Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Długi, wąski balkon - pomysły aranżacji

mofr

Recommended Posts

Witam. Niedawno zamieszkaliśmy w naszym M. Wielkimi krokami zbliża się wiosna. Chcielibyśmy udekorować balkon. Po raz pierwszy mamy go w takich wymiarach, że nie wiemy, jak się zabrać do dekoracji. To jest wąski, długi balkon. Wymiary 1,1 m x 5,20m. Dłuższa ściana to drzwi balkonowe i dwa okna. Między oknami jest ścianka o szerokości ok. 50cm.

To jest logia, więc po bokach balkon jest zabudowany ściankami - nie widać sąsiadów. Proszę o przykładowe aranżacje. jak sobie poradziliście z takimi balkonami? Chciałabym, żeby na balkonie był jakiś stoliczek i miejsce na poranna kawę:)

Pozdrawiam serdecznie i proszę o zdjęcia.

• 1 year później...

Mam tez obecnie wąski i długi balkon, a ponieważ pewnie jeszcze przez jakiś czas będę go mieć (w planach budowa domu, ale kiedy - któż to wie? :roll: ) może faktycznie coś warto pokombinować, żeby fajnie wyglądał. Mój niestety oprócz tego, że wąski, to jeszcze zabudowany z przodu - nie ma prętów w barierce, tylko płyta :( i to dość wysoka. Zastanawiam się, czy mogę zrobić chociażby na części balkonu jakiś podest, na którym ustawiłabym mikro stolik i fotelik? Ma ktoś pomysł?

Jeśli chodzi o różne balkonowe aranżacje, to wygrzebałam taki wątek, są różne pomysły i fotki -

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48211&page=2

• 2 weeks później...
  • 5 months później...