tojato 06.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 W warunkach zabudowy mojej działki jest taki punkt:10) zakazuje się stosowania połaci dachowych przesuniętych wzajemnie w pionie lub poziomieCzy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi,jak wygląda dach z takim połaciami?Zamierzam zamówić taki projekt domu http://www.z500.pl/projekt/z23.htmlZa odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 wydaje mi sie ze w podanym linku dach jest przesuniety w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 06.04.2008 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czyli ten punkt w warunkach zabudowy,uniemożliwia wybudowanie tego domu na tej działce,no to mam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 06.04.2008 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.04.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja bym interpretował to tak, że połacie dachu (okapy) są na jednym poziomie czyli wszystko OK. Warto jednak sprawdzić w Urzędzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 07.04.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dalej niewiem o co chodzi,jak wyglądają połacie przesunięte wzajemnie w pionie lub poziomie,kto pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.04.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 wydaje mi sie ze w podanym linku dach jest przesuniety w poziomie swoją drogą kretyński zapis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 07.04.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 swoją drogą kretyński zapis Dać debilom władzę, to tak to się kończy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 swoją drogą kretyński zapis Dać debilom władzę, to tak to się kończy niestety. i to jeszcze boją się własnych cieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Połac dachu przesunieta w pionie - wtedy, kiedy całość domu nie tworzy jednolitych kondygnacji, tylko np. poziom parteru na jednej połowie wypada w połowie wysokości parteru drugiej połowy.przesunięcie w poziomie - wtedy, kiedy całość rzutu poziomego domu nie tworzy jednolitego prostokąta, tylko połówki to dwa mniejsze prostokąty przesunięte względem siebie. na wskazanym linku dom jest symetryczny względem płaszczyzny pionowej, i ja tu nie widzę żadnych przesunięć połaci dachowych. Ale mogę się mylić, więc sprawdź to. Wg mnie projekt nadaje się do realizacji mimo zastrzeżeń Urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość MJanusz 21.09.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witam, ja tez spotkalem sie z identycznym zapisem u siebie, stad moje pytanie czy polac domu przesunieta w pionie to cos takiego jak w tych projektach:Link 1: http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_ananasach/m44bf7d63034f4Link 2 (tutaj jedna polac dachu jest wspolna): http://projekty.dom.pl/dp_osiek_7.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts