marwooj 31.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam,A ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie można kupić produkty do stworzenia masy kumulacyjnej czyli moduły ceramiczne i akubeton na terenie dolnego śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 31.08.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 No i jeszcze zdun polecił dostarczyć mu dwie taczki gliny, z taczkami nie ma problemu ale niestety gliny nie mam pojęcia gdzie kupić, ktoś na dolnym nabywał i może powiedzieć gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 01.09.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Przeczytalam ten watek z zainteresowaniem i.. Tutaj wszyscy nastawieni sa na kreatywizm wlasny Ja niestety po pierwsze nie mam wiedzy a po drugie umiejetnosci, zeby sobie taki kominek zrobic...a bardzo podobaja mi sie jego wlasciwosci Znalazlam zatem gotowa obudowe, ktora wedle opisow ma wlasciwosc ktore opisujecie.... http://www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/kominek-kominki-skandynawskie-akropolis-rv-z-northstar-ni-25-panorama-niepolomice_2328388.html ktos mi jednak powiedzial ze tego typu kominki nie sa popularne w Polsce. Dlaczego? Chodzi o cene obudowy? Czy moze o jej faktyczne dzialanie? A moze na zywo (niestety nie moge ich zobaczyc sama) sa znacznie brzydsze niz na zdjeciech? Bo jezeli to co pisza o tych kominkach producenci pokrywa sie z prawda, to znaczyloby ze sa calkiem ladne, funkcjonalne, latwe to postawienia i wcale nie takie drogie, jezeli sprzedawane sa wraz z wkladem. Wiec w czym problem? czy ja czegos nie wiem? bardzo prosze o odpowiedz, bo mocno zastanawiam sie nad kupnem takiego kominka wraz z obudowa, a nie chcialabym popelnic bledu. mam stary dom, duzo otwartych przestrzeni i gdyby kominek faktycznie oddawal cieplo cala swoja powierzchnia, uwazam iz idealnie by mi pasowal...sami piszecie ze nie latwo o fachowca ktory sam obudowal by mi wklad w sposob ktory opisujecie... ..wiec co myslicie o obudowach do samodzielnego montazu opartych na szwedzkiej technologii lecz produkowanych w polsce? Jest wiecej za czy przeciw? A moze ktos z panstwa tez sie nad takim rozwiazaniem zastanawial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszB 01.09.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Takie obudowy z keramzytu maja mało wspólnego z kumulacja ciepła ale na pewno są lepsze od tych " z gipsu i wełny".. Wykonanie kominka ciepłego jak piec jest jeszcze w naszym kraju mało popularne .. Mamy kłopoty ze znajdowaniem firm mogących instalować takie systemy. Na ogół wszyscy coś słyszeli ale z budowaniem to jeszcze kiepsko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 02.09.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 W opsie kominka z twojego linka jest mowa tylko o obudowie oddajacej cieplo. A to wg mnie dopiero polowa calej zabawy. Wiadomo lepsza taka niz K-G ale cały bajer jest w systemie odzyskiwania ciapla ze spalin za pomoca modułow ktore akumuluja cieplo.Pozatym moj kominek kosztował troszke wiecej niz cena podana na tej stronie a ma w sobie wszystko co powiniene miec tzw.piecokominek. No i nie musiałem go skladac P.S. Wkład kominkowy wg mnie powinien byc w srodku wyłozony szamota,bo i wyglad i spalanie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 02.09.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Bardzo mi sie podoba twoj kominek Marcin, tyle ze mi nie ma kto takiego zrobic Na meza nie mam co liczyc. Zna sie na tym mniej niz ja (ja przynajmniej czytam jak sie robi takie cuda), a na siebie liczyc chyba bym sie bala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyczkins 03.09.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam, A ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie można kupić produkty do stworzenia masy kumulacyjnej czyli moduły ceramiczne i akubeton na terenie dolnego śląska? Cegły szamotowe i zaprawę szamotową kupisz w Żarowie prosto z cegielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 03.09.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Cegły szamotowe i zaprawę szamotową kupisz w Żarowie prosto z cegielni. I właśnie też tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.09.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Naprawde Do Zarowa mam 15min. A gdzie dokladnie, jezeli moge zapytac? I czy sa cegly szamotowe polokragle, bo strasznie podobaja mi sie oble kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 03.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Naprawde Do Zarowa mam 15min. A gdzie dokladnie, jezeli moge zapytac? I czy sa cegly szamotowe polokragle, bo strasznie podobaja mi sie oble kominki http://www.pco.pl/kontakt.php mają tam czego dusza zapragnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 03.09.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.09.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam.Wszystkich zainteresowanych tematem zapraszam do odwiedzenia działu Wnętrza i wątku Kominki Nasze!!!. Kilkanaście ostatnich zdjęć umieszczonych przeze mnie to właśnie kominki typowo kumulacyjne. Z różnymi rozwiązaniami (kanały spalinowe, wewnętrzne masy, kaflowe i szamotowe ściany konstrukcyjne, itp.) kumulacyjnymi i różnie wizualizowane.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 02.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam,Chcę u siebie zamontować taki system cma, ale nie wiem kto w Warszawie lub okolicach robi takie obudowy. Bardzo proszę o namiary na firmy. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam, Chcę u siebie zamontować taki system cma, ale nie wiem kto w Warszawie lub okolicach robi takie obudowy. Bardzo proszę o namiary na firmy. Dziękuje Dariusz B robi takie kominki. Namiary masz w jego profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.08.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 W zasadzie to ja tez chciałem zapytać kto w Warszewie i okolicach robi kominki z masą kumulacyjną. Od Darka B nie doczekałem się oferty mimo ze byłem u niego 3 razy i kilka razy przypomninałem telefonicznie. Wnioskuje że nie chce u mnie robić. Znalazłem też inną firmę "ogniska domowe" i tam dostałem koooosmicznę wycenę na dość prosty kominek. Czy ktoś ma fachowca który zrobił taki kominek i jednoicześnie cena go (inwestora) nie zabiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 08.09.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam!Najprościej było by obłożyć kasetę na zewnątrz cegłą magnezytową(Mg90).Każdy to może zrobić,należy tylko kupić cegłę.Przepraszam! ta cegła nosi symbol M-90.Można jeszcze zastosować M-87 lub M-86Jeszcze lepsze właściwości kumulacyjne posiada cegła magnetytowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefmat 04.02.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Czy temat wymarł naturalnie, czy tej zimy system akumulacyjny się nie sprawdził? Ciepło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 04.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Wygasł naturalnie jak w piecu do którego się nie podkłada.Temat realizowany jest pod adresem :Kominek kumulacyjny-projekt i budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts