuje ok. 100 zł. Czy ktoś z Was używał czegoś takiego? Czy jest to skuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.09.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Na szczury raczej nie. Z trutką też bym nie ryzykował bo potem może zacząć cholernie śmierdzieć. Ja miałem taki problem w dachu nad garażem. Szczury zalęgły się w matach z wełny mineralnej. Z tego co wiem to sąsiad zaczął truć te szczury u siebie, a jako że garaż był w granicy to wytruł też moje szczurki. Efekt był taki, że zrywałem cały dach wybierałem trupy z wełny i uszczelniałem poszycie. Spróbuj jednak dogadać się z sąsiadem. Chyba nie jest miłośnikiem gryzoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts