scaut.00 06.04.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam,Mam dom (ok 30 lat) o wymiarach 8x9m . Parter + uzytkowe poddasze.Za chwile rozbudowuje go, dobudowujac okolo 4m w jednym kierunku.Tu powstaje pytanie: czy oddylatowac istniejaca czesc od nowo dobudowanej, czy (skoro jest to tylko 4m) dowiazac fundamenty nowe do istniejacych i co jakis czas sciane nowa? Stary budynek jest z cegly kratowki, szczelina i znowyu cegla kratowka. Nowy bedzie z gazobetonu 24-ki.Poradzcie co zrobic, zeby zminimalizowac spekania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.04.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 jeszcze jest trzecie rozwiązanie: system wiążącodylatacyjny http://forum.muratordom.pl/prosze-o-wymiane-doswiadczeniami-o-dylatacjach,t127197.htm?highlight=dylatacja A na temat: A jak jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 06.04.2008 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Projekt robila mi znajoma... jak asie okazalo w trakcie - zorientowana tak, ze ja podczas projektowania po studiowaniu literatury podpowiadalem rozwiazania.. Generalnie - nie ufam mojej architektce... cos tam wie, ale nie ma zbyt duzego doswiadczenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scaut.00 06.04.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 w podanym linku nie wyczytalem nic o systemie wiazaco-dylatacyjnym... moglbys go przyblizyc nieco bardziej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 zdylatuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 w podanym linku nie wyczytalem nic o systemie wiazaco-dylatacyjnym... moglbys go przyblizyc nieco bardziej?? oglądnij zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts